MONARQUIA ESPANYOLA

 • 1474

  ISABEL I

  ISABEL I
  Isabel I, també coneguda com la Catòlica, va deixar de regnar al 26/12 del 1504, va deixar de regnar perquè va morir.
  Va concedir suport a Cristòfor Colom en la cerca de les Índies Occidentals, la qual cosa va portar al descobriment d'Amèrica.7​8​ Aquest esdeveniment tindria com a conseqüència la conquesta de les terres descobertes i la creació de l'Imperi espanyol.
 • Period: 1474 to 1516

  TRASTÀMARA

 • Jan 15, 1475

  Fernando V de Castella / Fernando II de d'Aragó

  Fernando V de Castella / Fernando II de d'Aragó
  Fernando V de Castella també conegut com "el católico" va deixar de regnar a Castella el 26 de novembre de 1504. Va ser rei d'Aragó, de Castella,11 de Sicília, de Nàpols, de Sardenya i de Navarra. El seu regnat es va caracteritzar per la Reconquista, la creació de la Inquisició o el descobriment d'Amèrica. Al 23 de gener de 1516 va deixar de regnar Aragó a causa de la seva mort
 • 1504

  Joana I de Castella

  Joana I de Castella
  Joana I de Castella més reconeguda com "la boja". Va començar a regnar a Aragó al 1516, juntament amb el seu fill. Va ser sobrenomenada «la Boja» per una suposada malaltia mental al·legada pel seu pare i pel seu fill per a apartar-la del tron i mantenir-la tancada en Tordesillas per a tota la vida. Va deixar de regnar a causa de la seva mort.
 • 1506

  Felip I de Castella

  Felip I de Castella
  Felip I de Castellà, també anomenat com a "l'hermoso", va deixar de regnar el 25 de setembre de 1506, a causa de la seva mort, hi ha rumors de què la seva mort no va ser un accident sinó d'un enverinament de part del seu sogre.
 • Period: 1516 to

  AUSTRIA

 • Mar 14, 1516

  Carles I

  Carles I
  Carles I tambe conegut com "el César" va regnar 39 anys i 308 dies i va deixar de fer-ho el 16 de gener de 1556.Va regnar juntament amb la seva mare, Joana I de Castella, en tots els regnes i territoris hispànics amb el nom de Carles I des de 1516 fins a 1556, reunint així per primera vegada en una mateixa persona les Corones de Castella i Aragó. Va ser emperador del Sacre Imperi Romà Germànic com a Carlos V de 1520 a 1558.
 • 1556

  Felip II

  Felip II
  Felip II també anomenat "el prudent" va deixar de regnar el 13 de setembre de 1598, als 71 anys, a causa de la seva mort. El seu regnat es va caracteritzar per l'exploració global i l'expansió territorial a través dels oceans Atlàntic i Pacífic. Amb Felip II, la monarquia espanyola va arribar a ser la primera potència d'Europa i l'Imperi espanyol va aconseguir el seu apogeu.
 • Felip III

  Felip III
  Felip III també conegut com "el Piadoso" va deixar de regnar el 31 de març del 1621 a causa de la seva mort. Se'l considera el primer dels Àustries menors, atesa la grandesa de Carles I i Felip II; no obstant això, durant el seu regnat Espanya va incorporar alguns territoris al nord d'Àfrica ia Itàlia, i va aconseguir nivells d'esplendor cultural.
 • Felip IV

  Felip IV
  Felip IV també anmenat "el gran", "el rei" i "el planeta", va deixar de regnar el 17 de setembre de 1665, acausa de la seva mort, el seu regnat va ser de 44 anys i 170 dies, va ser el més llarg de la casa d'Àustria i el tercer de la història espanyola.
 • Carles II

  Carles II
  Carlos II també conegut com "el Hechizado" va deixar de regnar el 1 de novembre de 1700 a causa de la seva mort. El seu sobrenom li venia de l'atribució del seu lamentable estat físic a la bruixeria i les influències diabòliques. És probable que els successius matrimonis entre familiars de la família reial ocasionessin els seus greus problemes de salut.
 • Felip V

  Felip V
  Felip V, també anomenat "l'animós" va deixar de regnar al 14 de gener de 1724, es va convertir en el primer rei de la Casa de Borbó a Espanya. El seu regnat de quaranta-cinc anys i tres dies és el més prolongat en la història de la monarquia espanyola.
 • Period: to

  BORBONS

 • Archiduque Carles

  Archiduque Carles
  El archiduque Carles, també anomenat "archiduque" va deixar de regnar a causa de la seva mort, i al morir sense descendencia va provocar que hi hagués una guerra per saber qui seria el seu predecessor.
 • Lluis I

  Lluis I
  Lluís I o "el bé amat" i "el lliberal" va deixar de governar el 31 d'agost del 1724, a causa de la seva mort, en total va regnar dos-cents trenta dies, fent així que siguis la persona que menys governes en Espanya.
 • Felip V

  Felip V
  Felip V també anomenat "l'animós" va deixar de regnar el 9 de juliol de 1746, a causa de la seva mort, o regnat de quaranta-cinc anys i tres dies és el més prolongat en la història de la monarquia espanyola.
 • Fernando VI

  Fernando VI
  Fernando VI també anomenat "el prudent", "el just", va deixar de regnar el 10 d'agost de 1759, a 45 anys, va començar el seu regnat eliminant la influència de la reina vídua Isabel de Farnesio i del seu grup d'italians.
 • Carles III

  Carles III
  Carles III, anomenat "el polític" i "el millor president de Madrid", va deixar de regnar el 1788, als 72 anys, a causa de la seva mort, Carles va servir a la política familiar com una peça en la lluita per recuperar la influència espanyola a Itàlia: va heretar inicialment de la seva mare.
 • Carles IV

  Carles IV
  Carles IV, "el caçador" va deixar de regnar al 1808,va accedir al tron poc abans de l'esclat de la Revolució francesa.
  Quan Carlos, informat de la defunció de la seva esposa, es disposava a tornar a Roma el 13 de gener, es va veure escomès per un atac de gota amb febre del qual no es recuperaria, morint a penes sis dies després, el 19 de gener de 1819
 • Fernando VII

  Fernando VII
  Fernando VII, també anomenat "el desitjat", "el rei felón", va deixar de regnar a 1808, va deixar de regnar perquè se sentia pressionat per Napoleó, Fernando va continuar sent reconegut com el legítim rei d'Espanya, en aquest context es van iniciar les Guerres d'independència hispanoamericanes.
 • Period: to

  BONAPARTE

 • Jose I

  Jose I
  Jose I també conegut com a "Pepe Botella,el Intruso" va regnar durant 5 anys i 188 dies i va deixar de fer-ho l'11 de desembre de 1813.Va ser un polític, diplomàtic i advocat francès,diputat, ministre i membre del Consell d'Estat, príncep i gran elector del Primer Imperi Francès, rei de Nàpols i d'Espanya. José I va fundar la Gran Lògia Nacional d'Espanya i va ser Gran Mestre del Gran Orient de França i del Gran Orient d'Itàlia. Va ser distingit amb la Gran Àguila de la Legió d'Honor.
 • Fernando VII

  Fernando VII
  Fernando, també anomenat "el desitjat" "el rei felón", va tornar a regnar Espanaya, però en aquest cas va deixar de fer-ho a causa de la seva mort. Després de la derrota dels exèrcits napoleònics i l'abandó d'Espanya de Josep I Bonaparte, Napoleó el va reconèixer com a rei d'Espanya.
 • Isabel II

  Isabel II
  Isabel II també coneguda com "a de los Tristes Destinos, la Reina Castiza" va regnar durant 35 anysy 1 dia i va deixar de fer-ho el 30 de setembre de 1868. va ser reina d'Espanya entre gràcies a la derogació del Reglament de successió de 1713 per mitjà de la Pragmàtica Sanció de 1830. Això va provocar la insurgència de l'infant Carlos María Isidro, germà de Ferran VII i oncle d'Isabel II, que, recolzat pels grups , ja havia intentat proclamar-se rei durant l'agonia de Ferran.
 • Amadeu I

  Amadeu I
  Amadeu, anomenat "el rei cavaller", "l'electe", va deixar de governar l'11 de febrer de 1873. Va ser triat rei d'Espanya per les Corts Generals en 1870 després de la deposició d'Isabel II en 1868. El seu regnat a Espanya, de poc més de dos anys de durada, va estar marcat per la inestabilitat política. Iniciada en 1872. La seva abdicació i el seu retorn a Itàlia en 1873 van conduir a la declaració de la Primera República Espanyola.
 • Period: to

  SABOYA

 • Alfonso XII

  Alfonso XII
  Alfonso XII també conegut com "el Pacificador" va deixar de regnar el 25 de novembre de 1885 a causa de la seva mort. Amb l'inici del seu regnat va acabar la Primera República i va començar el període conegut com a Restauració. Després de la seva mort prematura als vint-i-set anys, víctima de la tuberculosi, va ser succeït al tron ​​pel seu fill pòstum, Alfons XIII, la minoria d'edat del qual va estar encapçalada per la regència de la seva mare, la reina vídua Maria Cristina.
 • Alfons XIII

  Alfons XIII
  Alfons XIII, també anomenat "l'africà" va assumir personalment la Corona en complir els setze anys d'edaLa inesperada mort del rei Alfons XII el 25 de novembre de 1885, als seus 27 anys, va provocar una crisi que va paralitzar el procés de successió a la Corona a l'espera que la vídua del rei que donés a llum, perquè estava embarassada en aquell moment. Quan la reina va donar a llum a un home, Alfons XIII, aquest va ser reconegut immediatament com a rei, sent un cas únic en la Història.
 • Joan Carles I

  Joan Carles I
  Joan Carles I va regnar durant 38 anys i 209 dies deuxant de fer-ho el 19 de juny de 2014, quan va abdicar la Corona al seu fill Felip VI.
  La influència del rei Joan Carles a la Transició espanyola i el seu paper durant l'intent de cop d'Estat del 1981, el van fer mereixedor durant el seu regnat de múltiples homenatges, reconeixements, premis i guardons internacionals.
 • Felip VI

  Felip VI
  Felip VI, es l'actual rei, té dues filles amb la seva esposa, la princesa Leonor i la infanta Sofía. La primera és l'actual hereva a la Corona espanyola per complir amb el principi regular de primogenitura.
  En els seus primers actes com a Rei, va mostrar, al costat de la reina Letizia, el seu suport a les víctimes del terrorisme,27​ es va reunir amb els representants de oenegés —la primera recepció dels reis va ser amb associacions del col·lectiu LGBT