Ejecronologico

TIMELINE ABP SOCIALS_ GRUP 2

 • 36,000 BCE

  PREHISTÒRIA

  PREHISTÒRIA
  És la primera etapa coneguda per l'home, en aquesta època van sorgir els primers homes a la terra. No es sap quan va començar però es creu que va ser fa uns 36.000.000 d'anys.
 • 4000 BCE

  EDAT ANTIGA

  EDAT ANTIGA
  És l'època que engloba l'Antic Egipte, la cultura grega i romana. Aquests van ser tres grans cultures que ens han aportat molts invents, art i cultura. I aquest període s'acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà d'occident al any 476 d.C.
 • 475

  Caiguda de l'Imperi romà d'occident

  Va caure l'imperi Romà d'Occident marcant el final de l'edat antiga.
 • 476

  EDAT MITJANA

  EDAT MITJANA
  L' Edat Mitjana va ser una llarga època de grans canvis respecte l'anterior, la societat continuava sent una societat dividida en 2 grans estaments privilegiats i no privilegiats. Ara ja no hi havien emperadors, hi havien reis amb el poder absolut. I ara ja no creien en molts deus, ara eren monoteistes. I la principal ocupació dels no privilegiats, era l'agricultura.
 • 1453

  Caiguda de Constantinoble

  Caiguda de Constantinoble
  Al caure la ciutats els regnes cristians ja no tenien cap via per passar, llavors els turcs els hi van propondre un accord. Ells podien passar per les seves terres per comerciar, però a canvi els hi havien de pagar un impost de 30 vegades el que pagaven avans. Ells, ja que no els hi sortia a compte, el van denegar i van començar a buscar noves rutes comercials.
 • 1454

  EDAT MODERNA

  EDAT MODERNA
  L'Edat Moderna va ser una època de grans canvis respecte l'Edat Mitjana. El comerç va augmetar moltíssim, el reis van aconseguir el màxim poder, la societat seguia dividida en 2 grups, i aquets tenien els mateixos privilegis que a l'Edat Mitjana. I la gent deixa de viure al camp i tornen a les ciutats. Aquesta època s'acaba amb la r
  Revolució Françesa.
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  Ara els regnes catòlics buscaven noves rutes comercials.Portugal va ser la primera en buscar-ne, van pensar que podrien anar per sota del continent Africà el qual creien que era molt més petit, i després pujarien fins a arrivar a les Índies. Van fer molts viatges, al 1488 arriben al Cabo de Buena Esperanza, i finalment al 1498, arriben a les Índies. Durant aquests anys es va produir un dels fets històrics més conecuts; EL DESCOBRIMENT D'AMÈRICA al 1492 per Cristòbal Colón.
 • 1517

  Protestants_Martí Luter

  Protestants_Martí Luter
  Aquest home va voler crear una reforma religiosa (protestants), aquests eren un grup de persones que volien canviar les regles de l'esglèsia. El papa veient la situació va crear una contrareforma. I aquesta questió religiosa serà l'excusa per a iniciar una guerra, la Guerra dels 30 anys.
 • Principi de la Guerra dels 30 anys

  Principi de la Guerra dels 30 anys
  Utilitzant l'excusa religiosa (protestants), els països del nord es posen en guerra amb la família habsburg. La veritat és que els paisos del nord volien deixar de dependre d' aquesta família que dominava Àustria i el que avui dia es Espanya.
 • Guerra dels segadors

  Guerra dels segadors
  França declara la guerra a Espanya, però la corona d'Aragó es va negar a participar-hi. Els francesos van enviar a molts soldats a la frotera i el rei d'Espanya d'aquell moment Felip IV, va decidir fer el mateix al 1639 envien a 12.000 soldats, a Catalunya, a viure a les cases del pagesos catalans. Va passar un any i no s'havia produit cap batalla llavors els soldats van començar a menjar-s´ho tot i a produir actes de violència a la gent del poble. Els segadors indignats van anar a Barcelona.
 • Corpus de sang

  Corpus de sang
  Quan els segadors van anar cap a Barcelona, el birei va escapar per que ell no l'enxampesin, però de totes maneres el van enxampar i el van matar. Aquests van queixar-se creant grans revoltes.
 • Tractat de Ceret

  Tractat de Ceret
  En aquest tractat PAU CLARIS ( el representant de la generalitat d'aquell moment) va pactar amb França. El pacte consistia en que la corona d'Aragó deixa a Espanya i s'ajunta com a una república a França, i a canvi el rei de França li reconeixen els seus privilegis o els seus drets. El rei Lluís XIV mana portar 12.000 soldats a les cases dels pagesos catalans i la història segueix igual que amb la revolta dels segadors.
 • Final de la Guerra dels 30 anys

  Final de la Guerra dels 30 anys
  Després de 30 anys en guerra el països signen un tractat de pau anomenat, PAU DE WESTFALIA, en aquest document Espanya surt perdent perquè Portugal s'independentitza, perdent terres i diners.
 • Pacte dels Pirineus

  Pacte dels Pirineus
  En aquest pacte la part de la corona aragonesa torna a Espanya i França a canvi rep una part d'aquest territori, la part nord ( per venjança). Ara tots els territoris, pertanyen a França només podien parlar francès i seguir les normes del pais.
 • Començament de la Guerra de Succeció

  Començament de la Guerra de Succeció
  Carles II dels habsburg, era estèril i va morir sense descendència. Llavors els seus ministres el fan signar un document que posa que el seu hereu serà Felip V de la família dels borbons. Però els frena un home que els diu que és sang directe de Carles II, l'Arxiduc Carles i comença el conflite anomenat com a guerra de succesió. Desde aquest punt Europa es divideixen en dos grans grups.
 • La corona d'Aragó s'uneix amb l'Arxiduc Carles

  La corona d'Aragó s'uneix amb l'Arxiduc Carles
  Desde Austria busquen una estratègia i es donen compte que tots els regnes que estan en el seu bando rodegen a l'enemic l' únic que necessitaven era un territori per atacar-los per al mig.Llavors van a la corona d'Aragó i els proposen unir-se a ells, i ells diuen que primer els hi demostrin. Per tant l'arxiduc se'n va a viure a Barcelona, més tard porta a la seva dona i més tard a tot l'exèrcit. A Europa guanyava l'Arxiduc Carles, mentre que a Espanya guanyava Felip V.
 • Batalla d'Almansa

  Batalla d'Almansa
  En aquesta batalla les tropes de Felip V derroten a la meitat de l'exèrcit de l'Arxiduc. Felip V conquereix Aragó, València i la meitat de Catalunya deixant només 4 ciutats.
 • Mort de l'emperador de àustria/ Tractat d'Utretch

  L'emperador d'Àustria mor i el seu descendent era l'Arxiduc Carles. LLavors tots els paisos d'europa pacten el TRACTAT D'UTRECH, 1713 aquest pacte consisteix en que Felip V serà ara el rei d'Espanya però ha de prometre que mai s'ajuntarà amb França, llavors Felip V accepta amb la condició de que el petit territori que quedava sería per a ell. I també que ara l'arxiduc Carles passaria a ser emperador d'Àustria.
 • Setge de Barcelona

  En aquesta data Barcelona aguanta uns mesos a l'atac de les tropes de Felip V amb l'ajuda de Antonio de Villaroel.
 • Diada nacional de Catalunya

 • Surgeix Espanya

  Surgeix Espanya
  Al 1715, el territori de la corona de Castella i d'Aragó es transforma en Espanya.
 • Decret de Nova Planta

  En aquest moment en el territori de Felip V ja no es podia parlar català només castellà.
 • EDAT CONTEMPORÀNIA

  EDAT CONTEMPORÀNIA
  L'Edat Contemporània és una època de grans canvis i avenços tecnològics. Encara no s'ha determinat la data de fi però n'hi ha teories que diuen que s'acava amb la invenció del telèfon , internet, el mòbils.....