3kf4u3srwv7kcvkmsqqorws4km (1)11

ll GUERRA MUNDIAL ALEMANYA INVEDEIX POLÒNIA

 • Atac Soviètic a Finlàndia

  Atac Soviètic a Finlàndia
  La guerra d'Hivern va esclatar quan la Unió Soviètica va atacar Finlàndia el 30 de novembre de 1939, tres mesos després de l'inici de la Segona Guerra Mundial. Com a conseqüència, la Unió Soviètica va ser expulsada de la Societat de Nacions el 14 de desembre del dit any, acusada de perpetrar una guerra d'agressió.
 • Ocupació alemanya de Dinamarca i Noruega

  Ocupació alemanya de Dinamarca i Noruega
  L'Operació Weserübung va ser el número clau per a l'assalt alemany sobre les neutrals Dinamarca i Noruega durant la Segona Guerra Mundial. Aquest atac va disparar la Campanya de Noruega, que seria guanyada pels alemanys. El número de l'operació significa exercici al weser A les 4:15 del matí hora local, la hora Weser, del 9 d'abril de 1940. Alemanya va envair Dinamarca i Noruega, suposadament per protegir-les d'un possible atac de França i el Regne Unit.
 • Atac alemany sobre Holanda, Bèlgica i França

  Atac alemany sobre Holanda, Bèlgica i França
  La batalla va començar el 10 de maig de 1940 i va acabar una setmana després, amb la rendició del govern neerlandès davant l'Alemanya Nazi. gran part de l'exèrcit neerlandès estava intacte en el moment de la rendició
 • "Batalla d'Anglaterra"

  "Batalla d'Anglaterra"
  Nom donat als enfrontaments entre la RAF i la Luftwaffe que es produïren al cel britànic durant la Segona Guerra Mundial.Com a preludi de la invasió de Gran Bretanya, els alemanys iniciaren una sèrie d’atacs aeris i bombardejaren els principals aeròdroms, ports i centres industrials
 • Itàlia declara la guerra a França i la Gran Bretanya

  Itàlia declara la guerra a França i la Gran Bretanya
  Itàlia va declarar la guerra a França i al Regne Unit. Tots dos bàndols van patir bombardejos aeris fins que van adoptar una tàctica defensiva al llarg de la frontera franc-italiana.
 • Armistici Franco-Alemany a Compiègne

  Armistici Franco-Alemany a Compiègne
  va ser un acord signat l'11 de novembre de 1918 entre els Aliats de la Primera Guerra Mundial i Alemanya, en un vagó de tren al bosc de Compiègne per posar fi a les hostilitats en el front occidental de la Primera Guerra Mundial.
 • Alemanya llança la "Operació Barbarroja": la invasió de la URSS

  Alemanya llança la "Operació Barbarroja": la invasió de la URSS
  va ser la defensa soviètica de Moscou i la consegüent contraofensiva soviètica que va tenir lloc entre octubre de 1941 i gener de 1942 al Front Oriental de la Segona Guerra Mundial contra les forces de l'Alemanya Nazi. Adolf Hitler considerava que Moscou havia de ser un objectiu primari tant des d'un punt de vista militar com a polític per a les forces de l'Eix en la invasió de la Unió Soviètica.
 • Reclutament de la Divisió Blava

  Reclutament de la Divisió Blava
  va ser una unitat de l'exèrcit espanyol que va lluitar a favor de Hitler durant la Segona Guerra Mundial, principalment al Front Oriental contra la Unió Soviètica.
 • Carta de l'Atlàntic (Churchill-Roosevelt)

  Carta de l'Atlàntic (Churchill-Roosevelt)
  La Carta Atlàntica és un document d'una pàgina redactat per Churchill i Roosevelt al vaixell Príncep de Gal·les l'any 1941, durant la Segona Guerra Mundial. Conté uns principis que inclouen el desarmament, la pau i els drets humans
 • Pacte anglo soviètic contra Alemanya

  Pacte anglo soviètic contra Alemanya
  L'Alemanya nazi i la Unió Soviètica també van signar un pacte de no agressió durant deu anys el 23 d'agost del 1939, en què cadascun dels signants va prometre no atacar l'altre. El pacte alemany-soviètic va permetre que Alemanya ataqués Polònia l'1 de setembre de 1939 sense por a la intervenció soviètica.
 • Atac japonès sobre Pearl Harbor. EUA entra en guerra

  Atac japonès sobre Pearl Harbor. EUA entra en guerra
  L'atac va commocionar profundament el poble nord-americà i va aixecar directament a l'entrada dels Estats Units a la Segona Guerra Mundial, tant als teatres de guerra d'Europa com del Pacífic.
 • Batalla d'El Alamein Desembarcament aliat al nord d'Àfrica

  Batalla d'El Alamein Desembarcament aliat al nord d'Àfrica
  la Campanya del Nord d'Àfrica, també coneguda com la Guerra del Desert, que va tenir lloc al desert d'Àfrica del Nord entre el 10 de juny de 1940 i el 16 de maig de 1943.
 • Conferència de Casablanca (Roosevelt-Churchill)

  Conferència de Casablanca (Roosevelt-Churchill)
  La conferència de Casablanca es va celebrar a l'Hotel Anfa de Casablanca, aleshores protectorat francès. La conferència es va celebrar del 14 al 24 de gener de 1943
 • Desembarcament aliat a Sicília i al sud d'Itàlia

  Desembarcament aliat a Sicília i al sud d'Itàlia
  La invasió aliada de Sicília, anomenada Operació Husky, va ser una campanya de la Segona Guerra Mundial en la qual els aliats van conquerir l'illa de Sicília a l'Eix. Va ser una operació amfibia i aerotransportada, seguida de 6 setmanes de combat terrestre. Amb ella va començar la Campanya d'Itàlia.
 • Desembarcament aliat a Normandia

  Desembarcament aliat a Normandia
  Els Desembarcaments de Normandia van ser les primeres operacions de la invasió de Normandia aliada, Overlord durant la Segona Guerra Mundial. El Dia de l'operació, posposat 24 hores per la pluja, esdevingué el 6 de juny de 1944, i l'Hora-H van ser les 6:30 AM
 • Conferència de Dumbarton Oaks

  Conferència de Dumbarton Oaks
  Dumbarton Oaks és una mansió de Georgetown, Washington D.C., on representants de la Xina, l'URSS, els EUA i el Regne Unit es van reunir per fer propostes per a una organització mundial que finalment es convertiria en les Nacions Unides. Aquesta Conferència va ser el primer pas important en el compliment d'una de les seccions de la Declaració de la Conferència de Moscou de 1943, que reconeixia la necessitat d'establir una organització de postguerra per substituir la Societat de Nacions.
 • L'URSS conquista la regió dels Balcanes excepto Grècia

  L'URSS conquista la regió dels Balcanes excepto Grècia
  reben el conjunt d'operacions realitzades per l'Exèrcit Roig i els seus aliats al flanc sud del Front Oriental. L'objectiu de tots ells era expulsar la Wehrmacht de la península balcànica pel control soviètic dels països de la zona per al futur proper de la postguerra.
 • Conferència de Ialta (Roosevelt, Churchill, Stalin)

  Conferència de Ialta (Roosevelt, Churchill, Stalin)
  La Conferència de Ialta va ser una reunió dels principals líders dels Aliats de la Segona Guerra Mundial
 • Alemanya signa la rendició incondicional

  Alemanya signa la rendició incondicional
  El 8 de maig de 1945, va acabar a Europa la Segona Guerra Mundial amb l'entrada en vigor de la rendició incondicional d'Alemanya. No obstant això, això no va suposar la fi del patiment al continent per a milions de civils, ni tan sols el final de la guerra, que va continuar a Àsia fins a l'agost i a diversos països europeus, on es va lluitar fins gairebé la dècada dels cinquanta. .
 • Bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki

  Bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki
  Els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki es produïren el 6 i el 9 d'agost de 1945, efectuats pels Estats Units segons l'ordre del president Harry S. Truman, després que els dirigents japonesos ignoressin la Declaració de Potsdam