Línea temporal

 • 476

  Inici de l'edat mitjana (Caiguda de l'imperi romà)

  Inici de l'edat mitjana (Caiguda de l'imperi romà)
  La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'Imperi Romà d'Occident l'any 476 i la seva posterior dissolució el 480. Ròmul August, sovint considerat erròniament l'últim emperador romà d'Occident, va ser deposat el 476 per capitost germànic Odoacre.
 • 518

  Justinià

  Justinià
  Justinià I el Gran (en llatí: Flavius ​​Petrus Sabbatius Iustinianus, en grec: Ιουστινιανός) también Conegut entre els cristians ortodoxos orientals com Sant Justinià el Gran, va ser l'emperador romà d'Orient des de l'any 527 fins al 565. Va ser el segon Membre de la Dinastia justiniana tot succeint a super oncle Justí I.
 • 717

  Caiguda del Regne visigot

  Caiguda del Regne visigot
  Segons la historiografia tradicional, els visigots són una branca dels pobles germans, i el seu nom significaria «gots de l'oest». Els visigots van ser un poble sorgit a conseqüència de la divisió que van patir els gots arran de les invasions dels huns, cap al 370. Serien els «gots de l'oest», en oposició als de l'est, els ostrogodos. Una altra versió més recent, defensada per J.
 • 800

  Coronació de Carlemany pel Papa de Roma (opcional)

  Coronació de Carlemany pel Papa de Roma (opcional)
  Carlemany (prop de Lieja, 2 d'abril de 742 - Aquisgrà, 28 de gener de 814) va ser rei dels francs (768-814), rei dels llombards (774-814) i emperador d'Occident (800 - 814). Va ser un personatge central en la consolidació i prosperitat de l'Imperi carolingi. Va expandir els diferents regnes francs fins a transformar en un imperi, a què va incorporar gran part d'Europa occidental i central. Va conquistar Itàlia i va ser coronat Imperator Augustus pel papa Lleó III el 25 de desembre de 800 a Roma.
 • 1054

  Cisma d'Orient

  Cisma d'Orient
  El Gran Cisma d'Orient és l'Esdeveniment que va dividir l'Església cristiana que acceptava la doctrina de l'concili de Calcedònia, en el cristianisme catòlic romà occidental i el cristianisme Ortodox de l'est. És considera habitualment en 1054, quan el papa Lleó IX i el patriarca Miguel I és excomunicar mútuament, com la data de la divisió. No obstant això, el cisma va ser el resultat d'un període extens d'allunyament entre les dues Esglésies.
 • 1456

  Caiguda de Constantinoble

   Caiguda de Constantinoble
  La caiguda de Constantinoble en mans dels turcs otomans el 29 de maig de 1453 va ser un succés històric que, a la periodització clàssica, marca la fi de l'Edat Mitjana a Europa i la fi de l'últim vestigi de l'Imperi Romà d'Orient i de la cultura clàssica.
 • 1492

  Final de l'edat mitjana (descobriment d'Amèrica)

  Final de l'edat mitjana (descobriment d'Amèrica)
  El Término descubrimiento de América se utiliza para referirse a la primera llegada documentada de europeos en América con Grandes Consecuencias Históricas Al siglo XV, el Término descubrimiento era sinónimo de cristianización. Para los Razones anteriores, se denomina descubrimiento de América la llegada de españoles comandados por Cristóbal Colón en una isla del mar Caribe.