Coliseo roma 2924b6ae 1280x720 nnninaaaa

ESDEVENIMENTS HISTÒRICS

 • 733 BCE

  FUNDACIÓ DE ROMA

  FUNDACIÓ DE ROMA
  Té a la vista gairebé 3,000 anys d'art, arquitectura i cultura d'influència mundial. Les ruïnes antigues com les del Fòrum i el Coliseu evoquen el poder de l'antic Imperi Romà.
 • 476 BCE

  CAIGUDA DE L’IMPERI ROMÀ

   CAIGUDA DE L’IMPERI ROMÀ
  Va ser el període de l'Imperi romà d'Occident en què va perdre l'autoritat d'exercir el seu domini i el seu vast territori va ser dividit en nombroses entitats polítiques successores.
 • 27 BCE

  REGNAT DE L’IMPERI AUGUST

   REGNAT DE L’IMPERI AUGUST
  August nascut el 23 de setembre de l'63 aC i mort el 19 d'agost de l'14 va ser el 1r home d'Estat i cap militar romà que esdevinguè el primer emperador de l'Imperi Romà entre el 27 aC i su mort el 14. [nota 1] Fou el primer governant de la dinastia julioclàudia.
 • 1 CE

  NAIXEMENT JESUS

   NAIXEMENT JESUS
  Jesus va neixer el 25 de desembre per aixo es celebra el Nadal aquest dia
 • 14

  ACABA REGNAT IMPERI AUGUST

   ACABA REGNAT IMPERI AUGUST
  L'Imperi Romà, successor de la República Romana, va controlar el món mediterrani i bona part de l'Europa occidental a partir del segle |. L'últim emperador de la part occidental de l'imperi va ser deposat el 476.
 • 70

  DESTRUCCIÓ TEMPLE NATZARET

   DESTRUCCIÓ TEMPLE NATZARET
  En les primeres setmanes de l'any 70 d.C. van començar a arribar a Alexandria ambaixadors de tot el món mediterrani, enviats pels governadors de les províncies de l'Imperi i els Estats aliats; fins al rei dels parts es va desplaçar en persona a la capital egípcia.
 • 509

  REPÚBLICA ROMANA 509 aC

   REPÚBLICA ROMANA 509 aC
  La República romana va ser un període de la història de Roma caracteritzat pel règim republicà com a forma d'estat, que s'estén des del 509 a. C., quan es va posar fi a la Monarquia romana amb l'expulsió de l'últim rei, Lucio Tarquinio el Superb,
 • 571

  NAIXEMENT DE MAHOMA

   NAIXEMENT DE MAHOMA
  Va neixer el 22 d'abril de 571 d. C.
 • 970

  CONSTRUCCIÓ REGNE ISRAEL

   CONSTRUCCIÓ REGNE ISRAEL
  D'acord amb la Bíblia,va ser el regne proclamat pels israelites quan les tribus van demanar al jutge Samuel que designés un successor seu amb el títol de rei, sembla que a la segona meitat del segle XI aC.
 • 1010

  FUNDACIÓ ISRAEL

   FUNDACIÓ ISRAEL
  El relat bíblic informa que el país es va dividir en dos regnes: el Regne d'Israel (incloses les ciutats de Siquem i Samaria) al nord i el Regne de Judà (que conté Jerusalem) al sud.
 • 1200

  TORNADA HEBREUS A EGIPTE

   TORNADA HEBREUS A EGIPTE
  Les fonts sobre aquest període són principalment els escrits bíblics la Bíblia hebrea, coneguda pels cristians. Així mateix, una altra font principal d'informació són els descobriments arqueològics a Egipte, Moab, Assíria o Babilònia, així com els vestigis i inscripcions al propi territori d'estudi de les regions.
 • 1290

  MARXA HEBREUS A MOISES

  MARXA HEBREUS A MOISES
  Se'ls considera amb freqüència com a avantpassats dels jueus. De fet, ambdós termes s'utilitzen de vegades com a sinònims en certes llengües o en certs contexts
 • 1453

  CAIGUDA IMPERI ROMÀ D’ORIENT O IMPERI BIZANTÍ

   CAIGUDA IMPERI ROMÀ D’ORIENT O IMPERI BIZANTÍ
  L'imperi roma d'orient era molt ric gracies al comerç deluxe de les seves especies (oregan...)
 • 1492

  FINAL EDAT MITJANA 1492

   FINAL EDAT MITJANA 1492
  El seu inici es situa l'any 476, l'any de la caiguda de l'Imperi romà d'Occident, i el seu final en 1492, any en el qual Colón va arribar a Amèrica.
 • 1492

  COMENÇAMENT EDAT MODERNA

  COMENÇAMENT EDAT MODERNA
  CONTINUÏTATS RESPECTE L’EDAT MITJANA
  La majoria de la població vivia i treballava al camp.
  La tecnologia agrària va evolucionar poc.
  El feudalisme va perviure al camp.
 • 1492

  DESCOBRIMENT D'AMÈRICA

  DESCOBRIMENT D'AMÈRICA
  Consisteix en l'arribada a Amèrica d'una expedició espanyola dirigida per Cristóbal Colón per mandat dels Reis Catòlics, Isabel de Castella i Ferran d'Aragó.
 • ARRIBADA HEBREUS A EGIPTE

   ARRIBADA HEBREUS A EGIPTE
  Segons la tradició jueva, els israelites descendeixen dels dotze fills de Jacob, qui eventualment es van assentar a Egipte. Els seus descendents, que constituïen les dotze tribus d'Israel, van ser esclavitzats per un faraó. Segons la fe jueva, l'Èxode dels israelites d'Egipte a Canaan, conduïts per Moisès, dóna lloc a la consolidació identitària dels israelites com a poble d'Israel.
 • FINAL EDAT MODERNA

   FINAL EDAT MODERNA
  L'Edat Moderna forma part dels períodes importants que divideixen la història universal de la humanitat. Va ser una etapa que es va desenvolupar després de l'Edat Mitjana al llarg dels segles XV i XVIII, i va ser antecessor a l'època contemporània.
 • DESPLAÇAMENT POBLE HEBREU DE D’UR FINS A CANAAN

   DESPLAÇAMENT POBLE HEBREU DE D’UR FINS A CANAAN
  El poble d'Israel porta milers d'anys en marxa. El patriarca Abraham peregrinà 2.000 anys enrere del seu municipi, Ur de Caldea, fins a Canaán, amb la seva muller Sara, i van tindre un fill, Isaac, pare d'Esaú i Jacob, els 12 fills del qual s'acabaren instal·lant-se a Egipte.