Historia e1568077367159

Línia del temps - Personatges femenins

 • Period: 9000 BCE to 4000 BCE

  Prehistòria

  Comença amb la aparició del primer humà fins a la invenció de l'escriptura. Aquest període està dividit en diverses etapes: Paleolític, Mesolític, Neolític i Edat dels metalls. Cadascuna d'aquestes etapes està caracteritzada pels primers descobriments i canvis que realitza l'humà des de la seva aparició a la Terra.
 • Period: 4000 BCE to 476

  Edat Antiga

  Comença amb el naixement de l'escriptura i finalitza amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident. Època en la qual destacaven les civilitzacions de Mesopotàmia, Egipte, Grècia i Roma, marcada per classes socials hereditàries i l'elaboració de les primeres lleis de la història.
 • Period: 476 to 1453

  Edat Mitjana

  Comença amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident i finalitza amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Orient. Aquest període històric va ser dividit en dues etapes: Alta Edat Mitjana, en la qual sorgeix el feudalisme i una societat dividida entre "privilegiats" (rei, noblesa i clergat) i no privilegiats (camperols i vassalls), i Baixa Edat Mitjana, a la que sorgeixen les croades i el cisma d'occident.
 • Sep 11, 1364

  Christine de Pizan

  Christine de Pizan
  Considerada la precursora del feminisme, Pizan era una escriptora, folósofa i poeta humanista, coneguda principalment pel seu llibre "La cité des dames", en el qual feia una crítica a l'època misògina en què es trobava, així com la proclama cap a la defensa de la dona.
 • Period: 1453 to

  Edat Moderna

  Comença amb la conquesta dels turcs a Constantinoble i finalitza amb la Revolució francesa. Va ser un període històric caracteritzat per la transició del feudalisme a el capitalisme, el descobriment d'Amèrica i l'inici d'una revolució industrial entre altres esdeveniments.
 • 1535

  Sofonisba Anguissola

  Sofonisba Anguissola
  Va ser considerada la primera dona pintora que va destacar en el Renaixement, amb quadres que estaven basats en el retrat i autoretrat. Encara que vivia en una època on les dones no tenien afluència en l'àmbit artístic, va aconseguir obrir les portes a altres dones per impulsar la notorietat de la dona en aquest àmbit.
 • Mary Wollstonecraft

  Mary Wollstonecraft
  Considerada una de les dones més importants de el món modern, va ser una filòsofa i escriptora que va destacar per la seva obra "A Vindication of the Rights of Woman: with Strictures on Political and Moral Subjects", en què criticava que les dones no eren inferiors a l'home per naturalesa, sinó que ho semblaven pel fet de no rebre la mateixa educació, entre altres coses més.
 • Period: to

  Edat Contemporània

  Comença amb la Revolució francesa fins a l'actualitat. Període caracteritzat per un sistema econòmic capitalista, en el qual destaquen les grans guerres que van causar un gran impacte en l'augment de la mortalitat, així com els grans invents i descobriments que van sorgir, endinsant-se en la tecnologia.
 • Emmeline Pankhurst

  Emmeline Pankhurst
  Va ser una activista política, líder de el dret a sufragi femení, que, amb el seu lema "accions, no paraules" i mitjançant els incendis de comerços i l'atac cap als polítics conservadors, va aconseguir el dret a vot de les dones a la Gran Bretanya, sent així un precedent històric molt important en el moviment feminista.
 • Frida Kahlo

  Frida Kahlo
  Va ser una pintora mexicana, considerada avui dia com un símbol del feminisme, ja que va ser de les primeres pintores que va expressar en la seva obra la imatge de la dona, rebutjant aspectes tradicionals femenins, en què es podien observar, d'una manera ambigua, trets considerats com masculins, destacant la pronunciada entrecella que seria un dels principals signes d'identitat de Frida.