Les etapes de la historia

 • 120,000 BCE

  Aparició dels primers homínids

  Aparició dels primers homínids
  El primer hominí en què hi ha total consens és Australopithecus anamensis, que va viure fa 4,2 ma a Etiòpia.
 • Period: 120,000 BCE to 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  El Paleolític és el període més llarg d'existència d'ésser humà i s'estén des de fa uns 2,59 milions danys (a Àfrica)
 • Period: 120,000 BCE to 2500 BCE

  Prehistòria

  La PREHISTÒRIA té el seu inici amb l'aparició dels primers éssers humans, fa uns 2 milions d'anys aproximadament. De tots els períodes és el més llarg amb diferència, ja que va tenir una durada més gran que tots els altres períodes junts.
 • 10,000 BCE

  Descoberta de l'Agricultura

  Descoberta de l'Agricultura
  L'agricultura va començar durant el Neolític, fa uns 10.000 anys, i ara, un nou estudi suggereix que l'inici i l'extensió d'aquesta pràctica no va ser obra d'un únic grup, sinó que es va produir en múltiples poblacions properes, però genèticament diferenciades.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  NEOLÍTIC

  El Neolític és el darrer dels períodes. Se'n diu període neolític a l'Edat de Pedra (eines de pedra). En la periodització americana, el Neolític coincideix aproximadament amb el Període Arcaic.3
 • 4000 BCE

  Descoberta dels metalls

  Descoberta dels metalls
  Fa uns 8000 anys, alguns grups de Turquia i de l'Iran mostren coure fos, és a dir, que als primers llogarets van descobrir que per mitjà del foc és possible extreure metalls de les roques.
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  EDAT DELS METALLS

  L'Edat dels Metalls és el període de la Prehistòria comprès aproximadament entre el IV i el I mil·lenni abans de Crist a Espanya. L'era dels Metalls succeeix l'Edat de Pedra en l'evolució de la humanitat i constitueix l'etapa final de la Prehistòria
 • 2500 BCE

  Descoberta de l'escriptura

  Descoberta de l'escriptura
  Se suposa que els primers inventors de l'escriptura van ser els sumeriois, els qui habitaven el Sud de la Mesopotàmia. El primer codi d'escriptura va aparèixer l'any 3100 abans de Jesús, i poc després l'escriptura torna a ser inventada a gairebé 1600 quilòmetres de distància, a Egipte.
 • Period: 2500 BCE to

  Història

  Estudia el passat de la humanitat. D'altra banda, la paraula s'utilitza per definir el període històric que comença amb l'aparició de l'escriptura i fins i tot per referir-se al mateix passat.
 • Period: 2500 BCE to 473

  Edat antiga

  L'Edat Antiga va començar amb la invenció de l'escriptura, cap a l'any 3000 aC aproximadament. A partir d'aquest moment, doncs, els historiadors també disposaran de textos escrits per conèixer com es vivia en el passat.
  En començar l'Edat Antiga, els antics poblats prehistòrics van créixer fins a convertir-se, alguns, en grans ciutats. Aquestes ciutats van conquerir altres territoris, fins a formar grans Estats o imperis, com per exemple Mesopotàmia, Egipte, l'antiga Grècia o l'Imperi Romà.
 • 473

  Caiguda de Roma

  Caiguda de Roma
  Odoacre, rei dels hèruls, enderroca l'últim emperador de Roma, Ròmul Augústol, el 4 de setembre de 476. Aquest fet marca la fi de l'Imperi Romà: desapareix l'imperi occidental mentre que l'imperi oriental bizantí sobreviu fins a la caiguda de Constantinoble, el 1453
 • Period: 473 to 1492

  Edat Mitjana

  L'edat mitjana va començar en el moment de la desaparició de l'últim d'aquests grans imperis, Roma, l'any 476 dC. És un període en què els grans Imperis van deixar pas a regnes més petits, on les ciutats van perdre gran part d'importància, en favor del món rural. La societat es va dividir en dos grups: els que pagaven impostos i els que no.
 • 1492

  Descoberta d'Amèrica

  Descoberta d'Amèrica
  El 12 d'octubre 1492, és una data d'enorme importància a la història d'Occident: És el dia que Cristòfor Colom va completar el seu viatge a través de l'Oceà Atlàntic i va arribar al “Nou Món”. On Colom realment va arribar aquell dia d'octubre va anar a una illa que va anomenar Sant Salvador, que ara és part de les Bahames.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'Edat Moderna és el període d'expansió del món conegut pels occidentals, i comença amb la descoberta d'Amèrica el 1492. La societat continuava dividida de la mateixa manera que a l'edat mitjana, però els descobriments científics van anar reduint-hi el pes del cristianisme.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  Es coneix com la Revolució Francesa a un moviment de tall polític i social que va ocórrer al llavors Regne de França l'any 1798, que va sacsejar les bases de la monarquia absolutista de Lluís XVI i va conduir a la instauració d'un govern republicà i liberal a lloc.
 • Period: to

  Edat contemporània

  L'Edat Contemporània és el període actual de la història, i es considera que va començar el 1789 amb la Revolució Francesa, que va intentar trencar amb la societat de privilegiats que venia de l'època medieval. Més endavant, durant el segle XX, les dues guerres mundials van donar pas a la societat tecnològica que coneixem avui en dia.