7a3cc74b08b43167bbf659b4d26b39f7

Les etapes de la historia

 • 3500 BCE

  Aparicio de l'escriptura

  el naixement de l'escriptura marca l'inici de l'Edat Antiga. Cada cultura desenvolupa tipus d'escriptura particulars, com l'egípcia, representant objectes mitjançant símbols, o la grega, que crea el primer alfabet.
 • Period: 3500 BCE to 476

  Edat antiga

  L'edat antiga és un període tradicional, molt utilitzat en la periodització de la història humana, definit pel sorgiment i desenvolupament de les primeres civilitzacions que van tenir escriptura, anomenades per això "civilitzacions antigues". Tradicionalment ha estat el període inicial de la història pròpiament dita, iniciada amb la invenció de l'escriptura, precedida de la prehistòria.
 • 476

  Caiguda de l'imperi roma

  Amb la caiguda de l'Imperi Romà, es va posar fi a l'Edat Antiga i van desaparèixer els grans imperis, per donar pas a un altre tipus d'organitzacions més petites, els anomenats feus, que van marcar l'inici d'una nova etapa en la història de la humanitat, l'Edat Mitjana.
 • 476

  Principi edat mitjana

  Tot i que s'han proposat diverses dates per a l'inici de l'Edat Mitjana, de les quals la més estesa és la de l'any 476, la veritat és que no podem situar l'inici d'una manera tan exacta ja que l'Edat Mitjana no neix, sinó que "es fa" a conseqüència de tot un llarg i lent procés que s'estén per espai de cinc segles i que provoca canvis enormes a tots els nivells d'una manera molt profunda que fins i tot repercutiran fins als nostres dies.
 • Period: 476 to 1453

  Edat mitjana

  L'Edat Mitjana, és el període històric de la civilització occidental comprès entre el segle V i el XV. Convencionalment, el seu inici se situa en l'any 476 amb la caiguda de l'Imperi romà d'Occident i la seva fi en 1492 amb el descobriment d'Amèrica, o en 1453 amb la caiguda de l'Imperi bizantí, data que té la singularitat de coincidir amb la invenció de la impremta publicació de la Bíblia de Gutenberg i amb la fi de la guerra dels Cent Anys.
 • 1453

  La toma de contastinobla

  La Presa de Constantinoble pels Turcs en 1453, es considera com el final de l'Edat Mitjana i el començament de l'Edat Moderna. Era la fi de l'Imperi Romà d'Occident, anomenat Imperi Bizantí, i va succeir el 29 de maig de 1453. Més de 1.000 anys va durar aquest imperi que Constantí I va iniciar amb la declaració de Constantinoble (ciutat de Constantí) com a nova capital en el 330.
 • 1453

  La caida de constantinoble

  Cronològicament alberga un període l'inici pot fixar-se en la caiguda de Constantinoble (1453) o en el descobriment d'Amèrica (1492)
 • Period: 1453 to

  Edat moderna

  La Edad Moderna es el tercero de los periodos históricos en los que se divide convencionalmente la historia universal, comprendido entre el siglo XV y el XVIII. Cronológicamente alberga un periodo cuyo inicio puede fijarse en la caída de Constantinopla (1453) o en el descubrimiento de América (1492), y cuyo final puede situarse en la Revolución francesa (1789) o en el fin de la década previa, tras la independencia de los Estados Unidos (1776).
 • Revolucio frances

  el final pot situar-se en la Revolució francesa (1789)
 • El principi de la nostra era

  Edat Contemporània és el nom amb el qual es designa a el període històric comprès entre la Declaració d'Independència dels Estats Units o la, i l'actualitat. Comprèn, si partim de la Revolució francesa, d'un total de 231 anys, entre 1789 i el present.
 • Period: to

  Edat contemporanea

  Edad Contemporánea. Es el período específico actual de la historia del mundo occidental (cuarto período de la Historia Universal, según la división europea de la historia) que se inicio a partir de la Revolución Francesa (1789 d.c.) y que sigue su proceso hasta el presente.
 • La actualitat

  La edat contemporanea de moment no te fi aixo vol dir que el any 2020 de moment es el final de la edat contemporanea