1x 1

LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

  • EL DESENVOLUPAMENT DEL CONFLICTE ARMAT

    1939 - 1941
  • L'èxit alemany

    L'èxit alemany
    El dia 1 de setembre de 1939 les tropes alemanyes entren a la ciutat polonesa de Gdansk. Causant que el 3 de setembre de 1939 ja hi hagués una situació de guerra declarada entre Alemanya, França i Gran Bretanya.
  • Invesió de Polònia, Dinamarca i Noruega

    Invesió de Polònia, Dinamarca i Noruega
    Amb la invasió de Polònia, els Alemanys practiquen una tàctica d'efecte llampec, i més tard alemanya exerceix efecte sobretot Polònia i es dirigeix a atacar Dinamarca i Noruega.
    Per altra banda l'URSS, que no estava involucrada a la guerra, ataca Finlàndia.
  • Ocupació de França

    Ocupació de França
    El fet que Alemanya ocupes França van suposar moltes conseqüències. En primer lloc trobem que només van tardar nou dies a entrar a la capital, París, causant que es declarés una ciutat "oberta" per evitar bombardejos, després que el govern francès s'hagués de retirar de la capital. En segon lloc també trobem que Hitler obligà França a signar una rendició que implicava una reestructuració política i territorial.
  • Atac als rivals occidentals

    Atac als rivals occidentals
    La invasió als rivals occidentals, va començar amb la invasió d'Holanda i Bèlgica, fent així que això acostes als Alemanys a França, i burlant-se del dispositiu que els francesos duien a terme per tal d'evitar una possible inversió anomenada la línia Maginot.
  • Batalla d'Anglaterra

    Batalla d'Anglaterra
    La batalla d'Anglaterra consistia en un període d'atacs de l'aviació alemanya (Luftwaffe) sobre diversos objectius anglesos, entre ells els avions de la Royal Air Force. Aquestes accions obrirem el camí mes àmpliament a la guerra.
  • Finalització de la batalla d'Anglaterra

    Finalització de la batalla d'Anglaterra
    El desembre de 1940 la batalla d'Anglaterra es va considerar acabada i la RAF va resultar victoriosa, tot i que la ciutat de Londres va seguir patint bombardejos.
  • Guerra del desert i batalla dels Balcans

    Guerra del desert i batalla dels Balcans
    Dos nous fronts s’obriren arran dels moviments italians i en els dos casos el potencial alemany tendí a imposar-se.
    Per altra banda, els japonesos aprofitaren el context bèl·lic per envair la Indoxina francesa i estendre el seu poder al Pacífic, i apó, Alemanya i Itàlia signaren el Pacte Tripartit aixencant una aliança de grans dimensions que allargava l’Eix Berlín-Roma fins a Tòquio.
  • Atacs a Somàlia, Iugoslàvia i Grècia

    Atacs a Somàlia, Iugoslàvia i Grècia
    Els moviments de l’exèrcit italià a l’Àfrica oriental van provocar una ofensiva anglesa en territori de Somàlia entre el final de 1940 i el començament de 1941, i el consegüent enviament de tropes alemanyes per ajudar les italia- nes. D’altra banda, el 6 d’abril de 1941 Alemanya inicià la invasió de Iugoslàvia i de Grècia, país aquest últim que havia rebutjat un primer intent d’invasió italiana.
  • Final de la victòria d'Alemanya

    Final de la victòria d'Alemanya
    En la campanya de Noruega va tenir lloc la primera intervenció dels exèrcits aliats que acaba amb la victòria alamana. parcialment.
  • INTERCANVI DE COPS

    JUNY DE 1941 - PRIMAVERA 1943
  • Batalla de l'Atlàntic

    Batalla de l'Atlàntic
    La batalla de l'Atlàntic, va ser un enfrontament marítim i aeri que va durar diverses etapes des de l'inici de la guerra, i va ser un clar exemple, de batalles que suposaven impulsos renocats a través de fases consecutives.
  • Operació Barba-roja

    Operació Barba-roja
    L'operació Barba-roja va ser un seguit d'atacs que Alemanyava dur a terme més enllà del territori polonès, amb la finalitat d'aconseguir la part europea que en aquell moment formava part de l'URSS.
  • Ofensiva alemanya

    Ofensiva alemanya
    Dies després de l'Ofensiva alemanya, es va obrir un front estès entre Finlàndia i Romania que dificultaria la invasió. Aquesta Ofensiva Alemanya va consistir en una extensió de tres parts; el nord, el centre i els sud; a les alçades de la mar Bàltica, Polònia i el Caucas amb 150 divisions.
  • Atac a mig milió de soldats de l'Exèrcit Roig.

    Atac a mig milió de soldats de l'Exèrcit Roig.
    Hi va haver diverses batalles, entre elles algunes de més importants, com va ser un dels factors sorpresa, amb l'atac per la zona central, que va ajudar els alemanys a arribar a 350 quilòmetres de Moscou, i van capturar a més de mig milió de soldats de l'Exèrcit Roig.
  • Contraofensiva soviètica

    Contraofensiva soviètica
    Aquest contraatac va obligar els alemanys a retrocedir també en les altres dues parts del front, i l’Operació Barba-roja, que havia estat concebuda com una ofensiva ràpida, es va convertir en una guerra de desgast considerable, amb intercanvis d’ofensives i eterns setges de ciutats, que esgotaren els recursos i provocaren centenars de milers de morts.
  • La guerra al Pacífic

    La guerra al Pacífic
    Aquesta guerra va començar atacant Pearl Harbor, la principal base militar dels Estats Units al Pacífic situada a l’arxipèlag de Hawaii. Aixó va significar un nou terrabastall en la dinàmica de la guerra, i un dia després, el Congrés dels Estats Units va emetre la declaració de guerra al Japó.
  • Imperi del Sol Naixent

    Imperi del Sol Naixent
    Amb la guerra contra Japó, l’Imperi del Sol Naixent amb la seva forç, ofegà els enemics mitjançant ofensives ràpides i la imposició d’un règim de control autoritari, que pretenia desfer l’anterior influència dels estats occidentals en la zona del Pacífic.
  • Batalla de Midway

    Batalla de Midway
    L’exèrcit japonès patí una derrota que canvià novament la tendència del conjunt d’operacions, i en un rxipèlag, els japonesos foren derrotats per la marina dels Estats Units. Des d’aquest moment, l’Imperi nipó hagué d’incloure entre les seves estratègies la possibilitat de defensar-se.
  • Batalla d’El-Alamein

    Batalla d’El-Alamein
    La segona batalla d'El-Alamein, va ser la retirada alemanya al nord d’Àfrica, i els darrers soldats de l’Eix al nord d’Àfrica es rendiren a Tunísia.
  • Batalla de Stalingrad

    Batalla de Stalingrad
    Aquesta batalla, vençuda pels soviètics, fou la més llarga i sagnant de tota la guerra mundial. Per a Hitler, a més, suposà una pèssima notícia a la qual se sumaren les derrotes a a l’Atlàntic i al nord d’Àfrica.
  • EL DOMINI ALIAT

    primavera de 1943-agost de 1945
  • Contraofensiva a Europa

    Contraofensiva a Europa
    ’Exèrcit Roig va resistir a la regió de Kursk en la batalla de tancs més gran de la història i la consegüent derrota alemanya va permetre els soviètics de reprendre un avenç constant en direcció a Polònia i a l’Alemanya oriental. Mentrestant, estatuni- dencs i britànics se centraren en l’anomenada campanya d’Itàlia,
  • Campanya d'Itàlia

    Campanya d'Itàlia
    Començà amb la invasió de Sicília. En quatre setmanes l’illa va passar a mans dels aliats i el rei d’Itàlia, Víctor Manuel III, decidí no arriscar la ciutat de Roma als bombardejos. Va ordenar la detenció de Mussolini i va nomenar primer ministre el mariscal Pietro Badoglio, el qual començà a negociar l’armistici amb els aliats.
  • Teheran

    Teheran
    Va ser la cimera de les potències aliades durant la Segona Guerra Mundial on es va pactar el desembarcament angloamericà a França per a l'any següent.
    derrota de Japó
  • Operació Overlord

    Operació Overlord
    Es va planificar amb molta cura i utilitzant l’espionatge per desconcertar els serveis d’informació nazis. El dia D, va tractar-se d’una autèntica invasió, en què centenars de milers de soldats estatunidencs i britànics es van desplegar tot superant la dura resistència alemanya
  • Alliberament de parís

    Alliberament de parís
    El resultat de totes les accions combinades va ser un avenç constant, que va permetre els aliats l’alliberament de París
  • IWOJIMA I OKINAWA

    IWOJIMA I OKINAWA
    Provocaren el nombre més alt de baixes aliades en tota la guerra del Pacífic.
  • Desembarcament de Normandia

    Desembarcament de Normandia
    L’èxit del desembarcament de Normandia marcà el camí del final de la guerra a Europa.
  • Hirohito I

    Hirohito I
    Finalment, el 15 d’agost de 1945 l’emperador Hirohito I (1901-1989) acceptà la rendició incondicional. El 2 de setembre se signà oficialment la rendició i, per tant, conclogué la Segona Guerra Mundial.
  • Batalla del golf de Leyte

    Batalla del golf de Leyte
    Considerada la batalla naval més gran de la història. Aquest enfrontament finalitzà també amb la victòria dels Estats Units, malgrat que els japonesos recorregueren a l’ús de pilots suïcides, els kamikazes.