La Revolució Russa

Timeline created by xavivilla
In History
 • Period: to

  Guerra Russojaponesa

  va ser un dels primers grans conflictes entre les grans potències mundials al segle xx. Va enfrontar una de les potències europees tradicionals contra un país que tan sols era un grup d'illes semifeudals que havien rebutjat durant segles l'avanç tecnològic
 • Period: to

  La Revolució de 1905

  va ser una revolta, antigovernamental i espontània, generalitzada arreu de l'Imperi Rus. Aparentment, no va tenir direcció ni control, ni tampoc cap objectiu reconegut.
 • Period: to

  Inici de Primera Guerra Mundial

  fou un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918. La política exterior cada vegada més agressiva d'Àustria-Hongria, Rússia i especialment Alemanya va originar el conflicte.
 • Period: to

  Revolució de Febrer

  va tenir lloc a Rússia, va marcar la primera etapa de la Revolució russa de 1917. Va provocar l'abdicació del tsar Nicolau II.
 • Period: to

  Revolució bolxevic

  va ser un episodi de la història de Rússia on es va portar a terme una revolució liderada per Lenin i el partit bolxevic, que estava basada en les idees de Karl Marx i que marcà el començament d'una onada de revolucions comunistes al llarg del segle xx.
 • Es crea l' URSS

  El Tractat de Creació de l'URSS és un document que legalitzava la creació de la unió de Diverses Repúbliques Soviètiques per formar la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques. També és va elaborar la Declaració de Creació de l'URSS, considerat el preàmbul polític del Tractat.
 • Period: to

  Primer pla quinquennal

  van ser una sèrie de projectes nacionals centralitzats en el ràpid desenvolupament econòmic de la Unió Soviètica.
 • Period: to

  Inici de la guerra civil

  va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar el govern de la Segona República espanyola, que tenia el suport de les organitzacions d'esquerres, contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes.
 • Period: to

  Les Purgues de Stalin

  van ser una sèrie de campanyes de repressió política i persecució que van tenir lloc a la Unió Soviètica entre 1937 i 1938, orquestrades per Ióssif Stalin.
 • Period: to

  Segona Guerra Mundial

  va ser un conflicte militar global que es va desenvolupar entre 1939 i 1945. S'hi van veure implicades la major part de les nacions de l'món, incloses totes les grans potències, agrupades en dues aliances militars enfrontades: els aliats de la Segona Guerra Mundial i les potències de l'eix.