Revo3

La Revolució Industrial

 • Priemera Revolucion Industrial

  Priemera Revolucion Industrial
  La revolució industrial va suposar un canvi complet en tècniques, fonts d'energia i formes d'organització del treball, que va provocar un enorme creixement de la producció. Aquest procés va tenir el seu origen a Anglaterra i aviat es va estendre a altres països.
 • La maquina de vapor

  La maquina de vapor
  La màquina de vapor ha estat el motor inicial de la Revolució Industrial que impulsa l'actualitat. A la màquina de vapor es basa la Primera Revolució Industrial que, des de fins del segle XVIII a Anglaterra i fins gairebé mitjan segle XIX, va accelerar portentosament el desenvolupament econòmic de molts dels principals països de l'Europa Occidental i dels Estats Units
 • El teler mecanic

  El teler mecanic
  En 1784, Edward Cartwright va inventar el teler mecànic, un invent que va canviar el curs de la humanidad.Cartwright va dissenyar el primer teler mecànic en 1784 i ho va patentar el 1785. Aquest teler treballava amb força hidràulica (funcionava amb vapor) que va accelerar considerablement la fabricació de tela
  La introducció d'aquest teler mecànic va ser rebutjada pels quals havien estat substituïts en els seus llocs de treball
  A principis del segle XIX, el teler mecànic s'utilitzava àmpliament
 • Nous canvis socials

  Nous canvis socials
  Es produeix un significant moviment obrer i es presta atenció a un nou grup social i laboral: Els obrers i treballadors industrials.
 • El vaixell de vapor

  El vaixell de vapor
  La seva aparició va suposar tota una revolució en la navegació marítima mundial ja que no depenien tant dels vents i corrents. Els primers veritables vaixells transatlàntics eren de vapor i gràcies a ells es va popularitzar la paraula "vapor" per referir-se a un vaixell.
 • La Locomotora

  La Locomotora
  En 1814, George Stephenson construiria la seva primera locomotora, la Locomotion nº1. Aquest any es va inaugurar el ferrocarril Stockton-Darlington, el qual va ser el primer a prestar servei públic de transport de càrregues amb locomotores a vapor. Els trens de passatgers però consistien en diligències tirades per cavalls. La primera línia amb servei regular de passatgers amb tracció a vapor va ser la Canterbury-Wishtable al sud de Gran Bretanya.
 • El Telegraf

  El Telegraf
  El 6 de maig de 1833, el franciscà, astrònom i físic alemany Johann Carl Friedrich Gauss i el seu amic, Wilhelm Eduard Weber, van instal·lar una línia telegràfica de 1000 metres de longitud sobre les teulades de la població alemanya de Göttingen on tots dos treballaven, unint la universitat amb l'observatori astronòmic. Aquest dispositiu va ser inventat pel nord-americà Samuel Morse en 1832. Al principi, el sistema no tenia un codi per a la comunicació, però aviat tots dos van crear un alfabet
 • Final De La Primera Revolució Industrial

  Final De La Primera Revolució Industrial
  Acaba la revolució industrial després d'haver durat 100 anys i evolucionat creant indústries i altres avenços. Les seves fàbriques es van concentrar al costat de jaciments minieros i ports, les productores de béns de consum ho van fer en canvi en les ciutats al costat de ferrocarrils per desplaçar de forma més barata i rendible.
 • La Segona Revolució Industrial

  La Segona Revolució Industrial
  La Segona Revolució Industrial o la Gran Capitalisme va ser la segona fase de la Revolució Industrial, quan el capitalisme va madurar definitivament com a sistema econòmic i va establir els seus "pilars fonamentals", va ser un procés d'innovacions tecnològiques, científiques, socials i econòmiques mai abans vistes.
 • El Telèfono

  El Telèfono
  Al voltant de l'any 1857 Antonio Meucci va construir un telèfon per connectar la seva oficina amb el seu dormitori, situat en el segon pis, a causa del reumatisme de la seva esposa. No obstant això mancava dels diners suficient per patentar el seu invent, per la qual cosa el va presentar a una empresa (Western Union, que van promocionar el «invent» de Graham Bell) que no li va prestar atenció, però que, tampoc li va tornar els materials.
 • La Llum Incandescent

  La Llum Incandescent
  L'invent del llum incandescent se li atribueix a Thomas Alva Edison qui va presentar el 21 octubre 1879 un llum pràctica i viable, que va lluir durant 48 hores ininterrompudes, però l'invent havia estat desenvolupat primerament per Humphry Davy i perfeccionat per Warren de la Rue. El 27 gener 1880 li va ser concedida la patent, amb el número 223.898. Altres inventors també havien desenvolupat models que funcionaven en laboratori, incloent a Joseph Swan, Henry Woo
 • La Primera Central Eléctrica

   La Primera Central Eléctrica
  A les 3 de la tarda del 4 de setembre de 1882, l'inventor Thomas Alva Edison, de 35 anys d'edat, es va embarcar en el que va cridar "l'aventura més gran de la meva vida". Es va posar en funcionament la primera central elèctrica de nova York, al carrer Pearl, i 85 llars, botigues i oficines es van il·luminar sobtadament amb 400 bombetes incandescents
 • El Automòbil

  El Automòbil
  El automóvil lo inventó Karl Friedrich Benz en la ciudad alemana de Mannheim en 1885. Poco después otros pioneros, como Gottlieb Daimler y Wilhelm Maybach presentaron a su vez sus modelos. El primer viaje largo en un automóvil lo realizó Bertha Benz en 1888, al ir de Mannheim a Pforzheim, ciudades separadas entre sí por unos 105 km. Cabe destacar que fue un hito en la automovilística antigua, dado que un automóvil de esta época tenía como velocidad máxima unos 20 km/h
 • Invenció Del Cinema i El Vídeo

  Invenció Del Cinema i El Vídeo
  Dos germans francesos, els Lumière, van descobrir que prenent diverses fotos successives i projectant a una certa velocitat, es produïa la imatge del moviment en l'espectador. Van inventar una càmera especial que registrava aquestes imatges i que, alhora, servia com projector. Havien inventat el cinema.
 • la televisió

   la televisió
  Quan Logie Baird en 1928 aconsegueix transmetre imatges des de Londres fins a Nova York, i demostra la TV en color, la TV exterior amb llum natural i la TV en estèreo, la BBC de Londres s'interessa en les seves investigacions. El 1929 la BBC va assegurar un servei regular de transmissió d'imatges una mica desconfiada perquè pensava que era un invent inútil, malgrat això, la transmissions oficials es van iniciar el 31 de Desembre d'aquest any.