La revolució dels transports

 • 60,000 BCE

  Els primers anys: els vaixells

  Els primers anys: els vaixells
  Els humans havien trobat un avanç amb èxit en el tema dels transports.
  Els vaixells són el transport més antic.
  Fa aproximadament entre els anys 60.000 i 40.000 van colonitzar a Austràlia i van ser acreditats com les primeres persones a viatjar pel mar. Els primers vaixells coneguts eren simples logboats i la canoa de Pesse és el vaixell més antic descobert.
 • 4000 BCE

  Els primers anys: els cavalls

  Els primers anys: els cavalls
  No se sap amb exactitud quan els humans van començar a domesticar als cavalls com a mitjà de desplaçar-se o de transportar béns. Cosa que els experts creuen que la domesticació es va produir al voltant del 4000 aC.
 • 3500 BCE

  Els primers anys: la roda

  Els primers anys: la roda
  I finalment van descobrir la roda.
  Els primers vehicles on apareixen les rodes van ser al voltant del 3500 aC. El primer artefacte va ser descobert al sud de Polonia i va ser un gerro de ceràmica que representa un vagó de quatre rodes que presenta dos eixos.
 • Màquines modernes: submarins

  Màquines modernes: submarins
  El primer submarí va ser inventat per l'holandès Cornelis Drebbel, l'any 1620.
  Aquest podria quedar submergit durant tres hores i va era impulsat per rems. I va ser Construït per a la Royal Navy anglesa.
  Però no obstant a això mai no va ser utilitzat en un combat, no fins a l'any 1776. Finalment, el 1888, es va dissenyar el primer submarí elèctric de bateria, que també va passar a ser el primer submarí militar totalment capacitat.
 • Màquines de vapor: vaixells de vapor

  Màquines de vapor: vaixells de vapor
  El motor de vapor Watt, inventat el 1769, va canviar tot. Els vaixells van ser els primers a introduir el vapor.
  L'any 1783, Claude de Jouffroy, un inventor francès, va construir el Pyroscaphe, el primer vaixell de vapor del món.
  L'any 1807 es va completar un viatge de 150 quilòmetres de Nova York a Albany que va trigar 32 hores.
 • Màquines de vapor: automòbils

  Màquines de vapor: automòbils
  El 1769, es va intentar adaptar una tecnologia de vapor a un vehicle de carretera i el resultat va ser la invenció del primer automòbil. Però no va acabar sent del tot pràctic. Aproximadament un centenari més tard, van desenvolupar la bicicleta de vapor de dues rodes, és considerada per molts historiadors com la primera moto del món. No va ser fins a l'any 1858 que Jean Joseph Étienne de Bèlgica va inventar el motor de combustió interna. Aquell va ser el primer automòbil amb motor de gasolina.
 • Màquines de vapor: locomotores

  Màquines de vapor: locomotores
  La locomotora va ser una altra màquina de vapor. El 1801, un inventor britànic, va donar a conèixer la primera locomotora de carretera del món, anomenada "Diable inflamatòria". Durant els anys diversos enginyers i mecànics anaven desenvolupant les locomotores. Cada vegada podia portar més tones i arribar a distàncies més llargues.
 • Màquines modernes: avions

  Màquines modernes: avions
  Durant l'any 1903, dos germans americans van treure el primer vol oficial en funcionament. Per culpa de la Primera Guerra Mundial, no se li'n va dunar molta utilitat, no fins al 1919, on dos aviadors van completar el primer vol transatlàntic, que passava de Canadà a Irlanda. El mateix any, els passatgers van poder volar internacionalment per primera vegada.
 • Màquines modernes: naus espacials

  Màquines modernes: naus espacials
  No va ser molt més tard que ja es van començar a crear les primeres naus especials.
  Durant el 1957 La Unió Soviètica va llençar el primer satèl·lit per arribar a l'espai exterior. Quatre anys més tard, els russos van seguir això, enviant el primer pilot humà, Yuri Gagaran, a l'espai exterior a bord del Vostok 1. Fins que el 20 de juliol de 1969 els primers humans van trepitjar la superfície de la lluna.