Escudo de redovan.svg

La història als carrers del meu poble

 • 5000 BCE

  Edat Antiga

  Edat Antiga
  L'edat antiga és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana. És, per tant, el primer període pròpiament històric. El desenvolupament varia moltíssim en funció de la regió estudiada, però a grans trets es pot caracteritzar com l'època de l'especialització social, del naixement de la majoria de ciències i arts actuals i d'una enorme expansió demogràfica que va portar a crear grans imperis.
 • 476

  Edat Mitjana

  Edat Mitjana
  L'Edat Mitjana és el període intermedi de la història d'Europa enmig de l'Edat Antiga i l'Edat Moderna. Els seus inicis es marquen per dos grans esdeveniments: l'inici al segle v amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, l'any 476, i el final al segle xv amb la caiguda de Constantinoble, el 1453, o amb l'inici de la colonització europea d'Amèrica l'any 1492.
 • Jan 1, 900

  Santa Rosalia

  Santa Rosalia
  Santa Rosalia va ser una beata verge del segle X. El nom de Rosalía és una contracció dels noms "Rosa" i "Lilia", i és anomenada afectuosament "La Santuzza" ("La Santita", en idioma sicilià) per causa de la seua xicoteta alçada. El culte a Santa Rosalía, promogut pels Benedictins, es difon pel món com a protectora contra malalties infeccioses, la pesta, i per a rebre auxili i protecció en moments difícils, així com per a trobar forces quan es necessita superar dificultats.
 • Jan 1, 1453

  Edat Moderna

  Edat Moderna
  L'edat moderna és la quarta de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. L'inici de l'Edat Moderna es pot fixar entre la Caiguda de Constantinoble (any 1453) i el Descobriment d'Amèrica (any 1492), i la seva fi en la Revolució Francesa (any 1789) ,[2] va començar a néixer un nou sistema econòmic, el mercantilisme.
 • Sor Anastasia Maria Romero

  Sor Anastasia Maria Romero
  Sor Anastasia Maria Romero va ser una monja al segle XVII de la que van trobar els restos de manera fortuita quan van restaurar l'església del poble allà per 2016.
  (font: http://www.redovan.es/la-iglesia-de-redovan-recupera-su-esplendor-original-tras-la-restauracion-que-consolida-el-edificio-del-siglo-xviii/ )
 • Edat Contemporània

  Edat Contemporània
  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució Francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat. Tanmateix, cal tenir en compte que aquest període no és, en cap cas, una època lineal, sinó complexa i amb diferents canvis que la determinen. La podem caracteritzar per un marcat procés de creixement econòmic, tant des d'un punt de vista quantitatiu com des d'un punt de vista qualitatiu.
 • Maria Cristina de Borbó

  Maria Cristina de Borbó
  Maria Cristina de Borbó va ser una monarca espanyola que va exercir la regència del tro per la minoria d’edat de la seua filla Isabel II al segle XVIII. https://www.biografiasyvidas.com/biografia/m/maria_cristina_deborbon.htm
 • Maria Ros Ibáñez

  Maria Ros Ibáñez
  Maria Ros Ibáñez va ser una dona del poble que va nàixer a la dècada dels 10/20 i que es va casar amb l’alcalde del poble a mitjans de segle. El carrer té el seu nom perquè ‘’el va comprar la família en el seu moment’’.
 • Elena de Borbó

  Elena de Borbó
  La Infanta Elena és la filla de Juan Carlos I de Borbó d’Espanya, anterior rei a Felipe VI, l’’actual. Elena de Borbó i Grècia, el nom complet del qual és Elena María Isabel Dominica de Sitges de Borbó i Grècia (Madrid, Espanya 20 de desembre de 1963) és la filla primogènita del rei Joan Carles I i la reina Sofía, i germana de l'actual rei d'Espanya, Felip VI. Li correspon, per tant, el tractament d'Altesa Reial.