L'imperi bizantí

Timeline created by Marc ppppppppppp
 • Period:
  272
  to
  337

  El primer emperador: Constantí I

  Constantí I el Gran (272-337) Va ser el primer emperador de l’imperi bizantí, va traslladar la capital de l'imperi de Roma a Constantinoble.
 • 330

  El naixement de l'imperi bizantí

  L'Imperi bizantí o imperi romà d'orient va nèixer el 11 de maig de l'any 330 Dc.
 • 330

  La capital del regne bizantí

  La capital es deia Bizancio i es va construir a l'any 330 Dc. Posteriorment a la mort de l'emperador es va rebatejar com a Constantinoble (actuial Istanbul).
 • 476

  Caiguda de l’imperi Romà d’Occident (476)

  És el procés de decadència que va portar a la pèrdua d'autoritat, domini i la posterior fragmentació de l'Imperi Romà d'Occident l'any 476 i la seva dissolució el 480.
 • Period:
  527
  to
  565

  Justinià (527-565)

  Justinià I el Gran també conegut com a Sant Justinià el Gran. Va ser Emperador de l’imperi Romà. La seva obra política fou dominada per la idea de la renovatio imperii, reconstitució de l'Imperi Romà amb una base ideològica vertebradora cristiana. A ran de diverses campanyes militars va unificar i fortificar les fronteres de l'imperi des d'Àfrica fins a l'Orient
 • 550

  550: Conquesta del Nord d’Àfrica.

  Al temps de Justinià I, es van reconquistar els territoris del nord d’Àfrica. Província Romana formada per set antigues províncies (Mauritània Sitifena, Mauritània Cesariense, Numídia, Zeugitana, Bizacena, Tripolitània i Sardenya). Justinià va anomenar gobernador de les províncies a Praesides, menys Tripolitana, Bizacena i Zeugitana que foren governades per cònsols.
 • 1054

  1054: L’església bizantina es separa de la de roma i no reconeix el papa de Roma.

  També conegut com el cisma de 1054. Es refereix al conflicte religiós que es va donar al seny de l'església Catòlica quan el papa de Roma (sant León IX), i la màxima autoritat de l'Església ortodoxa, el patriarca de Constantinoble (Miguel I Cerulario), es van excomunicar mútuament. Aquest enfrontament d'autoritats va comportar la separació de la cristiandat occidental o catòlica, que reconeixia la suprema autoritat de Roma, de l'oriental o ortodoxa.
 • May 29, 1453

  1453: La capital, Constantinopla, cau i passa a ser una ciutat turca.

  La caiguda de Constantinoble en mans dels turcs,
  ocorreguda el 29 de maig del 1453. La caiguda de Constantinoble va ser un fet historic que segons alguns historiadors conjuntament amb el descobriment d'Amèrica, va marcar la fi de l'Edat mitjana a Europa i la fi de l'últim vestigi de l'Imperi romà d'Orient.