L'Historia de la música

 • Period: 50,000 BCE to 500

  La musica a la prehistoria

  Desde que hi ha homes en la terra existeixen moltes manifestacions musicals i de cultura, perquè aquestes són conseqüència de la necessitat de l'home de comunicar-se o d'expressar sentiments. Fins i tot abans que l'home fabriqués instruments musicals ja feia música cantant, aplaudint o colpejant objectes.
 • Period: 4000 BCE to 300 BCE

  Música de Mesopotamia

  Música a la Meopotamia:Les fonts que ens permeten el coneixement de la música i els instruments d'aquests pobles són tant documents literaris com reproduccions artístiques d'instruments. Se sol utilitzar per a crear producció musical contemporània de la regió se sol emprar música de l'Iraq o, genèricament, música àrab.
 • Period: 476 to 1492

  Musica Medieval

  La música medieval comprèn tota la música d'Europa Occidental estava composta durant l'Edat mitjana, aproximadament,entre la Caiguda de l'Imperi romà d'Occident en 476. Estava representada principalment per composicions vocals, religioses o seculars.
 • Period: 750 to 350

  Música de l'antiga Grècia

  La música de l'Antiga Grècia era un art que es trobava present en la societat de forma gairebé universal: En les celebracions, funerals, en el teatre, a través de la música popular o mitjançant les balades que presentaven els poemes èpics. Per tant, tenien una funció important en la vida dels habitants de l'Antiga Grècia.
 • Dies Irae

  Dies Irae
  El poema descriu el dia del Judici Final, amb l'última trompeta cridant als morts davant el tron diví, on els triats és salvaran i els condemnats seran llançats a les flames eternes. Aquest himne s'usava com a seqüència en la Missa de Rèquiem del ritu romà fins a 1970, però no apareix en el Missal Romà de 1970. Sol considerar-se el millor poema en llatí medieval, i difereix del llatí clàssic.