L’ edat mitjana

ALTA EDAT MITJANA

 • Period: 330 to 1453

  L' Imperi Bizantí

  L'Imperi Romà d'Orient, conegut igualment com a Imperi Bizantí en la seva fase medieval, fou la part oriental de l'Imperi Romà, amb capital a Constantinoble.
 • 395

  Teodosi Divideix L' Imperi Romà En Dos (L' Impèri Romà D' Orient I D' Occident)

  Teodosi Divideix L' Imperi Romà En Dos (L' Impèri Romà D' Orient I D' Occident)
  Flavi Teodosi , conegut com a Teodosi I el Gran, fou emperador romà entre el 379 i el 395 . Fou elegit per l'emperador d'Occident Flavi Gracià. A la mort de Gracià i del seu germà Valentinià II, va passar a ser emperador de les dues parts de l'Imperi Romà , situació que només va durar tres anys, puix que a la seva mort l'imperi es va tornar a dividir entre els seus fills.
 • Period: 395 to 476

  Impèri Romà D' Occident

  L'Imperi Romà d'Occident fou la part occidental de l'Imperi Romà durant el període en el qual era administrada per una cort imperial pròpia, especialment entre el 395 i el 476, quan les províncies occidentals i les orientals eren governades per dues corts diferents, cadascuna amb la seva pròpia successió imperial.
 • Period: 400 to 1499

  ALTA EDAT MITJANA

  L'alta edat mitjana és una de les divisions convencionals de la historiografia europea que fa referència al període entre la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident i l'any 1000
 • Period: 418 to 507

  El Regne Visigòtic De Tolosa

  El Regne de Tolosa fou un territori al sud-oest d'Europa de l'antiguitat tardana nascut de les escorrialles de l'Imperi Romà d'Occident i dirigit pels visigots.
 • 476

  Caiguda De L' Imperi Romà D' Occident

  Caiguda De L' Imperi Romà D' Occident
  Ròmul Augústul, sovint considerat erròniament l'últim emperador romà d'Occident, fou deposat el 476 pel capitost germànic Odoacre.
 • Period: 493 to 535

  Els Ostrogots

  Els ostrogots són un dels pobles germànics. El seu nom significaria 'gots de l'est', en oposició als de l'oest, els visigots. Van establir el seu regne al voltant del mar Negre.
 • Period: 507 to 711

  El Regne Visigòtic De Toledo

  El Regne de Toledo fou el regne dels visigots a Hispània successor del Regne de Tolosa.
 • Period: 527 to 565

  Regnat De Justinià

  Justinià I el Gran també conegut entre els cristians ortodoxos orientals com a Sant Justinià el Gran, va ser l'emperador romà d'Orient des de l'any 527 fins al 565. Aquesta ambició era expressada en la recuperació parcial dels territoris de l'Imperi Romà d'Occident, incloent-hi també la ciutat de Roma i alhora, potser de major transcendència a llarg termini, en la reescriptura uniforme del dret romà, el Corpus Iuris Civilis, que és encara la base de dret civil en molts estats moderns
 • 711

  Invasió Musulmana De La Península Ibèrica. Fi Del Regne Visigòtic De Toledo

  Invasió Musulmana De La Península Ibèrica. Fi Del Regne Visigòtic De Toledo
  Els musulmans van conquerir la Península Ibèrica i va finalitzar el regne Visigòtic de Toledo
 • 751

  Pipí El Breu

  Pipí El Breu
  Fill de Carles Martell i Rotruda, va néixer el 714. Se li va dir el Breu no pel temps de govern sinó per la seva baixa estatura. Pipí li va donar Le Mans i dotze comtats a Nèustria. El 751 Gripó va renunciar-hi i es va retirar al ducat d'Aquitània.
  El rei dels llombards, Astolf, fou assetjat a Pavia, i el 755 va haver de cedir al papa Ravenna i el seu territori .
 • 768

  Inici Del Regnat De Carlemany

  Inici Del Regnat De Carlemany
  Carlemany fou rei dels francs , rei dels llombards i emperador d'Occident . El regnat de Carlemany se sol associar amb el «renaixement carolingi», un ressorgiment de la cultura, religió i arts llatines al llarg dels dominis carolingis dirigits per l'Església Catòlica. Amb tot, hagué de retirar-se, ja que en aquest moment l'Imperi carolingi patí un atac per part dels saxons.
 • 800

  Coronació De Carlemany I Inici De L' Imperi Carolingi

  Coronació De Carlemany I Inici De L' Imperi Carolingi
  Imperi Carolingi és un terme historiogràfic utilitzat per referir-se a un període de la història europea derivat de la política dels reis francs, Pipí i Carlemany, que va suposar un intent de recuperació en els àmbits polític, religiós i cultural de l'època medieval a Europa occidental, i és un fet rellevant i important la coronació de Carlemany com a emperador a Roma com a signe de restauració de facto de l'Imperi Romà d'Occident .
 • 843

  Divisió De L'Imperi Carolingi

  Divisió De L'Imperi Carolingi
  Divisio Regnorum fou un document que plasmà la partició de l'Imperi Carolingi el 806, primera d'una sèrie de divisions territorials que durant el segle ix van afectar els dominis de la dinastia carolíngia. En aquest document Carlemany deixava al seu fill gran, Carles, els regnes de Nèustria, Austràsia i part de Borgonya i de Germània. S'ordenava també que si un fill moria sense descendents els dos sobrevivents repartirien el territori del difunt .
 • 1492

  Arribada Dels Europeus A Amèrica

  Arribada Dels Europeus A Amèrica
  El terme descobriment d'Amèrica s'utilitza per a referir-se a la primera arribada documentada d'europeus a Amèrica amb grans conseqüències històriques Al segle xv, el terme descobriment era sinònim de cristianització.