L'Edad Contempòrania, S.XX

Timeline created by Iona Lobato
 • Creació Triple Aliança

  Creació Triple Aliança
  Triple aliança és el nom que han rebut vàries nacions, creades a partir d'interessos militars, polítics i econòmics comuns.
  Estava formada per Alemanya, Imperi Austro-Hungar i Itàlia, va ser formada per destruir a altres nacions com França, Anglaterra i Rússia, és a dir, la Triple Entesa.
 • Alemanya amb Marroc contra França i Espanya

  Alemanya amb Marroc contra França i Espanya
  És una crisi internacional sobre l'estatus colonial de Marroc. Això va sorgir pel desig francès de crear un protectorat a Marroc, el que va fer que Alamània s'oposes, ja que també tenien interessos en la zona.
  França i Espanya van signar un acord per aquest protectorat, el que va fer que Alemanya estigués en contra seva.
 • Conferència Algecires

  Conferència Algecires
  Aquesta, va ser una conferència per solucionar la crida de la primera crisi marroquí que enfrontava a França i Alemanya. Això va sorgir perquè França i Espanya van pactar un acord per delimitar les zones de Marroc. Els alemanys van revolucionar, ja que també volien aquelles zones.
 • Creació Triple Entesa

  Creació Triple Entesa
  Va ser un grup format per les potències de França, Gran Bretanya, i Rússia, que va ser destacat en la Primera Guerra Mundial. Tenien l'objectiu de fer competència a la Triple Aliança.
 • Alemanya ajuda a Marroc amb la interrupció del domini francés

  Alemanya ajuda a Marroc amb la interrupció del domini francés
  La signatura del Tractat de Fes en 1912 va establir el protectorat Francés sobre Marroc. El tractat va començar per la crisi d'Agadir, durant aquesta es van enviar tropes franceses i espanyoles al Marroc per ajudar a una revel·lió contra Abdelhafid.
 • Primera Guerra als Balcans

  Primera Guerra als Balcans
  Aquesta guerra va ser un enfrontament bèl·lic que va tenir lloc en la Lliga Balcànica (Bulgària, Grècia, Montenegro i Sèrbia) i l'Imperi Otomà. L'objectiu era expulsar d'Europa l'Imperi Otomà i repartir-se els seus territoris.
 • Segona Guerra als Balcans

  Segona Guerra als Balcans
  Va ser acabada amb el Tractat de Londres.
  Sèrbia, ajudada per Rússia va crear una sèrie d'aliances amb les altres nacions balcàniques per arravatar a l'Imperi Otomà els seus territoris de la península.
 • Arxiduc Francesc Ferran fos assesinat

  Arxiduc Francesc Ferran fos assesinat
  Va ser un gran conflicte sense precedents que va transformar mapes d'Europa i va sembrar la llavor del que va ser la Segona Guerra Mundial. Va ser assassinat per Gavrilo Princip, un mes més tard de la tragèdia Sèrbia va rebre la declaració de la guerra d'Àustria.
 • Primera Guerra Mundial

  Primera Guerra Mundial
  Aquesta guerra, antigament s'anomenava Gran Guerra, va ser un conflicte armat multinacional. Es van involucrar la Triple Aliança i la Triple Entesa. Va començar amb la declaració de guerra de l'Imperi Austro-Hungar a Sèrbia, on van assassinar a l'arxiduc Francesc Ferran i la seva dona. La guerra va finalitzar pel Tractat de Versalles.
 • Batalla de Tannenberg

  Batalla de Tannenberg
  Va ser una batalla que va sorgir en les proximitats de Prússia Oriental, de Tannenberg, durant la Primera Guerra Mundial que va enfrontar a l'exèrcit Alemany i els exèrcits de l'Imperi Rus. Aquesta guerra va tenir victòria per l'Imperi Alemany.
 • Batalla de Verdún

  Batalla de Verdún
  Aquesta guerra va ser la més llarga de la Primera Guerra Mundial i la més mortífera després de la Batalla del Somme. Es va dur a terme al nord-est de França. Es van enfrontar França i Alemanya, els alemanys van aconseguir més baixes del costat de França, les baixes van ser mortiferes, ja que batallaven amb llançaflames i gas venenós.
 • Batalla del Somme

  Batalla del Somme
  La Batalla del Somme, va ser la batalla més mortífera de l'època, la van batallar l'exèrcit britànic amb l'ajut de l'exèrcit francès, atacant a l'exèrcit alemany. Es va dur a terme, com el seu nom propi indica al riu Somme, en el front occidental de França. Es va provocar perquè era necessari trencar les línies alemanyes. Aquesta batalla, finalment la va guanyar la Triple Entesa.
 • Revolució Soviètica triomfa

  Revolució Soviètica triomfa
  La revolució engloba tots els fets polítics, socials i economics, aquesta revolució va succeir per el debil exèrcit en la Primerra Guerra Mundial. La importancia historica es que va ser comandada per obrers i soldats. Aquesta revolució es va basar en la teoría del marxisme que sosté la negació de propietat privada i igualtat social.
 • República de Weimar

  República de Weimar
  Va ser el periode historic, que va tenir lloc a Alemanya desprès de la derrota de la Primera Guerra Mundial.
  Va tenir poca duració però va tenir molta repercusió. Va neixer en el moment del facisme després de la Primera Guerra Mundial. Aquesta mateixa guerra va deixar el pais en ruines.
 • Segona Batalla del Marne

  Segona Batalla del Marne
  Aquesta batalla va ser una batlla a la Primera Guerr Mundial disputada entre els exèrcits alemanys i els exèrcits aiats de França, Anglaterra i Estats Units. Va ser Erich Ludendorff l'encaregat de dur a terme l'intent d'arribar a París.
  Va ser imposible arriba a París, per les baixes condicions de menjar, treball i la revolució comunista.
  Així va ser el final d'aquesta batalla.
 • Es signa el Tractat de Versalles

  Es signa el Tractat de Versalles
  Va ser un tractat que finalitzaba la Primera Guerra Mundial, però per el pensment descontents d'algunes potències va provocar que se'n començes un altre.
 • Mussolini crea Fasci di Combattimento

  Mussolini crea Fasci di Combattimento
  Va sorgir perquè Mussolini era un militar socialista i excombatent de la Primera Guerra Mundial, i estava descontents amb la seva ideologia d'esquerres i es va unir a un grup que estava en les mateixes condicions, aleshores es va crear aquest grup anomenat Fasci di Combattimento.
 • Aixecament Espartaquista

  Aixecament Espartaquista
  Va ser una vaga general i lluita armada a Berlín,
 • Hitler, líder de NSDAP

  Hitler, líder de NSDAP
  Htiler va posar un règim totalitari, eliminant intitucions democràtiques de la República de Weimar. Els nacis van imposar la seva propia dictadura.
 • Transformació de Fasci di Combattimento en Partit Nacional Feixista

  Transformació de Fasci di Combattimento en Partit Nacional Feixista
  Va ser una organització política dirigida per Benito Mussolini, la qual, era una organització facista.
 • Marxa sobre Roma

  Marxa sobre Roma
  Va ser una marxa amb destí a Roma organitzada per Mussolini. Va marcar el final del sistema parlamentari i el principi del règim feixista.
 • Mussolini adquireix el poder

  Mussolini adquireix el poder
  Va adquirir el poder sense un pla especific del govern, i sense càrrega doctrinaria important. L'unic objectiu era crear un estat poderos amb una dictadura, basat en el partit facista.
 • Putsch de Munich

  Putsch de Munich
  Hitler va intentar donar un cop d'estat, va ser fallit. Es va dur a terme per memebres dels partits nacis alemanys.
 • Dictadura feixista italiana

  Dictadura feixista italiana
  Una vegada controlat el parlament italià Mussolini es va otorgar amplis poders feixistes. El dictador va anar desmontant el sistema democràtic i va anar asumint el control d'Itàlia.
 • Crac a Wall Street

  Crac a Wall Street
  Va ser la major crisi coneguda. La borsa de Wall Street va patir una caiguda de preus enorme. Això va provocar la ruina a molts inversors, va provocar molts tancaments d'empresses i bancs.
 • Creació gulags

  Creació gulags
  Va ser la creació de camps de treball forzat que va sorgir en la Unió Soviètica.
 • New Deal

  New Deal
  Va ser un contjunt de mesures econòmiques posades en marcha per el president Franklin per actuar de fr¡orma energètica sobre el que es considerava les causes de la greu crisi economica de 1929.
 • Hitler canceller d'Alemanya

  Hitler canceller d'Alemanya
  Tot va començar quan es va unir a NSDAP, denominat partir nazi. Es va crear despres de la posguerra de la Primera Guerra Mundial, oposant-se al Tractat de Versalles i govern de la República de Weimar. Defendia el nacionalisma extrem. Després d'aquest serie d'actes Hitler va ser nombrat canceller d'Alemanya.
 • Reichstag

  Reichstag
  És el parlament d'alemanya, el qual va se incendiat per els nacis, culpant als jueus per així Hitler poder obtenir millors resultats en les properes eleccions i així obtenir el poder total.
 • Proclamació de Hitler com a Führer

  Proclamació de Hitler com a Führer
  Hitler era canceller d'Alemanya. Quan va morir el president d'Alemanya Paul von Hindenburg, Hitler va asumir el càrreg de cap d'Estat, comandant de forces armades i es va proclamar Führer.
 • Creació de la Gestapo

  Creació de la Gestapo
  La Gestapo era una policia que només nombrarla ja imponia terror.Creada per Herman Göring, amic de hitler. Es va crear per eliminar a tot el que s'oposava a Hitler.
 • Era nazi

  Era nazi
  El nazisme es va denominar en un moviment polític i social que va governar Alemanya, i la seva extensió va ser a altres paisos com Itàlia i Espanya. Es va caracteritzar per la seva ideològia d'un tipus facista.
 • Invasió de Italia a Etiòpia

  Invasió de Italia a Etiòpia
  En la segona meitat dels annys 20 Mussolini va imaginar un imperi africà. Se'n va adonar que havia conquistat Libia, Eritrea, Somalia, els hi faltava Etiopia, la qual seria una intensa explotació econòmica.
 • Processos de Moscú

  Processos de Moscú
  El que va sorgir va ser que Stalin amb el soport de partits comunistes com Chile, va aniquilar a gran part de la societat soviètica. Aquests actes van ser reconeguts per "El Gran Terror"
 • Nits dels vidres trencats

  Nits dels vidres trencats
  En aquesta nit es van destruir gairebé totes les sinagoges que hi havia a Alemanya, desenes de cementiris van ser profanats, milers de botigues van ser destruides i 30 mil jueus van ser detinguts per internar-los als camps de concentració
 • Period: to

  La Pau armada

  És un període de temps en la història d'Europa, el qual, va succeir abans de la Primera Guerra Mundial. Va ser un període on va haver molt armament i es van formar alienaces militars entre les nacions, es van agrupar en dos grups: Triple Aliança i Triple Entesa
 • Period: to

  Guerra de moviments

  És un període de temps, durant la Primera Guerra Mundial on els alemanys volien derrotar a França, i una vegada això ho tinguessin controlat, destruir els exèrcits russos. Es va preparar mitjançant dos fronts, front oriental i front occidental.
 • Period: to

  Guerra de trinxeres

  Eren guerres les quals el camp de batalla estava dividit en trinxeres, que eren fortificacions enterrades a terra, situada amb estratègia. Entre trinxeres hi havia la terra de ningú on succeïa les batalles.
 • Period: to

  Entrada dels EUA i finalització de guerra

  Estats Units es va declarar neutral al conflicte europeu, quan alemanya amb un submarí va enfonsar Lusitània on van morir milers de persones. Estats Units va declarar la guerra a Alemanya. Els alemanys van posar la major part de les seves tropes al front occidental.
  La triple Entesa va començar a pressionar a tots els fronts. Els països que donaven ajut van començar a desmoralitzar-se. L'11 de novembre de 1918 Alemanya va signar arministic que va demanar. Finalment la triple aliança va guanyar.
 • Period: to

  Guerra Civil Russa

  Va ser un dels moments més desconcertants del S.XX. Es va crear l'exèrcit blanc i aconseguir ocupar gran part del territori Rus, principalment les zones rurals però van ser derrotats per l'exèrct vermell.
 • Period: to

  Entreguerres

  Quan parlem d'aquest període, parlem dels 20 anys entre el final de la Primera Guerra Mundial i el principi de la Segona Guerra Mundial.
  Durant aquest període de temps es van crear diferents moviments polítics. Un d'ells el facisme.
 • Period: to

  Feliços anys 20

  Es un període de prosperitat económimca que va sorgir als Estats Units. Va beneficiar a tota la societat i va fer que l'economia fos creixent rapidament.
 • Period: to

  La Nova Política Econòmica

  Va concebre com una resposta contra la crisi, que consistia en un retorn parcial a l'econòmia del mercat.
 • Period: to

  La Gran Depressió

  També es coneixia com a la crisis del 29 va ser una crisi financera que va durar fins l'any 1932
 • Period: to

  Era feixista

  Va ser l'època de la historia de Italia la qual va ser governada per Benito Mussolini. Aquesta era una ideologia, un moviment politic i una mena d'estat totalitari. Es va expandir per tota Europa, principalment a Alemanya per Hitler i a España per Franco.