Foto jazz

Jazz

 • Work songs

  Work songs
  Wock Songs és un estil de música que sol ser una cançó rítmica cantada a capella per aquelles persones que realitzaven tasques físiques i repetitives, com per exemple els esclaus afro-americans tallant arbres.
  El motiu d'aquestes cançons és el de reduir l'avorriment al realitzar aquestes tasques així mateix, el ritme d'aquestes cançons serveix per sincronitzar el moviment físic de les persones que realitzen els treballs.
 • Origens

  Origens
  El Jazz és un estil musical que s'inicia després de la guerra de successió on els esclaus comencen a adquirir més llibertat i interpreten música, que ajuntant música afroamericana i occidental surt el JAZZ.
  Te influencies de la música afroamericana i geogràficament ve de l'estat de Louisiana, concretament a la zona d'influència de Nova Orleans on arribaven grans remeses d'esclaus provinents d'Àfrica.
 • Ragtime

  Ragtime
  El ragtime s'origina en les comunitats musicals afroamericanes amb la interpretació de les marxes popularitzades per les bandes blanques i música clàssica europea adaptades als ritmes sincopats de la música africana.
  És un gènere allunyad de la improvisació que caracteritza a altres gèneres.
 • Blues

  Blues
  El blues és un gènere musical que va néixer als Estats Units, vocal i instrumental que es basa en la utilització d'unes notes i d'un patró repetitiu que sol seguir una estructura de dotze compassos.
  El terme anglès, que vol dir 'blaus', pren també la significació de 'tristesa'.
 • Swing

  Swing
  És un estil de jazz que es va originar als Estats Units convertint-se en un dels gèneres musicals més populars i reeixits de el país.
  El 1929 Estats Units pateix la pitjor crisi financera de la seva història. En aquest moment apareix el swing, com una manera de ballar fins a altes hores de la nit i només pensar en la música.
  El swing és eminentment orquestral i influït per la música d'origen europeu.
 • Gòspel

  Gòspel
  El gènere Gòspel és música religiosa d'origen afro-americà, que s'origina en esglésies protestants o evangèliques.
  Els africans, quan van arribar a Amèrica, van conèixer la religió i a l'hora de celebrar les misses, en comptes de ferles avorrides tal com les estaven fent ho van començar a fer a la seva manera, amb cançons afro-americanes.
 • Bebop

  Bebop
  El bebop és un estil que prové del jazz com molts altres esils musicals qie esta caracteritzat per tempos ràpids i una improvisació basada més en l'estructura harmònica que no en la melodia.
 • Rhythm and blues

  Rhythm and blues
  És un gènere musical popular afroamericà que va tenir origen als Estats Units a partir del jazz, el blues y el gòspel.
  És un estil que ve just abans que el Rock and Roll.
 • Aretha Frankin

  Aretha Frankin
  Va ser una cantant femenina de soul i la primera cantant femenina en entrar en el món del Rock and Roll.
  Aquesta maraveloosa cantantan va començar la seva carrera sent una nen, amb l'estil de jazz, Gòspel.
 • Soul

  Soul
  El soul és una paraula adoptada per descriure la música afroamericana als Estats Units a mesura que va evolucionar.
  Els ritmes acompanyats per palmes i moviments corporals espontanis, són un important element de el soul. Altres característiques són la pregunta i resposta entre el solista i el cor, i un so vocal tens.
 • The Beatles

  The Beatles
  És una banda britanica de rock molt exitosa compsada per 4 homes anomenants, John Lenon (guitarrista i vocalista), Paul McCartney (baix i vocalista), George Harrison (guitarrista i vocalista) i Ringo Star (bateria i vocalista).
  Va ser el grup més transcendent de la història del rock.
  La seva aparició va modificar completament la significació de la música popular, configurant una nova etapa que va canviar l'expressió artística present i futura.