Revolucion industrial i opt 1

INVENTS

 • INICI REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

  INICI REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
 • MÀQUINA DE FILAR

  MÀQUINA DE FILAR
  Va ser dissenyada pel carpinter i teixidor britànic James Hargreaves. La seva màquina també es coneguda com spinning Jenny i va ser construïda per cumplir amb la demanda de fil de cotó, la qual oferta no podia ser satisfeta mitjançant les rodes de filar d'un sol fil.
 • MÀQUINA DE VAPOR

  MÀQUINA DE VAPOR
  James Watt va construïr el primer model de la màquina de vapor. Es tracta d'un motor de combustió externa que transforma l'energia de vapor d'aigu en treball mecànic o cinètic.
 • TELAR DE JACQUARD

  TELAR DE JACQUARD
  Aquesta màquina consisteix en un telar mecànic per el francès Joseph Marie Jacquard. Funcionava mediant la feina d'unes targetes perforades, les quals permitien teixir patrons en les teles. Per això, fins els més nous podien fer dissenys complexos.
 • LA BOMBETA DE LLUM

  LA BOMBETA DE LLUM
  En 1809 Humphry Davy en un dels seus experiments va colocar una fina tira de carbó entre els dos pols d'una pila i va crear un fugaç arc lluminós, considerada l'essència del funcionament de la bombeta. La primera bombeta va donar llum durant 14 hores successives. Posteriorment, Edison la va desenvolupar i va perfeccionar fins a arribar a la bombeta de llarga durada.
 • LA MÀQUINA D'ESCRIURE

  LA MÀQUINA D'ESCRIURE
  L'inventor nord-americà William Austin Burt va ser el primer que va inventar aquesta màquina i va ser considerada com la primera màquina d'escriure moderna. Era un dispositiu mecànic i relativament sencill, que estava compost per un conjunt de tecles. Al ser presionada, s'imprimien caràcters sobre un document.
 • LA MÀQUINA DE COSIR

  LA MÀQUINA DE COSIR
  Va ser ideada pel francès Barthélemy Thimonnier. Aquesta màquina es caracteritzava per la capacitat que tenia d'imitar la costura a mà. Estava feta de fusta i utilitzava una agulla de pues, la qual passava a través i per a baix de la tela per agafar el fil. Aquestes pues també tiraven cap amunt amb l'objectiu de formar un bucle.
 • L'ELECTRICITAT

  L'ELECTRICITAT
  L'electricitat ha sigut dels invents més importants de la història i va ser creada al 1831 però es va començar a experimentar amb ella de molt abans. En el 1831, l'electricitat va començar a ser viable gràcies a una dínamo elèctrica feta per Michael Faraday
 • EL TELÈFON

  EL TELÈFON
  Alexander Graham Bell, va inventar el telèfon al 1876. Es tratava d'un aparell que transmitia sorolls per un cable a través de senyals elèctriques. Aquest invent va revolucionar el món de les telecomunicacions.
 • L'AUTOMÒBIL

  L'AUTOMÒBIL
  En 1885, Karl benz va desnvolupar el primer automòbil de combustió interna que tenia forma de triciclo. Estava equipat d'un petit motor de quatre temps, horitzontal monocilíndric i contava amb un carburador i refrigeració per aigua.
 • L'AVIÓ

  L'AVIÓ
  Els germans Wright dels Estats Units van inventar el primer avió. La idea va sorgir al 1899 però van volar per primera vegada al 1903. Van construir un planejador amb un motor de petroli de 12 caballs de força i dos propel·les. Tenia dos ales principals posicionades una sobre un altre. Les dues ajudaven a proveïr empenta al planejador.