Imagen 2021 11 29 121921

Invents de la Segona revolucio industrial

 • Metro

  Metro
  En 1843, l'anglès Charles Pearson va proposar, com a part d'un pla de millora per a la ciutat de Londres, obrir túnels subterranis amb vies fèrries. El 10 de gener de 1863 va començar les seves activitats el primer metre del món a Londres.
 • Dinamita

  Dinamita
  Alfred Nobel la va patentar un 6 de maig de 1867 i, encara que l'inventor era pacifista, ha estat clau en les guerres de la Història Contemporània.
 • Bicicleta de roda alta o Bicicle

  Bicicleta de roda alta o Bicicle
  En 1870 comença a fabricar-se la bicicleta de roda alta, sent un dels models més coneguts, l'Ariel, de James Starley. Encara que ara resulta estrany, aquestes bicicletes eren més comodes que les seves predecessores. Es tracta de la primera bicicleta fabricada totalment de metall, gràcies als avanços de la metal·lúrgia a l'hora de fabricar peces lleugeres i petites. Podien arribar fins als 40kh.
 • Period: to

  Invents de la Segona revolucio industrial

  La Segona Revolució Industrial es refereix als canvis interrelacionats que van passar del 1870 la 1914, quan s'inicia la Primera Guerra Mundial. Durant aquest període els canvis tindre una gran acceleració.
 • El telèfon

  El telèfon
  El telèfon és un aparell de comunicació creat per a transmetre la veu a distància per mitjà de senyals elèctrics. Va ser inventat per Antonio Meucci, qui en 1854 va construir el seu primer prototip, encara que no va formalitzar la seva patent per dificultats econòmiques, presentant només una breu descripció del seu invent en l'Oficina de Patents dels Estats Units en 1871.
 • Tramvia

  Tramvia
  El primer tramvia elèctric va circular per Berlín en 1879 i va ser un invent de Werner Von Siemens, fundador de la companyia elèctrica Siemens.
 • Bombeta incandescent

  Bombeta incandescent
  El 19 d'octubre de 1879 l'inventor estatunidenc Thomas Alva Edison va tenir èxit amb el seu test de deixar un filament incandescent encès durant diversos dies. Des de llavors, aquell dia és considerat la data de naixement de la bombeta.
 • enerador de corrent altern

  enerador de corrent altern
  En 1882 l'inventor i enginyer serbi Nikola Tesla, va dissenyar i va construir el primer motor d'inducció de corrent altern, un aparell capaç de convertir una forma determinada d'energia en energia mecànica de rotació, això permet alimentar un motor amb corrent altern, abans de transformar-se en corrent directe.
 • Automóvil de combustió

  Automóvil de combustió
  L'inventor alemany Carl Benz va patentar el seu Benz Patent-Motorwagen. No obstant això, aquests vehicles van estar àmpliament disponibles durant el transcurs el segle XX i les economies desenvolupades es van tornar dependents d'això.
 • Submari

  Submari
  Isaac Peral i Cavaller va ser un militar i científic espanyol, inventor del primer submarí torpediner, és a dir, un submarí elèctric creat l'any 1888 que estava propulsat amb bateries i que es coneix com el submarí Peral
 • Gramòfon

  Gramòfon
  A causa dels seus defectes, en 1888 Emilio Berliner va inventar el gramòfon, desplaçant ràpidament al fonògraf tan bon punt aquest no utilitzava un cilindre sinó un disc pla.
 • pneumàtic

  pneumàtic
  En 1888, el veterinari i inventor escocès, John Boyd Dunlop, va desenvolupar el primer pneumàtic amb cambra d'aire per al tricicle que el seu fill de nou anys d'edat usava per a anar a escola pels carrers bacheadas de Belfast.
 • Avió

  Avió
  El primer avió pròpiament dit va ser creat per Clément Ader, qui el 9 d'octubre de 1890 aconsegueix enlairar i volar 50 metres amb el seu Éole. El vol del Éole va ser el primer vol autopropulsat de la història de la humanitat, i és considerat com la data d'inici de l'aviació a Europa.
 • Motor dièsel

  Motor dièsel
  Va ser l'enginyer alemany Rudolf Diesel el que va inventar en 1893 el motor dièsel, quan treballava per a MAN, i buscava un motor d'alt rendiment tèrmic per a camions i vehicles similars.
 • Radió

  Radió
  Durant diversos anys, a partir de 1894, l'inventor italià Guglielmo Marconi va construir el primer sistema complet de telegrafia sense fil comercialment reeixit basat en transmision per ràdio.
 • cinematògraf

  cinematògraf
  Un cinematògraf és una màquina, obra dels germans Lumière, capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a la fi del segle XIX, va ser la primera màquina capaç de rodar i projectar pel·lícules de cinema.​ El cinematògraf va ser un important pas per a poder gaudir de l'art del cinema.
 • Raigs X

  Raigs X
  La data commemora el dia en què el Professor Wilhem Conrad Röntgen va descobrir, en 1895, els raigs X. Va ser el propi Röntgen el que va fer la primera radiografia a la mà de la seva dona qui, horroritzada pel resultat, es va negar a participar en els estudis posteriors del seu marit.
 • Aspirina

  Aspirina
  El 10 d'octubre de 1897, Félix Hoffmann informava del procediment seguit per a l'obtenció de l'anomenat àcid acetilsalicílic. Aquesta podria ser la data que marca el naixement del «remei miraculós».
 • zepelí

  zepelí
  En 1900, Von Zeppelin crea el seu primer dirigible. Un aerostato autopropulsat i amb capacitat de maniobra per a ser manejat com una aeronau.