INVENTS DE LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

 • Llançadora Volant

  Llançadora Volant
  Va ser inventada per John Kay en l'any 1733 era un maquina de cosir amb forma de canoa, on va col·locat un rodet de fil, que s'usa per a tramar o teixir
 • Spinning Jenny

  Spinning Jenny
  En 1764 James Hargreaves va inventar la màquina
  Aquesta hiladora intermitent funcionava en dos temps: primer estirava i retorçava el fil i, després d'una pausa, l'enrotllava en el fus. Es tracta d'una màquina semimecanizada, perquè part del seu funcionament era de caràcter manual.
 • Maquina de vapor

  Maquina de vapor
  La màquina de vapor de l'escocès James Watt va ser inventada en 1765
  la màquina de vapor funciona gràcies a la força del vapor d'aigua escalfat a alta pressió. Aquesta tecnologia converteix l'energia termica (calor) a energia mecànica (Treball). La caldera escalfa l'aigua fins a convertir-la en vapor.
 • Water Frame

  Water Frame
  Va ser inventada en el 1769 Una hiladora hidráulica es un tipo de máquina hiladora impulsada por una rueda hidráulica
 • Locomotora

  Locomotora
  Construïda per l'enginyer anglès Richard Trevithick en 1803
  La locomotora és una gran maquinària de ferro colat, amb una gran caldera alimentada per aigua. El vapor que genera surt per unes vàlvules i impulsa alternadament dos pistons que al seu torn mouen unes bieles que fan girar les rodes.
 • Telegraf

  Telegraf
  Va ser inventada per David Alter Usant un fil conductor per cada lletra de l'alfabet, podia ser transmès un missatge mitjançant la connexió dels extrems del conductor al seu torn a una màquina electroestàtica, i observant la desviació d'unes boles de medul·la en l'extrem receptor.
 • Convertidor d'acer

  Convertidor d'acer
  Va ser inventada per Henry Bessemer en l'any 1855.
  Un convertidor és un forn que serveix com a reactor químic per a l'operació de l'afinat d'un metall en estat de fusió, concretament l'acer
 • Ascensor

  Ascensor
  L'any 1857, va instal·lar el primer ascensor de passatgers en els grans emmagatzemis E.V. Haughwout, de 5 pisos, a Nova York, que funcionava amb una màquina de vapor.
 • Tranvia

  Tranvia
  El primer tramvia elèctric va ser posat en servei per Werner von Siemens a Berlín en 1879. Era una espècie de ferrocarril el recorregut del qual iniciava, per regla general, en el centre de les ciutats i arribava fins a les seves ribes.
 • Bombeta

  Bombeta
  Va ser inventada per Tomas Edison La bombeta, també anomenat llum incandescent,és un dispositiu que emet llum a causa del pas de corrent elèctric a través d'un filament que es troba a l'interior d'un cos (anomenat butllofa) de cristall que ha estat emplenat per algun gas inert com l'argó.
 • Cotxe de gasolina

  Cotxe de gasolina
  Karl Benz va construir el seu primer model en 1885 en Mannheim.
  La direcció es controlava mitjançant un sistema de pinyó i cremallera. Comptava amb una única marxa, i la força es transmetia del motor a les rodes mitjançant l'ús d'una simple corretja.
 • Cine

  Cine
  Els germans Lumière van ser els inventors del cinema
  Dins de la càmera trobarem un obturador giratori, que s'obre i es tanca deixant passar la llum a una velocitat de 24 vegades per segon. Al seu torn la pel·lícula es mou a la mateixa velocitat per a anar registrant aquestes imatges fixes, que després seran reproduïdes creant el moviment
 • Spinning mule

  Spinning mule
  Va ser inventada per samuel crompton en l'any 1897
  La 'mula' fa girar les fibres tèxtils en el fil per un procés intermitent. ​ En el treball d'estirament, la metxa es llança a través de rodets i es retorça; en el retorn s'enrotlla en la claveguera.
 • Ràdio

  Ràdio
  Va ser inventda por Nikola tesla en l'any 1904
  L'emissor registra la informació que vol transmetre (com la veu del locutor o una cançó) en forma de senyal elèctric.