INVENTS DE LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

 • Termòmetre de mercuri

  Termòmetre de mercuri
  Va ser ideat per l'enginyer alemany Daniel Gabriel Fahrenheit en 1714. El seu invent consistia en una mena de termòmetre que permetia mesurar les temperatures de qualsevol material seleccionat mitjançant un bulb reflectant de color blanc, el qual evitava l'absorció de la radiació present en l'ambient. És a dir, el termòmetre de mercuri calcula la temperatura real de l'aire sense que el resultat es vegi afectat per qualsevol altre element present en l'entorn que irradiï calor.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  En 1768, James Watt va construir el primer model d'una màquina de vapor. Es tracta d'un motor de combustió externa que transforma l'energia de vapor d'aigua en treball mecànic o cinètic. Va tenir un important paper per moure màquines i aparells.
 • Vaixell de vapor

  Vaixell de vapor
  Va ser dissenyat pel nord-americà John Fitch a 1787. La seva creació va ser provada amb èxit durant una navegació pel riu Delaware en 1787, el que li va permetre a Fitch aconseguir una patent en 1791. No obstant això, la seva idea només va poder tornar rendible dècades més tard gràcies a les millores implementades per Robert Fulton.
 • Turbina de gas

  Turbina de gas
  Elaborada pel britànic John Barber en 1791. Aquesta màquina permetia augmentar l'aire inflamable amb l'objectiu d'obtenir moviment per facilitar les tasques metal·lúrgiques. El disseny de Barber incloïa una turbina, una càmera de combustió i un compressor de gas alternatiu.
 • Enllumenat de gas

  Enllumenat de gas
  L'inventor escocès William Murdoch va ser el primer a emprar la inflamabilitat de el gas amb l'objectiu d'aplicar-lo en l'enllumenat. Murdoch primer va aconseguir donar a llum la seva pròpia casa en 1792, després en 1798 va usar el gas per il·luminar alguns edificis de la Soho Foundry. En 1802 va realitzar una mostra pública, sorprenent amb el seu enllumenat a la població local.
 • La bombeta de llum

  La bombeta de llum
  Tot i que ha estat atribuït principalment a Thomas Alva Edison, el 1809 Humphry Davy en un dels seus experiments va col·locar una fina tira de carbó entre els dos pols d'una pila i va crear un fugaç arc lluminós, considerada l'essència de l'funcionament de la bombeta.
  La primera bombeta va donar llum durant 14 hores successives. Posteriorment, Edison la va desenvolupar i va perfeccionar fins arribar a la bombeta de llarga durada.
 • La bicicleta

  La bicicleta
  En 1816, l'investigador alemany Karl Drais va desenvolupar el primer velocípede de dues rodes, actualment conegut com bicicleta. Es tractava d'una espècie de carro petit compost per un manillar i dues rodes.
  Era un vehicle que requeria de la interacció home-màquina. La persona havia de mantenir-asseguda sobre una muntura i havia de col·locar les mans sobre una vara de fusta que estava unida a la roda del davant. Aquesta vara era la que determinava la direcció de el vehicle.
 • Màquina de cosir

  Màquina de cosir
  Va ser ideada pel francès Barthélemy Thimonnier en 1829. Aquesta màquina es va caracteritzar per la seva capacitat d'imitar la costura a mà. Estava feta de fusta i utilitzava una agulla de pues, la qual passava a través i per sota de la tela per agafar el fil. Aquestes pues també tiraven cap amunt amb l'objectiu de formar un bucle.
 • La màquina d'escriure

  La màquina d'escriure
  En 1829, l'inventor nord-americà William Austin Burt (1792-1858) va patentar un tipògraf, considerat per molts com la primera màquina d'escriure moderna. Consistia en un dispositiu mecànic constituït per un conjunt de tecles que, a l'ésser pressionades per l'usuari, imprimien caràcters en un document. La persona que feia servir aquesta màquina era coneguda amb el nom de mecanògraf.
 • El telèfon

  El telèfon
  A Alexander Graham Bell se li atribueix la invenció de el telèfon a l'any 1876. Es va tractar d'un aparell que transmetia sons per un cable a través de senyals elèctrics. Ha estat un dels invents més importants perquè va revolucionar el món de les telecomunicacions.
 • El automòbil

  El automòbil
  En 1885, Karl Benz desenvolupa el primer automòbil de combustió interna que tenia forma de tricicle. Estava equipat d'un petit motor de quatre temps, horitzontal monocilíndric i comptava amb un carburador i refrigeració per aigua.
 • L'avió

  L'avió
  Els germans Wright d'Estats Units van inventar el primer avió. La idea va sorgir el 1899 i el 17 de desembre de 1903 van volar per primera vegada.Van construir el planador amb un motor de petroli de 12 cavalls de força i dues propelas. Tenia dues ales principals posicionades una sobre l'altra. Les dues ajudaven a proveir empenta a l'planador.