Invents de cada període de la historia

 • 249,000 BCE

  El foc

  El foc
  El descobriment del foc va ser molt útil per escalfar-se i il·luminar. Es va crear fa milers d'anys, i va a ajudar a cuinar el menjar.
 • 5000 BCE

  La roda

  La roda
  Fa molt de temps, algú va inventar la roda. Va ser molt important perquè va permetre que la gent pogués transportar coses pesades més fàcilment i crear carros. La roda també va ajudar les persones a inventar moltes màquines i tecnologies que fem servir avui dia.
 • 3900 BCE

  L'escriptura

  L'escriptura
  L'escriptura és molt important perquè permet a la gent escriure i guardar informació. Abans la gent escrivia a tauletes d'argila o papir utilitzant eines com plomes i pinzells. L'escriptura ajuda a preservar històries i coneixements per a un futur.
 • 2000 BCE

  Les claus

  Les claus
  Les claus són molt importants perquè permeten tancar i obrir portes i cadenats. Van ser inventades fa molt de temps i van ajudar les persones a protegir les seves cases i pertinences. Es creu que l'han inventat els Egipcis o els Romans.
 • 1500 BCE

  El sabó

  El sabó
  La invenció del sabó és important perquè ens ajuda a mantenir-nos nets. Es creu que va ser descobert en barrejar greixos animals amb cendra de fusta. El sabó ajuda a eliminar la brutícia i els gèrmens. Els científics creuen que s'ha descobert a Babilònia o Egipte.
 • 500 BCE

  La moneda

  La moneda
  Fa molt de temps algú va inventar la moneda. Els diners són molt importants perquè ens permet comprar coses i pagar per la feina d'altres persones. Els diners han evolucionat al llarg del temps i s'han tornat més sofisticats.
 • 700

  La polvora

  La polvora
  La pólvora va ser una barreja d'elements químics inventada a la Xina durant l'edat mitjana. En encendre-la, produeix una gran quantitat de gas que crea una explosió, cosa que va permetre el desenvolupament de les armes de foc i va canviar la manera en què es feien les guerres.
 • 1320

  Las ulleres

  Las ulleres
  Les ulleres es van inventar al principi del segle XIV, per un monge que es diu Alessandro della Spina, de la ciutat de Spina. Aquest fet va canviar la qualitat de vida dels monges més grans amb problemes de visió.
 • 1450

  La imprenta

  La imprenta
  La invenció de la impremta a l'edat mitjana va ser la creació d'una màquina que permetia imprimir còpies de textos de manera més ràpida i econòmica que escriure-ho a mà. Això va permetre difondre la literatura i el coneixement. Ho va inventar Johannes Gutenberg.
 • El microscopi compost

  El microscopi compost
  El microscopi compost va ser inventat al segle XVII i va ser utilitzat per a la biologia i la medicina. Va ser fonamental per a l'avanç de la ciència. Aquest tipus de microscopi utilitza dues lents que augmenten la imatge fins a poder veure-ho a gran detall.
 • El termòmetre de mercuri

  El termòmetre de mercuri
  El termòmetre de mercuri va ser inventat al segle XVIII per Daniel Gabriel Fahrenheit. Aquest tipus de termòmetre s'utilitza per mesurar la temperatura i és molt precís i fàcil de llegir. Encara que avui dia es fan servir termòmetres digitals, el de mercuri continua sent molt comú a la medicina i la indústria.
 • La maquina de vapor

  La maquina de vapor
  La màquina de vapor va ser utilitzada principalment per a la indústria com per exemple per a les fàbriques tèxtils o per a la maquinària agrícola. També va ser important per a la millora del transport, com per exemple els trens i els vaixells de vapor.
 • El telefon

  El telefon
  El telèfon va ser inventat per Alexander Graham Bell l'any 1876. Aquest invent permetia poder parlar distància i va ser fonamental per a la comunicació a llarga distància. El telèfon va canviar la forma en què la gent es comunicava i va ser molt important per a la comunicació global.
 • La bombeta

  La bombeta
  La bombeta va ser inventada al segle XIX per Thomas Edison. Aquest invent va permetre crear una llum artificial que podia ser utilitzada en qualsevol moment i lloc on hi hagi electricitat, canviant la manera com la gent vivia i treballava.
 • La penicil·lina

  La penicil·lina
  La penicil·lina va ser descoberta per Alexander Fleming en 1928. La penicil·lina s'utilitza per combatre les infeccions bacterianes. El seu descobriment va ser un gran avanç en la medicina i ha salvat milions de vides.