invents

 • Màquina d'escriure

  Màquina d'escriure
  La màquina d'escriure va ser la primera manera d'escriure sense haver d'usar una ploma o un llapis, i s'ha trobat com un concepte que ha existit des d'inicis de 1700. Els orígens de la màquina d'escriure vénen de l'italià Pellegrino Turri el 1808.
 • Fonògraf

  Fonògraf
  El fonògraf va ser el primer dispositiu més comú per gravar i reproduir sons des de la dècada de 1870 fins a la dècada de 1880. El fonògraf va ser inventat per Thomas Alva Edison.
 • Telèfon

  Telèfon
  El 1876, Alexander Graham Bell, va inventar un dispositiu anomenat "telèfon". Els seus experiments amb el so, per fer que els sords es comuniquessin, van conduir a la invenció del telèfon.
 • Dinamita

  Dinamita
  Tot i que en un principi invents com l'automòbil o l'avió funcionaven gràcies al motor de combustió, aviat aquest va cedir davant del motor d'explosió. Aquest s'ha mantingut actiu fins als nostres dies, tenint només com a competència el motor dièsel i, en un futur a curt termini, el motor elèctric. Aquest invent el va desenvolupar Nikolaus August Otto el 1876 i aviat empreses com Karl Benz van fer ús de la seva tecnologia.
 • Motor d'explosió

   Motor d'explosió
  Tot i que al principi invents com l'automòbil o l'avió funcionaven gràcies al motor de combustió, aviat va donar pas al motor d'explosió. Això s'ha mantingut actiu fins als nostres dies, amb només el motor dièsel com a competència i, a curt termini, el motor elèctric. Aquest invent va ser desenvolupat per Nikolaus August Otto el 1876 i aviat empreses com Karl Benz van fer ús de la seva tecnologia.
 • ‎Llum Elèctrica‎

  ‎Llum Elèctrica‎
  ‎El 1879 Thomas Edison desenvolupa, no el concepte de la bombeta elèctrica, sinó una manera de construir una bombeta que llancés de manera estable i per temps prolongat.‎
 • turbina de vapor

  turbina de vapor
  La turbina de vapor va ser desenvolupada per Sir Charles Parsons el 1884.
  La invenció de la turbina de vapor de Parsons va fer possible l'electricitat barata i abundant i va revolucionar el transport marítim i la guerra naval.
 • ‎Càmera fotogràfica‎

  ‎Càmera fotogràfica‎
  ‎El modern concepte de càmera fotogràfica que pot ser usada per qualsevol persona és treball de George Eastman, que va construir la primera càmera fotogràfica personal el 1888, a la qual va anomenar ‎‎Kodak‎‎.‎
 • Bobina

  Bobina
  Nikola Tesla va ser un inventor, una de les seves creacions més notable va ser la seva famosa bobina, la qual porta el seu nom. Es tracta d' un transformador d' alt voltatge i alta freqüència patentada el 1891.
 • ‎Raigs X‎

  ‎Raigs X‎
  ‎Wilhem Röntgen va descobrir el 1895 la radiació que encara avui dia permet als metges fer una exploració preliminar de l'interior del cos humà. Per això, va ser la primera persona a rebre un Premi Nobel.‎
 • Dirigible

  Dirigible
  ‎També anomenat Zepelín, va ser desenvolupat com una millora al globus aerostàtic el 1900, per Adolf von Zeppelin, dotant el globus de capacitat direccional.‎
 • Senyal transatlàntic

  Senyal transatlàntic
  El 1901, Marconi va demostrar el primer senyal transatlàntic utilitzant codi Morse i telegrafia sense fil. La telegrafia sense fil va ser inventada i àmpliament utilitzada en vaixells per a una fantàstica comunicació de lectura, enviant i rebent senyals. El 1912, el famós vaixell Titanic va enviar una trucada de socors per al seu rescat als vaixells propers usant senyals transatlàntics des del mar.
 • ‎Ràdio‎

  ‎Ràdio‎
  ‎La primera transmissió de ràdio va ser assolida per Guglielmo Marconi el 1901, transmetent des d' Anglaterra fins a l' illa de Terranova, a Nord-amèrica.‎
 • Avió

  Avió
  El 1903, dos germans americans, Wilbur i Orville Wright van convertir els somnis de la humanitat en realitat construint la primera màquina voladora veritable anomenada "avió".
 • Model T

  Model T
  El model T és un automòbil construït el 1908, per la companyia de motor de Ford. El cotxe era molt popular durant aquells temps i era assequible per a la classe mitjana.