INNOVACIONS TECNOLÒGIQUES DE LA SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL NAIARA BUSÓ

 • Automòbil

  Automòbil
  El 1885, Motorwagen de Karl Benz, accionat pel motor de combustió interna va ser el primer automòbil inventat.
  L'efecte de l'automòbil va ser enorme entre la gent i tothom va començar a comprar-lo. A més, la indústria automotriu va contribuir significativament al creixement econòmic del país on va ser inventat.
 • Primera màquina de vapor

  Primera màquina de vapor
  El inventor de la máquina de vapor es James Watt (1736-1819).
 • Pila elèctrica

  Pila elèctrica
  Va ser el primer generador de corrent elèctric contínua fabricat cap a 1800 per Alessandro Volta. Consisteix en un cilindre o pila format per diversos discos de metalls diferents, col·locats alternativament i separats per altres discos de cartró xops en una dissolució d'aigua salada.ivament va ser així, però la cosa no s'acaba aquí.
 • L'alumini

  L'alumini
  L'alumini com a tal no es va inventar, ja que es tracta d'un element químic que, a més, és usat des de l'antiguitat. El que és ressenyable és com el 1827 va poder ser aïllat per Friedrich Wöhler, obtenint alumini metàl·lic com una pols fina.
 • La dinamita

  La dinamita
  El 1847, el químic Ascanio Sobrero descobria per accident la nitroglicerina, ja que li va deixar seqüeles físiques experimentant. A partir d'aquest fet alguns inventors com Alfred Nobel van voler treballar amb aquesta substància explosiva.
 • Màquina de cosir Howe

  Màquina de cosir Howe
  Elias Howe Jr. (1819–1867) va ser un inventor d'una de les primeres màquines de cosir en funcionament.
 • Extractor de petroli

  Extractor de petroli
  Tot i que hi va haver molts esforços a mitjans del segle XIX per extreure el petroli, el pou d'Edwin Drake prop de Titusville, Pennsilvània, el 1859, és considerat el primer "pou petrolier modern".
  Drake va aprendre de la perforació i extracció amb eines amb fils dels treballadors xinesos als Estats Units.
 • La metralladora

  La metralladora
  La metralladora té la particularitat de ser la primera arma automàtica de la història. Ideada el 1861 per Richard Gatlin, va suposar un canvi significatiu del que s'apropava al camp de batalla.
 • La bicicleta

  La bicicleta
  És a l'any 1839, quan apareix la primera bicicleta amb pedals i s'atribueix a l'escocès Kirkpatrick Macmillan. Aquesta màquina ja tenia dues rodes, tenia un manillar, pedals i una transmissió mecànica que permetia el moviment, per tant ja era una bicicleta.
 • Turbina de vapor

  Turbina de vapor
  La turbina de vapor va ser desenvolupada per Sir Charles Parsons el 1884. El seu primer model va ser connectat a una dinamo que va generar 7.5 kW (10 hp) d'electricitat.
 • Gramòfon

  Gramòfon
  Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1888 fins a la fi de la dècada dels anys 1980. Va ser patentat l'any 1888 per Emile Berliner.
 • Motor de dièsel

  Motor de dièsel
  El motor dièsel va ser inventat per l'enginyer Alemany Rudolf Diesel, que el va patentar l'any 1892 a Alemanya, Suïssa, el Regne Units i els Estats Units. El motor Dièsel és provat el 1903 per Rudolf Diesel, Adrian Bouchet i Frederic Dyckhoff en un canal francès.
 • La ràdio

  La ràdio
  Aquest invent va ser possible gràcies al desenvolupament del senyal transatlàntic a principis del segle XX. Encara que s'associa a Marconi com el seu inventor, hi ha una disputa històrica.
  A més de ser un invent que ha informat i entretingut milions de persones, també ha salvat vides. Per exemple, gràcies a aquest aparell el Titanic va poder enviar un avís del seu enfonsament.
 • L'avió

  L'avió
  La humanitat sempre havia somiat sobrevolar el cel amb inspiracions de la màquina voladora de Leonardo da Vinci i mítiques ales de cera de Daedalus i Ícar.
  El 1903, dos germans americans, Wilbur i Orville Wright van convertir els somnis de la humanitat en realitat construint la primera màquina voladora veritable anomenada "avió".
  La seva invenció va ser de gran ajuda per a la gent i el segle XX va ser testimoni del creixement més influent al transport a nivell global.
 • Model T de Ford

  Model T de Ford
  El cotxe era molt popular durant aquests temps i era assequible per a la classe mitjana.
  La innovació de la línia d'acoblament de la companyia de Ford va fer el cotxe molt popular entre els americans.