Innovacions tecnològiques

 • Màquina de vapor de Newcomen

  Màquina de vapor de Newcomen
  És un tipus de màquina de vapor que funciona per la pressió atmosfèrica sobre un èmbol a l'altra cara del qual es produeix un buit parcial per refredament del vapor d'aigua calent. Es feia servir antigament per el moviment d'un pes cap amunt i cap avall
 • Mquina de vapor de James Watt

  Mquina de vapor de James Watt
  Va construir i patentar la màquina de vapor a partir d'una màquina atmosfèrica de Thomas Newcomen i Savery del 1712, el primer motor de vapor amb cambra de condensació externa d'ùs pràctic.
 • Vehicle de vapor de Cugnot

  Vehicle de vapor de Cugnot
  Va ser el primer vehicle autopropulsat, Cugnot va ser un dels primers a fer servir amb èxit un dispositiu per convertir el moviment d'un pistó de vapor en un moviment de rotació.
  El vehicle pesava 2,5 tones i tenia dues rodes al darrere i una a la davant, aquesta suportava una caldera de vapor i un mecanisme.
  Tenia la capacitat de quatre passatgers i es movia a una velocitat de 3,6 km/h
 • Embarcació de vapor d’Abbans

  Embarcació de vapor d’Abbans
  Piròscaf, és el nom donat per d’Abbans a l’embarcació de vapor a la qual va fer remuntar el riu Saona el 1783. Jouffroy d'Abbans, va desenvolupar els mètodes per a l'aplicació de el vapor a la navegació.
 • Màquina de vapor d’alta precisió de Trevithick

  Màquina de vapor d’alta precisió de Trevithick
  Trevithick va construir una màquina d'alta pressió per a una planta siderúrgica a Gal·les . La va subjectar a un bastidor i en va fer una locomotora. La locomotora de Trevithick va remolcar cinc vagons amb deu tones de ferro i 70 homes a una velocitat mitjana aproximada de 3,9 km/h.
 • Vaixell de vapor amb rodes de Fulton

  Vaixell de vapor amb rodes de Fulton
  En 1802, Robert Fulton va contractar amb Robert Livingston per construir un vaixell de vapor per a ús al riu Hudson. Durant els propers quatre anys, va construir prototips a Europa. El 17 d'agost de 1807, Clermont, el primer vaixell de vapor americà de Robert Fulton, va deixar Nova York per a Albany i va servir per a la inauguració del primer servei comercial de vapor a tot el món.
 • Primera línia regular de viatgers (ferrocarrils)

  Primera línia regular de viatgers (ferrocarrils)
  La primera línia oberta als viatgers, entre Stockton i Darlington, feta per George Stephenson, amb un ample de via de 1 435 mm
 • Primera locomotora de vapor de Stephenson

  Primera locomotora de vapor de Stephenson
  El Coet de Stephenson va ser una de les primeres locomotores de vapor.
  Va ser dissenyada per Robert Stephenson el 1829, i construïda per l'empresa Robert Stephenson and Company a Newcastle upon Tyne.
  És l'exemple més famós de l'evolució del disseny de les locomotores de Stephenson, i es va convertir en el model de referència per a la majoria de màquines de vapor en els 150 anys següents.
 • Arada de vapor de Fowler

  Arada de vapor de Fowler
  L'arada a vapor va ser el primer intent de mecanitzar l'agricultura fent servir locomòbils en lloc de cavalls
  El sistema Fowler, consistia en dos locomòbils que s'emplaçaven a banda i banda de la parcel·la per llaurar