Imperialism

 • Imperialisme 1871-1914

  Imperialisme 1871-1914
  Imperialisme és com es diu al procés històric que va portar als estats europeus a conquistar la major part d'Àfrica i Àsia. Va tenir lloc durant el segle XIX. Aquestes conquestes es van fer gràcies a la superioritat tecnològica dels estats europeus sobre els estats africans i asiàtics després de la Revolució Industrial.
 • Expedicions de Livingstone

  Expedicions de Livingstone
  David Livingstone va ser un metge, explorador, una de les majors figures de la història de l'exploració. Mitjançant observacions astronòmiques, va fer bones situacions a Africa. Livingstone va recórrer el sud d'aquest continent, va descobrir el riu Zambezi, va trobar per al món les cataractes Victoria, va buscar les fonts del Nil, també va lluitar contra l'esclavitud.
 • Apogeu de l’ Imperialisme

  Apogeu de l’ Imperialisme
  o A la fi del segle XIX i començaments del segle XX, a Europa va augmentar la industrialització capitalista a un ritme molt accelerat per mitjà de les màquines de treball. o Va generar un ampli desenvolupament econòmic que va ajudar al millorament i modernització de les formes de vida en el món europeu.. Hi ha mes però no em caben....
 • Segona Revolució Industrial 1870-1914

  Segona Revolució Industrial 1870-1914
  La Revolució Industrial va ser un procés històric de transformacions econòmiques i socials que va tenir lloc aproximadament entre,i que va desencadenar canvis sense precedents en les societats occidentals i, després, a tot el món. Aquí és quan apareixen altres matèries primeres que provenen del petroli com és el cas del plàstic o de teixits com la lycra. La fusta es va deixar d'utilitzar en aquesta època.
 • Expedició de Stanley (Àfrica Central)

  Expedició de Stanley (Àfrica Central)
  Henry Morton Stanley, nascut John Rowlands, va ser un explorador i periodista britànic nacionalitzat estatunidenc, famós per les seves expedicions a la llavors misteriosa Àfrica Central. Una expedició comandada per Henry M. Stanley tenia la missió de trobar al Doctor Livingstone, perdut enmig d'Àfrica. Ho va aconseguir després de superar no pocs perills.
 • Triple Aliança

  Triple Aliança
  Triple Aliança, formada per Alemanya, Itàlia i Àustria-Hongria, que volien tenir una posició equiparable a la de les potències tradicionals.
 • Conferència de Berlín

  Conferència de Berlín
  La conferència de Berlín va tenir lloc entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885, a la ciutat de Berlín, aquesta conferència va ser convocada per França i Anglaterra i organitzada pel Conceller d'Alemanya (Otto Von Bismarck) amb la finalitat de resoldre els problemes que plantejava l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la seva repartició, perquè no es produïssin conflictes entre els principals països colonitzadors: França, Anglaterra, Espanya, Portugal, Bèlgica, Holanda
 • Guerra Estat Units vs Espanya

  Guerra Estat Units vs Espanya
  La guerra va tenir dos fronts:Cuba i les illes Filipines. A les Filipines, la flota dels Estats Units va destruir part de l'esquadra espanyola a Cavite i la resta va caure uns mesos més tard a Cuba, al port de Santiago.Espanya es va veure obligada a demanar la pau,acceptant la pèrdua de Cuba, Puerto Rico i les Filipines.D'aquests territoris, només Cuba va aconseguir la independència,Puerto Rico es va convertir en un estat associat dels Estats Units d'Amèrica i Filipines en un territori colonial.
 • Triple Entesa

  Triple Entesa
  Es va crear en 1907 i els seus integrants van ser França, Gran Bretanya i Rússia. Durant el conflicte es van incorporar Bèlgica ; el Japó: aspirant a arrabassar a Alemanya les seves colònies del Pacífic i substituir el seu paper de potència imperialista a la Xina; Itàlia (maig de 1915); Romania (juny de 1916), Portugal (març de 1916); els Estats Units (abril de 1917); Grècia (juny de 1917); també va ser el cas de la Xina i diversos estats llatinoamericans.
 • Guerres Balcàniques

  Guerres Balcàniques
  Les Guerres Balcàniques són els conflictes armats esdevinguts el sud-est d'Europa entre 1912 i 1913. A la Primera Guerra Balcànica, quatre estats que formaven la Lliga Balcànica van derrotar l'Imperi Otomà, conquistant la Macedònia otomana i la major part de Rumèlia, per a després repartir-se els nous territoris.
 • Assassinat de Francesc Ferran (hereu de l’Imperi Austrohongarès) a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).

  Assassinat de Francesc Ferran (hereu de l’Imperi Austrohongarès) a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).
  Francesc Ferran va ser assassinat a Sarajevo, l'hereu presumpte a la corona d'Àustria. L'autor de l'atemptat va ser Gavrilo Princip, un nacionalista serbobosnià,membre del grup nacionalista serbi Jove Bòsnia , una organització que defensava l'ús de la violència amb l'objectiu que l'imperi austrohongarès abandonés Bòsnia per unificar-es amb Sèrbia. La Jove Bòsnia va enviar a 6 assassins, amb pistoles i bombes, per matar a l'arxiduc.
 • Guerra de moviments

  Guerra de moviments
  Alemanya portava anys preparant-se per la guerra i dissenyant la seva estratègia. El seu pla era clar: desplaçar ràpidament les seves tropes per Bèlgica per a entrar a França per sorpresa i arribar a París en unes setmanes. Això forçaria la rendició de França i li permetria concentrar totes les seves tropes i material bèl·lic contra Rússia, a la qual considerava un enemic més poderós .
 • Batalla de Marne

  Batalla de Marne
  La batalla del Marne que va tenir lloc entre el 5 i el 12 de setembre de 1914. El resultat va ser una victòria aliada sobre l'exèrcit alemany.​ La batalla va ser el punt màxim de l'avanç alemany a frança i que va arribar fins als afores de parís. El contraatac de sis exèrcits de campanya francesos al llarg del riu Marne va obligar l'Exèrcit Imperial Alemany a retirar-se cap al nord-oest.​
 • Primera Guerra Mundial (28 jul 1914 – 11 nov 1918)

  Primera Guerra Mundial (28 jul 1914 – 11 nov 1918)
  La 1 guerra mundial, un conflicte per terra, aire i mar, va ser tan terrible que va deixar més de vuit milions de víctimes militars i 6,6 milions de víctimes civils. Van morir gairebé el 60% de les persones que van lluitar. Moltes més van desaparèixer o van resultar ferides. La Primera Guerra Mundial va tenir diverses causes, una de elles va ser la desconfiança entre Triple Entesa i Triple Aliança .
 • Enfonsament del Lusitania

  Enfonsament del Lusitania
  Durant la Primera Guerra Mundial els alemanys van emprendre una guerra submarina en contra dels aliats. Molts centenars de vaixells van ser enfonsats pels submarins alemanys que, van cometre una enorme error al atacar bucs de països neutrals. La il·lustració mostra una escena de l'enfonsament del transatlàntic: LUSITANIA per un submarí alemany. Aquest fet va ser un dels factors que van determinar la participació dels Estats Units en la guerra i, la derrota d'Alemanya.
 • Batalla de Verdum (21 feb 1916 – 18 dic 1916)

  Batalla de Verdum (21 feb 1916 – 18 dic 1916)
  La batalla de Verdún va ser un enfrontament bèl·lic, durant la Primera guerra mundial. Va enfrontar als exèrcits de la tercera república francesa i als de l'Imperi alemany, en els pujols situats al nord de la localitat de Verdún, a la vora del riu mosa, en el nord-est de França.Aquesta batalla, una de les més llargues i sagnants de la 1 guerra mundial, va acabar amb una victòria dels francesos, que van aconseguir frenar l'avanç alemany cap a París.
 • Els EUA entren en la guerra

  Els EUA entren en la guerra
  Els Estats units en la Primera guerra mundial va posar fi al seu aïllacionisme internacional i li va situar com a peça clau del sistema internacional. En esclatar la Primera guerra mundial els Estats units es van presentar com una nació neutral, que comerciava lliurement amb tots dos bàndols.
 • Rússia abandona la guerra

  Rússia abandona la guerra
  Un dels antecedents va ser el descontentament del poble rus i la desigualtat i conflicte existents al país així com una de les conseqüències va ser l'arribada dels Estats units a la guerra i que diversos territoris de l'antic imperi rus tsarista aconseguissin la seva independència sent això un fet fonamental per a donar la primera guerra mundial.
 • Guerra de trinxeres

  Guerra de trinxeres
  En la primera guerra mundial es cavaven trinxeres al llarg del front del camp de batalla per a protegir a les tropes del foc mortífer de l'artilleria i les metralladores. Darrera de les trinxeres de primera línia es trobaven les trinxeres cobertes, que proporcionaven una segona línia defensiva en el cas que l'enemic assaltés la primera. La seva amplària era de 1,8 a 2,5 metres.
 • Pau de Brest-Li-tovsk; ARMISTICI

  Pau de Brest-Li-tovsk; ARMISTICI
  El Tractat de Brest-Litovsk va ser un tractat signat el dia 3 de març de 1918 en Brest-Litvosk entre Rússia i les potències centrals. Aquest tractat consistia en posar fi a la participació russa en la Primera guerra mundial, la qual cosa permetria al govern bolxevic consolidar la revolució socialista.
 • Conferència de París; TRACTAT DE VERSALLES / Societat de Nacions (SDN)

  Conferència de París; TRACTAT DE VERSALLES / Societat de Nacions (SDN)
  El tractat de Versalles va ser un compromís de pau signat per desenes de països el 28 de juny de 1919 per a posar fi a la primera guerra mundial. El tractat de Versalles va acabar definitivament l'estat de guerra entre l'Imperi Alemany del segon reich, i els països aliats: Gran Bretanya, França i els Estats Units, etc...