II Guerra Mundial

By alisha2
 • Tractat de Versalles

  Tractat de Versalles
  Va ser un tractat de pau signat al final de la Primera Guerra Mundial que oficialment va posar fi a l'estat de guerra entre Alemanya i els Països Aliats. Va ser signat en Saló dels Espills del Palau de Versalles, exactament cinc anys després de l'assassinat de l'arxiduc Francesc Fernando, un dels principals esdeveniments que havien desencadenat la guerra.
 • Alemanya i la Unio Soviètica invedeixen Polonia

  Alemanya i la Unio Soviètica invedeixen Polonia
  La invasió alemanya de Polònia va ser una acció militar de l'Alemanya nazi encaminada a annexionar-se el territori polonés. L'operació tècnica, coneguda com a "Cas Blanc" es va iniciar l'1 de setembre de 1939 i les últimes unitats de l'exèrcit polonés es van rendir el 6 d'octubre d'aqueix mateix any. Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa i va acabar amb la Segona República Polonesa.
 • Gran Bretanya i França declaran la guerra a Alemanya.

  Gran Bretanya i França declaran la guerra a Alemanya.
 • Alemanya conquista a Dinamarca i Noruega

  Alemanya conquista a Dinamarca i Noruega
  En un atac llampec, les forces alemanyes ataquen Noruega i Dinamarca. Dinamarca és ocupada en un dia. Les forces alemanyes desembarquen a Noruega prop d'Oslo, la capital, i en altres llocs per a assegurar-se el sud. Alemanya també es mou per a prendre els ports de Narvik i Trondheim en el nord.
  [Link text(]https://encyclopedia.ushmm.org/content/es/film/german-invasion-of-norway-narvik)
 • Les forces alemanes invedeixen l'Europa Occidental

  Les forces alemanes invedeixen l'Europa Occidental
  Els alemanys concentren el seu atac a través de Luxemburg i el prop de la ciutat francesa de Sedan. Els tancs i la infanteria alemanya trenquen les línies defensives franceses i avancen cap a la costa atrapant als exèrcits de França i Gran Bretanya en el nord. París, la capital francesa, caurà davant els alemanys el juny de 1940. Com a part de l'acord d'armistici que França signa amb Alemanya el 22 de juny, Alemanya ocupa el nord de França mentre que el sud es manté lliure d'ocupació.
 • Alemanya invadeix Yugolsavia i Grecia

  Alemanya invadeix Yugolsavia i Grecia
  Hitler buscava consolidar la presència de l'eix als Balcans i de finals de 1940 al començament de 1941 assoliment que diversos països s'adheriren al pacte de l'EIX, entre els quals estaven: Hungria, Romania, Eslovàquia, Bulgària i Iugoslàvia. Malgrat l'adhesió, a Iugoslàvia la població no donava suport al pacte amb els alemanys i es va produir un colp d'estat secundat per la majoria de les organitzacions socials i l'exercite.
 • Alemanya invadeix a la Unio Sovietica

  Alemanya invadeix a la Unio Sovietica
  Aquesta operació va obrir el Front Oriental, que es va convertir en el teatre d'una de les operacions més grans de la guerra, escenari de les batalles més grans i brutals del conflicte a Europa. El nom de l'operació és un homenatge a Federico I Barba-rossa el nom del qual està unit al nacionalisme alemany del segle XIX.
 • Japó bombardeja la base Pearl Harbor (Hawaii) dels Estats Units (els EUA)

  Japó bombardeja la base Pearl Harbor (Hawaii) dels Estats Units (els EUA)
  L'atac a Pearl Harbor va ser una ofensiva militar sorpresa efectuada per l'Armada Imperial Japonesa contra la base naval dels Estats Units en Pearl Harbor. L'atac pretenia ser una acció preventiva destinada a evitar la intervenció de la Flota del Pacífic dels Estats Units en les accions militars que l'Imperi del Japó estava planejant realitzar en el Sud-est Asiàtic contra les possessions ultramarines del Regne Unit, França, Països Baixos i els Estats Units.
 • La EUA derrota a Japó a batalla de Midway.

  La EUA derrota a Japó a batalla de Midway.
  Va ser un conflicte aeronaval. En ella, les forces aeronavals estatunidenques van detindre l'intent japonés d'envair l'atol·ló de Midway, on els primers tenien una base militar. Es va lliurar un mes després de la batalla de la Mar de Coral, cinc mesos després de la conquesta japonesa de l'illa Wake i sis mesos després de l'atac a Pearl Harbor, que va suposar l'inici del conflicte en l'oceà Pacífic entre japonesos i estatunidencs.
 • Les Forces Alemanyes comencen una nova campanya a l'est

  Les Forces Alemanyes comencen una nova campanya a l'est
  Aquesta vegada els objectius són els jaciments petrolífers del Caucas i la ciutat de Stalingrad, situada sobre el riu Volga. A mitjan novembre de 1942, els alemanys prenen control de la major part de la ciutat, però la defensa soviètica no ha sigut desbaratada. A mitjan novembre de 1942, l'exèrcit soviètic llança una contraofensiva contra les forces alemanyes desplegades a Stalingrad i ràpidament envolta a tot un exèrcit alemany format per uns 250.000 soldats.
 • S'inicia la batalla de Stalingrad entre Alemanya i Unió Soviètica.

  S'inicia la batalla de Stalingrad entre Alemanya i Unió Soviètica.
  Va ser un enfrontament bèl·lic entre l'Exèrcit Roig de la Unió Soviètica i la Wehrmacht de l'Alemanya nazi i els seus aliats de l'Eix pel control de la ciutat soviètica de Stalingrad, actual Volgogrado, entre el 23 d'agost de 1942 i el 2 de febrer de 1943.la batalla es va desenvolupar en el transcurs de la invasió alemanya de la Unió Soviètica, en el marc de la Segona Guerra Mundial.
 • Anglaterra derrota a Alemanya en la Segona Batalla del Alameín

  Anglaterra derrota a Alemanya en la Segona Batalla del Alameín
  Va ser el punt d'inflexió de la guerra en el nord d'Àfrica, durant la Segona Guerra Mundial. La batalla va ser la continuació de la Primera Batalla del Alamein, que havia detingut l'avanç de les forces del Afrika Korps. El General Bernard Montgomery havia pres el comandament del VIII Exèrcit Britànic, desplaçant a Claude Auchinleck a l'agost de 1942.
  Link text
 • Itàlia es rendeix als aliats

  Itàlia es rendeix als aliats
  Finalitzada la Campanya del nord d'Àfrica, els Aliats decideixen que el següent pas ha de ser l'invasió d'Itàlia, començant per Sicília, les tropes britàniques i estatunidenques desembarquen al sud-aquest de l'illa i l'ocupen en un mes. El nou govern italià iniciarà de seguida converses per a una pau amb els Aliats que culminaran al setembre quan se signe l'Armistici entre Itàlia i les forces armades aliades.
  Link text
 • Els aliats inicien el desembarcament de Normandia.

  Els aliats inicien el desembarcament de Normandia.
  Fue la operación militar efectuada por los Aliados durante la Segunda Guerra Mundial que culminó con la liberación de los territorios de Europa occidental ocupados por la Alemania nazi, con el desembarco de Normandía; el conjunto de las operaciones navales recibió el nombre clave de Operación Neptuno. Un asalto aerotransportado llevado a cabo por mil doscientas aeronaves precedió al desembarco anfibio, que involucró a cinco mil barcos.
 • La EUA derrota al Japó en la batalla de Guam

  La EUA derrota al Japó en la batalla de Guam
  Va ser una batalla de la Guerra del Pacífic de la Segona Guerra Mundial lliurada entre les tropes dels Estats Units i de l'Imperi japonés. La batalla es va lliurar a l'illa de Guam, en l'oceà Pacífic, entre el 21 de juliol i el 10 d'agost de 1944. La batalla va acabar amb la victòria estatunidenca, que va convertir a Guam en una base per a posteriors accions militars.
 • Conferència dels aliats (Anglaterra, els EUA, Unió Soviètica) a Ialta (Crimea, Ucraïna).

  Conferència dels aliats (Anglaterra, els EUA, Unió Soviètica) a Ialta (Crimea, Ucraïna).
  Va ser la reunió que van mantindre durant la Segona Guerra Mundial Iósif Stalin, Winston Churchill i Franklin D. Roosevelt, com a caps de govern de l'URSS, del Regne Unit i dels Estats Units, respectivament. Sol considerar-se com el començament de la Guerra Freda.
  Va ser la continuació de la sèrie de trobades que van començar amb la conferència de Casablanca de gener de 1943, i va tindre lloc en l'antic palau imperial, Palacio de Livadia, a Ialta.
 • Adolf Hitler se suïcida a Berlín.

  Adolf Hitler se suïcida a Berlín.
  Hitler es va suïcidar perun tret al cap amb la seva esposa. La falta d'informació van animar els rumors que Hitler podia haver sobreviscut a la fi de la Segona Guerra Mundial. El dubte es va suscitar intencionadament per les autoritats de la Unió Soviètica, que ocultaven informació rellevant del succés.
  Link text
 • el Japó es rendeix als EUA

  el Japó es rendeix als EUA
  La rendició del Japó en la Segona Guerra Mundial es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada pels Estats Units, el Regne Unit, República de la Xina i la Unió Soviètica.