II Guerra Mundial

 • Inici de la II Guerra Mundial

  Inici de la II Guerra Mundial
  La II Guerra Mundial va comença 1 de setembre de 1939.
  Alemanya va envair Polònia 1 de setembre de 1939 i així donar inici a la Segona Guerra Mundial. Com a resposta, la Gran Bretanya i França li van declarar la guerra a Alemanya. Les forces alemanyes van envair Europa occidental a la primavera de 1940.
 • Invasió Alemanya de Polònia

  Invasió Alemanya de Polònia
  La invasió alemanya de Polònia va ser una acció militar de l'Alemanya nazi encaminada a annexar el territori polonès. L'operació tècnica, coneguda com «Cas Blanc» es va iniciar 1 de setembre de 1939 i les últimes unitats de l'exèrcit polonès es van rendir el 6 d'octubre d'aquest mateix any. Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa.
 • El Pacte de l'Eix entre Alemanya, Itàlia i Japó

  El Pacte de l'Eix entre Alemanya, Itàlia i Japó
  El Pacte Tripartit, també conegut com el Pacte de l'Eix, va ser un pacte signat a Berlín el 27 de setembre de 1940 per Saburo Kurusu, Adolf Hitler i Galeazzo Ciano, representant a l'Imperi del Japó, Alemanya Nazi i el Regne d'Itàlia, respectivament. Aquest pacte constituïa una aliança militar entre aquestes nacions, i oficialment es conformaven les Forces de l'Eix, oposades a les Forces Aliades en la Segona Guerra Mundial.
 • bombardeig a pearl harbour

  bombardeig a pearl harbour
  El 7 de desembre de 1941, quan l'aviació japonesa va sembrar la destrucció i el caos a la base naval de Pearl Harbor (Hawaii). Van morir prop de 2.500 homes i a partir de llavors va succeir l'ho inevitable. Els esdeveniments que van conduir a l'atac a Pearl Harbor van començar al juliol de 1940 quan els militars i polítics japonesos partidaris de l'aliança amb l'Alemanya nazi i la Itàlia feixista -que acabaven de derrotar França.
 • Entrada dels Estats Units en la II Guerra Mundial

  Entrada dels Estats Units en la II Guerra Mundial
  Estats Units va ingressar a la Segona Guerra Mundial, el 8 de desembre de 1941, arran de l'atac de l'Imperi japonès a la flota nord-americana de el Pacífic basada en Pearl Harbor. A la Declaració de les Nacions Unides, l'1 de gener de 1942, es van unir oficialment 26 nacions com aliades (la declaració va formar també les bases per a l'ONU).
 • Deportació dels jueus

  Deportació dels jueus
  El 1942 els alemanys van començar a deportar els camps d'extermini als jueus d'Europa central i occidental. Sota comandament alemany les policies locals holandeses, belgues i franceses van executar les deportacions. La majoria dels jueus danesos van ser salvats per la població local, que els va transportar per vaixells a Suècia.
 • Alliberament de paris per les tropes aliades

  Alliberament de paris per les tropes aliades
  El 25 d'agost de 1944 París va posar fi a l'ocupació nazi iniciada el 1940. L'alliberament de la capital francesa es va produir després dels importants avanços de les tropes aliades gràcies als desembarcaments de Normandia. Es van aixecar barricades als carrers i amb suport de la Resistència interior es va plantar cara als prop de 20.000 soldats alemanys presents a París.
  Els alemanys van signar la seva rendició per a la Segona Divisió Blindada del general Leclerc i les tropes aliades.
 • Desembarcament de Normandia

  Desembarcament de Normandia
  La batalla de Normandia, anomenada en clau Operació Overlord, va ser l'operació militar efectuada pels Aliats d'un exèrcit més de 150.000 soldats (73.000 nord-americans i 83.000 britànics i canadencs) sobre les platges de Normandia durant la Segona Guerra Mundial que va culminar amb la alliberament dels territoris d'Europa occidental ocupats per l'Alemanya nazi.
 • Rendició del Japó

  Rendició del Japó
  La rendició de Japó en la Segona Guerra Mundial es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada per Estats Units, Regne Unit, República de la Xina i la Unió Soviètica.
 • Fi de la II Guerra Mundial

  Fi de la II Guerra Mundial
  El fi de la Segona Guerra Mundial reuneix tant el tancament de teatre europeu a la Segona Guerra Mundial com la rendició d'Alemanya. Va tenir lloc entre finals d'abril i principis de maig de 1945 i finalitzaria, el 9 de maig de 1945, després de la signatura de la capitulació alemanya, a Berlín, entre els mariscals Keitel i Zhukov. Alfred Jodl va signar la rendició d'Alemanya en la Segona Guerra Mundial.