II Guerra Mundial

 • 1945 BCE

  Hitler se suicidó

  Hitler se suicidó
  UU. En la Segona Guerra Mundial, van situar a Hitler en una posició insalvable.Sus preferències s'aplicaran només a aquest lloc web. contra els drets humans, va triar com a mètode de suïcidi la ingesta d'una càpsula de cianur.
 • 1945 BCE

  Alemania se rinde

  Alemania se rinde
  Berlín es va rendir davant les forces soviètiques el 2 de maig de 1945. Les forces armades alemanyes es rendeixen incondicionalment a l'oest el 7 de maig i en l'est el 9 de maig de 1945. El 8 de maig de 1945 es proclamat Dia de la victòria a Europa (Dia VE) .c
 • Period: 1945 BCE to 1945 BCE

  Japon se rinde

  La rendició de Japó en la Segona Guerra Mundial es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada per Estats Units, Regne Unit, República de la Xina i la Unió Soviètica.
 • 1944 BCE

  Sovieticos liberan leningrado

  Sovieticos liberan leningrado
  El 26 de gener de 1944, Joseph Stalin va declarar que el Lloc de Leningrad havia estat aixecat i que les forces alemanyes van ser expulsades de l'Óblast de Leningrad. L'aixecament de el bloqueig de 900 dies es va celebrar a Leningrad aquest dia amb vint salves de 324 canons.
 • 1944 BCE

  INVASIO DE NORMANDIA

  INVASIO DE NORMANDIA
  Els Desembarcaments de Normandia van ser els primeres Operacions de la Invasió de Normandia aliada, también coneguda com a Operació Neptú i Operació Overlord durante la Segona Guerra Mundial. El Dia D de l''operació, posposat 24 hores per la pluja, esdevinguè el 6 de juny de 1944, i l'Hora-H van ser els 6:30
 • 1944 BCE

  OPERACION BAGRATION

  OPERACION BAGRATION
  L'Operació Bagration era el nom en codifica per l'Ofensiva Soviètica sobre Bielorússia durante la II Guerra Mundial, que expulsa L'exèrcit alemany de la República Soviètica de Bielorússia i de la Polònia Oriental. AQUESTA ofensiva porta essencialment la destrucció de Grup d'Exèrcit Centre alemany.
 • 1944 BCE

  Batalla del golfo de leyte

  Batalla del golfo de leyte
  La batalla de golf de Leyte, també coneguda com a segona batalla de la mar de les Filipines, va ser una batalla naval de la campanya de el Pacífic durant la Segona Guerra Mundial. ... És considerada la major batalla naval de la història, al costat de les batalles històriques de Salamina, de el Cap Ecnomo, de Trafalgar i de Jutlandia.
 • 1944 BCE

  OfenSiva para capturar amberes

  OfenSiva  para capturar amberes
  La batalla de les Ardenes va ser una ofensiva alemanya llançada el 16 de prendre el port d'Anvers i embutxacar a diversos exèrcits enemics contra les costes als alemanys a dependre de el combustible que aconseguissin capturar de l'enemic.
 • 1943 BCE

  Urss lanza ofensiva

  Urss lanza ofensiva
  L'Ofensiva de l'Vístula-Oder coneguda en la historiografia soviètica com Operació ofensiva. (Front Bielorús a Pomerània, juntament amb la possibilitat d'un contraatac alemany vegeu Operació Solstici) contra els seus puntes de llança.
 • 1941 BCE

  Fuerza del eje invaden yugoslavia

  Fuerza del eje invaden yugoslavia
  La Invasió de Iugoslàvia, anomenada Operació 25 per les forces de l'Eix, va ser la campanya contra el Regne de Iugoslàvia que va tenir lloc a l'abril de 1941, durant la Segona Guerra Mundial. La invasió va concloure onze dies després d'iniciada, quan el 17 d'abril l'Exèrcit Real Iugoslau es va rendir incondicionalment
 • 1941 BCE

  Alemania invade la urss

  Alemania invade la urss
  Amb el nom en codi "Operació Barbarroja", l'Alemanya nazi va envair la Unió Soviètica el 22 de juny de 1941, en el que va ser l'operació militar alemanya més gran de la Segona Guerra Mundial
 • 1941 BCE

  Japon ataco pearl harbour

  Japon ataco pearl harbour
  L'atac a Pearl Harbor va ser una ofensiva militar sorprenent efectuada per l'Armada Imperial Japonesa contra la base naval dels Estats Units a Pearl Harbor (Hawaii) en el matí de diumenge 7 de desembre de 1941.El atac es va dur a terme el diumenge 7 de desembre de 1941 i va tenir per objectiu enfonsar la flota nord-americana de el Pacífic
 • 1940 BCE

  Alemania invadió Dinamarca y Noruega

  Alemania invadió Dinamarca y Noruega
  El nom de l'operació significa "Exercici al Weser", sent aquest un riu alemany. A les 4:15 de la matinada hora local, la "hora Weser", de el 9 d'abril de 1940, el "dia Weser", Alemanya va envair Dinamarca i Noruega, suposadament per protegir-les d'un possible atac de França i Regne Unit.
 • 1940 BCE

  Alemania invade francia y noruega

  Alemania invade francia y noruega
  Alemanya va obrir foc el 10 de maig de 1940 i, a el cap de només sis setmanes, va derrotar a les forces aliades i va conquistar França, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos, acabant amb les operacions terrestres en el Front Occidental fins als desembarcaments aliats a Normandia , el 6 de juny del 1944.
 • 1940 BCE

  Italia se une a la guerra

  Italia se une a la guerra
  En els anys 1930, Mussolini i Hitler van començar a preparar als seus països per a una guerra que pensaven que es deslligaria cap a 1942 o 1943.Fue només a finals de juny de 1940, quan França estava envaïda i pràcticament vençuda pels alemanys, que Mussolini va entrar a la guerra a la banda d'Alemanya.
 • 1940 BCE

  Italia invade grecia

  Italia invade grecia
  Itàlia envaeix Grècia el 28 d'octubre de 1940 des d'Albània, país que havia ocupat prèviament a l'abril de 1939. No obstant això, l'exèrcit grec demostra que és capaç de resistir i fins i tot de contraatacar, forçant a l'exèrcit italià a la retirada.
 • 1939 BCE

  II Guerra Mundial

  II Guerra Mundial
  La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte bèl·lic que va implicar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències, organitzades en dues aliances militars: els aliats i les potències de l'Eix. La guerra va implicar uns 100 milions de militars i fou causa de la mort d'entre 50 a 60 milions de persones.
 • Bombardejos atòmics d'Hiroshima

  Bombardejos atòmics d'Hiroshima
  Els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki es produïren el 6 i el 9 d'agost de 1945 per iniciativa del govern dels Estats Units, seguint l'ordre del president, Harry S. Truman, després que els dirigents japonesos ignoressin la Declaració de Potsdam
 • Bomba atòmica a nagasaki

  Bomba atòmica a nagasaki
  La tripulació de la B-29 anomenat Bockscar, l'elegit per dur a terme el llançament de la bomba de plutoni Fat Man.Fa 75 anys, el 6 d'agost de 1945, l'Exèrcit dels Estats Units va llançar una bomba atòmica sobre la ciutat d'Hiroshima, 3 dies Després, va repetir l'ATAC a Nagasaki.
 • OfenSiva para polonia

  OfenSiva para polonia
  L'Ofensiva de l'Vístula-Oder va Tenir lloc entre el 12 de gener i el 2 de febrer de 1945, i porta a l'Exèrcit Roig des del riu Vístula a Polònia Fins a l'Oder, ha a NOMÉS 70 quilómetres de la capital , Berlín.