Eix cronologic II G M

By adam.o
 • Puig de Munich

  Puig de Munich
  Va ser un intent de cop d'estat en Alemania liderat per Adolf Hitler. El seu objectiu era instaurar un nou govern en Baviera desde on avança cap a Berlin. Va fracasar i va ser comdemnat a 5 anys de preso per traicio pero gracias a aixo va tenir temps de sobre per penser com governar i guanyyar les eleccions, alla va crear un llibre que es deia: la meva lluita.
 • Ocupacio de Manxuria

  Ocupacio de Manxuria
  Aquesta invasio la va començar el exercit de Kwantung i aquesta ocupacio va durar fins el termini de la segona guerra mundial i donaria lloc a la fundacio del estat de Manchukuo.
 • Italia conquereix Etiopia

  Italia conquereix Etiopia
  Italia intenta invadir etiopia i no ho aconsegueix fins el 5 de maig de 1936.
  https://www.youtube.com/watch?v=UQvzzz1ntuk
 • La invasio de Alemanya a Polonia

  La invasio de Alemanya a Polonia
  Alemanya invadeix Polonia van començar a invadir·la el 1 de setembre i van tardar fins el dia 6 d'octubre cuant els del exercit de Polonia ja s'habien rendit
 • Declaracio de guerra de Gran Bretanya i França a Alemania

  Declaracio de guerra de Gran Bretanya i França a Alemania
  En cumpliment del seu compromis de garatitzar la integrad de les fronteres de Polonia, Gran Bretanya i França li declaran la guerra a Alemanya
 • Invasio Alemanya a l'oest de Europa

  Invasio Alemanya a l'oest de Europa
  Els comandant britanics i francesos habian pensat que les forçes alemanes atacarien a traves del centre de Belgica com ho habien fet en la I GM i van enviar forçes rapidament a la frontera franco-belga per detenir l'atac aleman. Tan mateix el principal atac aleman va atravesar el bosq de les Ardenes en el sudest de Belgica i el nort de Luxemburgo
 • La caiguda de Paris

  La caiguda de Paris
  Durant 1940-41, els alemanys van arrestar a 10.000 jueus en Paris, una quantitat similar va fugir de la ciutat a la zona no ocupada del sur.
  https://www.youtube.com/watch?v=ciusgj8DSbY
 • Holocausto

  Holocausto
  Es el genocidi que va tenir lloc en Europa contre els jueus durant el transcurs de la segona guerra mundial beix el regim de la Alemania nazi. Els asesinats van tenir lloc a lu llarc de tot els territoris ocupats per Alemanya en Europa.
  https://encyclopedia.ushmm.org/content/es/animated-map/world-war-ii-and-the-holocaust
 • Alemania desembarca tropes en Libia per conquerir Egipte

  Alemania desembarca tropes en Libia per conquerir Egipte
  Alemania desembarca tropes en Libia per conquerir Egipte: amb aquest gest Alemania comença a atacar tambe el sur baix el mandat de Rommel amb operacions com Desert Fox bastant reconegudes
 • Atac de Japo a Pearl Harbor

  Atac de Japo a Pearl Harbor
  Japo ataca per sorpresa la base naval estatunidense de Pearl Harbor, en l'archipelag de Hawai. La sorprenent maniobra causa consternacio en Estats Units i proporciona l'entrada de aquest pais en el conflicte belic com part del bandol aliat.
 • Estats Units derrota a Japo en la batalla de Midway

  Estats Units derrota a Japo en la batalla de Midway
  Dues poderoses flotes, la estatunidense i l'imperial japonesa, s'enfrenten en el Pacific en una batalla decisiva per el control d'atolona de les Midway, on els nort-americans tenien una base naval, a mitg cami entre Asia i America
 • El projecte Manhattan

  El projecte Manhattan
  Va ser un projecte de investigacio i desarollament portat a terme en la segona guerra mundial que va produir les primeres armes nuclears, liderat per Estats Units i amb el suport del Regne Unit i Canada.
  https://www.youtube.com/watch?v=KUMhKj5HNuc
 • Unio sovietica derrota a Alemania en la batalla de Stalingrado.

  Unio sovietica derrota a Alemania en la batalla de Stalingrado.
  Fou un enfrentament belic entre les tropes sovieticas i alemanes per el control de Stalingrado, en lo que avui es Rusia. Va finalit<ar despres de que els alemans es donguin per vençuts endaveant del exercit de la Unio Sovietica.
 • Inglaterra derrota a Alemania en la segona batalla de El alamein

  Inglaterra derrota a Alemania en la segona batalla de El alamein
  La victoria aliada va acabar amb els desitjos de Alemania de invadir Egipte, en aquell moment protectorat britanic, i de fer·se control amb el canal de Suarez, aixi com dels pous petrolers de Mitg Orient.
 • Els aliats invadeixen Italia

  Els aliats invadeixen Italia
  La campaña dura desde el 10 de juliol de 1943 fins el final de la guerra en Europa el 2 de maig de 1945.
 • El desembarcament aliat de Normandia

  El desembarcament aliat de Normandia
  Mes conegut com dia D, tropes estatunidenses, britaniques, francesas i canadienses, entre altres, van atacar a l'exercit aleman en la costa del nord de França.
 • La liberacio de Paris

  La liberacio de Paris
  Consisteix en l'entrada dels aliats en la capital Francesa en agost de 1944. La batalla va comença amb una sublevacio de la Resistencia Francesa en la ciutat, a la que poc despres es van unir elements de la segona divisio blindada francesa i en molta menor medida de la 4 divisio d'infanteria estatunidense.
 • Bomba de Hiroshima i Nagasaki

  Bomba de Hiroshima i Nagasaki
  Van ser dos atacs nuclears ordenats per Harry Truman, president dels Estats Units, contra l'Imperi Japones. Aquets atacs van contribuir junt amb la guerra sovietic-japonesa a la rendicio de Japo i el fi de la segona guerra mundial.
  https://www.youtube.com/watch?v=OBKAWSLNydU
 • La mort de Benito Mussolini

  La mort de Benito Mussolini
  Va ser cologat i afusellat ell i la seva amant per la tarda dels següent dia que el van capturar a Giulino di Mezzegra. Van ser afusellats en Piazzale Loreto de Milan.
 • El suicidi de Adolt Hitler

  El suicidi de Adolt Hitler
  Mentre l'exercit roig cada cop els rodejaven mes lo que va fer Hitler en el bunker en el que estaven va ser va ser matar a la seva dona i despres es suicida