Baixa

Història de la música

 • 50,000 BCE

  Música en la Prehistòria

  Música en la Prehistòria
  Segons estudis, hi havia música des de l'any 50000 aC, no se sap massa sobre aquesta època però l'única música que hi havia en aquell moment era la veu, i el primer instrument va ser la flauta prehistòrica.
 • 5000 BCE

  Música al Món Antic

  Música al Món Antic
  En aquest període de temps destaquen dues civilitzacions: la grega i la romana, encara que l'antic orient (Xina, Índia, Japó) ja portava més temps avançant en la música. Tampoc se sap massa sobre aquesta època.
 • 476

  Música a l'Edat Mitjana

  Música a l'Edat Mitjana
  La música sacra i la música dels trobadors eren les més importants de l'època. La sacra, preferida dels nobles i religiosos, i la dels trobadors, preferidament a la gent del poble. La música sacra més rellevant és el cant gregorià. El cant gregorià és un tipus de composició musical de música vocal que està escrita en llatí i és propi de l'església. Els instruments de corda eren els més utilitzats d'aquella època.
 • 1450

  Música del Renaixement

  Música del Renaixement
  En aquesta època hi destaquen la polifonia, el contrapunt i el cant gregorià. La polifonia és una composició musical que consisteix en ajuntar dues o més línies melòdiques que interaccionen amb simultaneïtat, però en aquesta època es feia amb les diferents veus de la gent d'un cor. El contrapunt és la combinació de diferents línies musicals simultànies. Com que aquest estil es pot trobar en gairebé totes les partitures actuals, es pot considerar que l'estil actual és contrapuntístic.
 • Música Clàssica - Barroc

  Música Clàssica - Barroc
  La música barroca és un estil musical europeu. Durant aquest període s'estableixen: l'afinació dels instruments, dos modes (Major i menor) i es dona més importància a l'harmonia musical. L'harmonia musical és tot el que es relaciona amb els sons simultanis, com per exemple tocar dues o més notes a la vegada. Com en una partitura es posa de forma "vertical", es diu que l'harmonia és veure la música d'una forma més "vertical". Aquesta etapa acaba amb la mort del músic Johann Sebastian Bach.
 • Música Clàssica - Classicisme

  Música Clàssica - Classicisme
  La música clàssica és considerada un entreteniment social, els compositors busquen ordre, moderació, elegància i expressió sense perdre la mesura. Formes musicals més importants de l'època són: la sonata (forma musical composta de 3 o 4 moviments diferents), la simfonia (obra escrita per a orquestra simfònica), el concert (escrit per a instruments solistes i orquestra). Els compositors més rellevants de l'època són: Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert...
 • Música Clàssica - Romanticisme

  Música Clàssica - Romanticisme
  El romanticisme va ser un moviment cultural. Abans d'aquesta època, la majoria de les composicions musicals es realitzaven per càrrecs musicals, és a dir, algú de la noblesa contractava a un músic per la creació de les seves demandes. Va ser la primera vegada que el músic té l'oportunitat de compondre música al seu gust i per plaer, molts músics trenquen les normes tradicionals de la música per fer-la al seu gust. L'estil musical d'aquesta època és molt expressiva i mostrant els sentiments.
 • Música Contemporània - Actualitat

  Música Contemporània - Actualitat
  En la música Contemporània engloba moltes etapes diferents a causa dels canvis socials i tecnològics que succeeixen durant aquesta època, uns exemples són: modernisme, futurisme, primitivisme, neoclassicisme...
  Durant aquest període sorgeixen molts gèneres musicals que han portat el que és actualment, que són: Blues, Jazz, Soul, Rock & Roll, Reggae i Ska, Funk, Disco, Rap, Pop, Flamenc, Salsa, Electrònica, World Music i molts més.