Historia h timetoast

HISTÒRIA DE LA HUMANITAD (Segimon Vilarasau)

 • Period: 40,000 BCE to 3500 BCE

  PREHISTÒRIA

  És l'etapa mé llarga de la història de la humanitat i acaba amb la aparició de l'escriptura
 • 9800 BCE

  DESCOBRIMENT DEL FOC

  DESCOBRIMENT DEL FOC
  Va ser un dels descobriments més importants en l'etapa de la prehistòria perquè va parmetre que els homans d'aquella època puguessinfer un seguit de coses com: Coure la carn, escalfar-se, iluminar i fins i tot protegir-se.
  -No se sap logicament la data exacte del descobriment aixi que he posat una data aleatoria dins la prehistòria però elque si que es sap és que va ser fa uns 100000 anys i on shan trobat més proves és a Sud-Àfrica.
 • 3500 BCE

  L'ESCRITURA

  L'ESCRITURA
  L'invenció de l'escritura dona final a l'etapa de la prehistòria i dona pas a l'edat Antiga. La història comença amb la l'aparició de l'escriptura.
  Les primera prova d'escriptura que es té é a mesopotamia i és un jeroglific egipci de fa milers d'anys que està escrit en Alfabet Ugarític.
 • Period: 3500 BCE to 476 BCE

  EDAT ANTIGA

  Comença amb la aparició de l'escriptura a Mesopotàmia i acaba amb la caiguda de l'imperi romà.
 • 2900 BCE

  CIUTAT ESTAT

  CIUTAT ESTAT
  A l'Edat Antiga entra el concepte de CIUTAT ESTAT que és un territori controlat exclusivament per una ciutat. Les ciutats estat acostumen a tenir la seva pròpia cultura, encara que n'hi hagi diverses que comparteixin un origen comú.
 • 476 BCE

  CAIGUDA DE L'IMPERI ROMÀ

  CAIGUDA DE L'IMPERI ROMÀ
  El 4 de setembre de l’any 476 es produí el que anomenem la caiguda de l’Imperi romà d’Occident, avui fa 1542 anys. Aquest fet s’ha considerat el principi de l'Edat Mitjana. L'Imperi Romà va caure per culpa de les invasions bàrbares.
 • Period: 476 BCE to 1492

  EDAT MITJANA

  L'Edat Mitjana comença amb la caiguda de l'Imperi Romà i acaba amb el descobriment d'Amèrica.
 • Period: 476 to

  EDAT MODERNA

  L'Edat Moderna comença amb el descobriment d'Amèrica i finalitza amb la Revolució Francesa.
 • 1346

  LA PESTA NEGRE

  LA PESTA NEGRE
  La Pesta Negra fou una pandèmia, molt probablement de pesta, que possiblement s'originà el 1346 al nord de la Xina i, a través de Síria, s'estengué successivament per Anatòlia i Tràcia fins a arribar a Grècia, Egipte i els Balcans.
  -Va probocar 75.000.000
  -El període va ser del 1347-1353
 • 1492

  DESCOBRIMENT D'AMÈRICA

  DESCOBRIMENT D'AMÈRICA
  El 12 d'octubre de 1492 un grup d'espanyols liderats per l'italià Cristóbal Colón va arribar a una illa anomenada Guanahaní després de creuar l'oceà Atlàntic. Encara que ells van pensar que eren a les Índies (a Àsia), en realitat havien descobert un nou continent: Amèrica.
 • LA INDEPENDÈNCIA DEL ESTATS UNITS

   LA INDEPENDÈNCIA DEL ESTATS UNITS
  El 4 de juliol de 1776 representants de les tretze colònies reunits a Filadèlfia van redactar la Declaració d’Independència dels Estats Units d’Amèrica, el preàmbul i el contingut de la qual van ser escrits per Thomas Jefferson. Aquesta declaració expressava els principis que impulsaven la revolta dels colons: el dret de tothom a la llibertat i a la recerca de la felicitat, el deure dels governants a respectar els drets del poble, el dret a la rebel·lió contra la tirania i la divisió de poders.
 • REBOLUCIÓ FRANCESA

  REBOLUCIÓ FRANCESA
  En aquella època, la major part dels francesos vivien en la pobresa i no tenien llibertat per decidir qui els governava. Però el rei, l'església i els nobles acumulaven grans riqueses i privilegis. I mentrestant, la gent passava gana.
  Farts d'aquesta situació, el poble de París es va llançar al carrer, precisament el 14 de juliol i va assaltar la Bastilla, la fortalesa de París i va prendre les armes: volien lluitar per un futur millor. Amb el crit de: Llibertat, Igualtat i Fraternitat
 • Period: to

  EDAT CONTEMPORÀNIA

  És la etapa que va desde la revolució Francesa fin ara.
 • REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

  REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
  La Revolució Industrial o Primera Revolució Industrial és el procés de transformació econòmica, social i tecnològica que es va iniciar en la segona meitat de segle XVIII al Regne de Gran Bretanya, que es va estendre unes dècades després a gran part d'Europa occidental i Amèrica Anglosaxona, i que va concloure entre 1820 i 1840. Durant aquest període es va viure el major conjunt de transformacions econòmiques, tecnològiques i socials de la història de la humanitat des del Neolític