206267 282927411809056 1846354772 n

Ghanas moderne historie

 • Selvstændighed nu!

  Selvstændighed nu!
  England startede en proces, som skulle give Gold Coaset en ''Semi-responsible goverment''. Men der var folk, som kæmpede for en selvstændighed, og derfor i 1947 blev der dannet ''United Gold Coast Convention'', som hentede Kwame Nkrumah hjem, men i 1949 dannede han sit eget parti ''Convention People's Party'', som forlangt selvstændighed nu!
 • Period: to

  Nkrumah's periode

  Nkrumah skaffede sig magten, ved at organisere ungdomsgrupper, en partipresse og benyttede enhver lejlighed til at genere kolonimagten. Dette skabte uroligheder, som gjorde at Nkrumah blev fængslet. På trods af dette vandt han og sit parti magten, og Englang gav kolonien selvstændighed. Han prøvede depserat at få Ghanas økonomi til at vokse. Han mente, at han kunne vise Afrika vejen. Han opfattede sig selv, som Afrikas overhoved. i 1966, imens han var i Kina, overtog militæret magten.
 • Ghanas uafhængighed

  Den britiske kolonim Gold Coast, blev til Ghana d. 6 marts 1957.
 • Period: to

  Ustabilitetsperiode, som også kaldes ''periode of the gun''

  Dette var en nedtur for Ghana, både politisk og økonomisk. I 1981 oplevede Ghana det fjerede militærkup på 15 år. Efter at have styret Ghana i en årrække, besluttede Rawling (en, som fik magten ved militærkup) at Ghana igen skulle blive et demokratisk land. Magten skiftede så mellem hans parti ''National democratic congress'' og ''People's Natinal Convention''.
 • Period: to

  Det demokratiske Ghana

 • Atta Mills (ND) vinder præsidentvalget med 50,2%

 • Småt, men fremskridt!

  Småt, men fremskridt!
  Ghana er iforhold til andre lande i Afrika, ikke et stort land. Ghana har oplevet de samme problemer, som andre lande, med at få implementeret demokratiet. Men da det lykkedes, var der store vanskeligheder med at få en dynamisk økonomisk udvikling. Under kolonitiden, var det normalt at snyde og plyndre, og efter selvstændigheden var dette stadig et problem. Men det ligner at Ghana er inde i en postiv såvel som politisk udvikling
 • Obamas besøg og sympolik herved

  Obamas besøg og sympolik herved
  Det var en stor symbolpolitik, da præsident Barack Obama, valgte at tale til hele Afrika fra parlamentet i Accra, Ghana. Han kunne have valgt Kenya, hvor hans rødder ligger, men han valgt Ghana. Da det ser ud til at være en demokratisk tradition under opbygning. Da han synes Ghana er demokratisk foran resten af Afrika.
 • Danmark - Ghana

  Danmark - Ghana
  Man kalder Ghana for Danmarks ''donor-darling''. Danida har især været gode, til at skaffe mange ghanesere rent drikkevand. Danmarks ambassadør mener, at Ghana indenfor de næste 5-10 år, vil kunne stå på egne ben, og at Danmark m.fl donorlande vil kunne trække sig tilbage
 • Præsident Atta Mills (NDC) dør

  John Mahama (NDC) overtager præsidentposten. John Mahama efterfølgende præsidentvalget i december 2012.
 • Nana Akufo-Addo (NPP) vinder præsidentvalget med 54% af stemmerne