Warner bros logo 4

Geschiedenis Warner Bros Entertainment inc.

 • Eerste Studio

  Eerste Studio
  In het jaar 1918 bouwen de Warner Brothers (Albert, Sam, Harry and Jack L. Warner) hun eerste studio in Los Angeles, Culver City. 2 jaar later verhuizen ze naar Hollywood op de Sunset Boulevard, hier zit nu de Sunset Bronson Studios.
 • Warner Bros Entertainment inc.

  Warner Bros Entertainment inc.
  De Warner Brothers richten op deze datum hun studio's op. Al claimen ze later dat Warner Bros is opgericht in 1905. Voordat de broers de studio oprichten zijn ze al bezig met film. Met een tent en een filmprojector reizen ze door Ohio en Pennsylvania. In 1906 openen ze een theater. Vanaf 1907 richten ze zich op de film branche.
 • Rin Tin Tin

  Rin Tin Tin
  De film Rin Tin Tin komt uit. Deze gaat over een Duitse herder in de Tweede Wereldoorlog. De hond verschijnt in 27 films en is voor de Warner's hun grootste hit uit die tijd. Door het uitbrengen van deze film wordt Warner Bros Entertainment inc. gered van een faillissement.
 • The Jazz Singer

  The Jazz Singer
  The Jazz Singer is de eerst film die gezien kan worden als een 'Talkie' deze film is een groot succes en is het begin van 'talking pictures' en het einde van 'het stomme film tijdperk'. De film is gemaakt met de Vitaphone, dit betekent dat het grootste deel geen 'live audio' is maar in een studio is opgenomen.
 • Lights of New York

  Lights of New York
  Lights of New York wordt uitgebracht op film. Dit is de eerste 'full-length all-talking' film.
 • Little Ceasar

  Little Ceasar
  Little Ceasar is de eerste echte gangster film. Dit is het begin van het 'gangster tijdperk'.
 • The Life of Emile Zola

  The Life of Emile Zola
  Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het hoofd van Warner Bros verkoop van Duitsland, Philip Kauffman vermoord. Als reactie op zijn dood produceert Warner Bros de succesvolle anti-Duitse film The Life of Emile Zola. Voor deze film krijgt Warner Bros haar eerste Best Picture Oscar.
 • Warner Bros Cartoons

  Warner Bros Cartoons
  Warner Bros Cartoons wordt opgericht. Van 1930 tot 1969 (de gouden eeuw van de Amerikaanse animatie) produceert Warner Bros de Looney Tunes.
 • Antitrustzaak

  Antitrustzaak
  Warner Bros en 7 andere film studio's (Paramount, MGM, 20th Century Fox, RKO Pictures, Universal Studios, Columbia Pictures, United Artist) worden veroordeeld voor het overtreden van de Sherman Antitrust Act. Hierin wordt besloten dat studios geen eigen theaters mogen bezitten en het houden van exclusieve rechten. Dit is een mijlpaal in hoe Hollywood-films worden geproduceerd, verdeeld en tentoongesteld.
 • Warner Bros. Television

  Warner Bros. Television
  Warner Bros. Television wordt opgericht. Voor ABC maken ze elke week de show, Warner Bros. Presents, wat geen succes bleek te zijn. Pas na het uitbrengen van een aantal Westerns begint het succes van Warner Bros. Television.
 • Warner Bros. Records Inc.

  Warner Bros. Records Inc.
  Door het oprichten van Warner Bros. Records Inc. kan Warner Bros opnames maken van hun televisiesterren. Zodat de sterren op de soundtrack van hun favoriete Warner Bros. Television shows kunnen zingen.
 • Harry Potter

  Harry Potter
  Warner Bros koopt de rechten van de Harry Potter boeken op. Dit blijkt een goede zet te zijn aangezien de Harry Potter serie de grootste filmserie aller tijden zal worden, na Batman. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 is de hoogst scorende film door Warner Bros geproduceerd ooit (Dit was The Dark Knight).
 • Warner China Film HG

  Warner China Film HG
  Warner Bros gaat samenwerken met China Film Group Corporation en HG. Hierdoor wordt Warner China Film HG opgericht. Ze maken films in Hong Kon en China.
 • HD-DVD Format

  HD-DVD Format
  Warner Bros maakt bekent dat ze stoppen met het produceren van HD DVD's en overstappen op Blu-ray Disc. Dit zou officieel in mei 2008 zijn, wanneer het contract afloopt. Dit zorgt er voor dat er meerdere filmstudio's over stappen en dat op 16 februari 2008 de productie van HD DVD werd stopgezet door producent Toshiba.
 • $2000000000 in een jaar

  $2000000000 in een jaar
  Warner Bros is de eerste studio in de geschiedenis die meer dan $2.000.000.000 in een jaar verdiend heeft.
 • Nog altijd succesvol

  Nog altijd succesvol
  Warner Bros. Pictures heeft voor de negende keer achter elkaar de $3.000.000.000 gepasseerd in de wereldwijde boxoffice met een inkomen van $3.710.000.000. Het jaar dat een mijlpaal wat geen andere studio eerder heeft bereikt. Voor de 15de keer achter elkaar was Warner Bros Home Entertainment de leider in de marktindustrie met 19% marktaandeel.