ckv tijdlijn

 • 2019 BCE

  Opdracht Tiny house (periode 2)

  In deze periode hebben wij de keuzemodule Tiny house behandeld die onder architectuur viel. Met deze module hebben wij kennis gemaakt met verschillende bouwstijlen en ook hoe je krappe ruimtes goed in kon delen. Ook moest er gedacht worden aan duurzaamheid. Deze module heb ik samen gemaakt met Niek Berkhof.
 • 2019 BCE

  banksy 4.3

  banksy 4.3
  Banksy is het pseudoniem van een Britse kunstenaar. Zijn kunstwerken zijn vaak politiek en humoristisch van aard. In zijn straatkunst combineert hij graffiti met een hem kenmerkende sjabloontechniek. Zijn straatwerk is te vinden in verschillende Europese steden maar ook buiten Europa zoals in de Palestijnse gebieden en de Verenigde Staten. deze kunstenaar hebben we besproken in de module en staat op mijn collage voor H3.
 • 2019 BCE

  eigen kunstwerk voor eigen onderzoek (4.4)

  eigen kunstwerk voor eigen onderzoek (4.4)
  hier heb ik een vis van plastic gemaakt, de bedoeling is om het te gebruiken als fill-in zodat je het vaak en snel kunt maken als graffitikunstenaar, en je kunt tegelijkertijd ook aandacht vragen voor de natuur.
 • 2018 BCE

  cap 1 Amsterdam

  cap 1 Amsterdam
  op deze dag zijn wij in de activiteitenweek voor CAP1 naar Amsterdam geweest, hier hebben wij opdrachten gemaakt en hebben wij het rijksmuseum bezocht.
 • 2018 BCE

  voorstelling kuikens van beton CAP2

  voorstelling kuikens van beton CAP2
  wij hebben op 6 november voor CAP2 de voorstelling kuikens van beton bezocht. dit was een show met veel humor en snel verwisselende scenes. zeker genoten!
 • 2018 BCE

  kunstmarkt

  kunstmarkt
  wij hebben vanuit CKV een kunstmarkt gevolgd, ik heb de workshop sieraden maken gevolgd. en we hebben speksteen bewerkt tot een hanger. een zeer leerzame ervaring.
 • 2018 BCE

  Foto’s culturele omgeving

  Foto’s culturele omgeving
  Op deze dag heb ik het dorp rond gefietst en heb ik 5 foto’s van beelden gemaakt doormidden van verschillende begrippen.
 • 2018 BCE

  Kerstboom (periode 2)

  Kerstboom (periode 2)
  Misschien een beetje raar, een kerstboom in een ckv tijdlijn. Dat heb je helemaal gelijk in. Deze kerstboom stond in centrO oberhausen, wij zaten daar te eten en ik vond het nodig er een foto van te maken. Ik vind dat dit in de tijdlijn hoort omdat er goed overnagedacht is hoe ze die kerstboom in elkaar gezet hebben en versierd hebben, hier gaat ook meer tijd in zitten dan mensen denken. Verder stond de kerstboom erg mooi in het licht waardoor die extra opviel.
 • 2018 BCE

  Oostpool klassenvoorstelling (periode 2)

  Op deze datum hebben we een klassenvoorstelling van oostpool gehad. Dit vond ik wel een leuke voorstelling met veel verschillende emoties en snel wisselende scenes, ook werden aan de hand van die voorstelling de basisvaardigheden behandeld en uitgelegd, dus leerzaam en leuk tegelijk.
 • 2014 BCE

  fietspad van Daan Roosegaarde (4.3)

  fietspad van Daan Roosegaarde (4.3)
  Daan Roosegaarde gaat heerlijk met zijn interactieve en duurzame wegen. Na de onlangs geopende lichtgevende snelweg heeft Studio Roosegaarde een magisch lichtgevend fietspad in de buurt van Eindhoven geopend. In Nuenen is een zeshonderd meter lang fietspad van honderdduizenden steentjes voorzien die in het donker oplichten. De patronen die hiermee worden gecreëerd zijn op Vincents van Gogh’s meesterwerk ‘Starry Night’ geïnspireerd.
  gevonden door collage maken H3.
 • 2013 BCE

  werken van Banksy (park sale) (4.4)

  werken van Banksy (park sale) (4.4)
  Het is algemeen bekend dat kunstwerken van beroemde kunstenaars voor hele hoge prijzen verkocht worden. In deze performance van Banksy wordt er met de vreemde waardering van kunst gespeeld. De kunstenaar huurde een man in om zijn kunstwerken te verkopen in Central Park. Voor slechts 60 dollar kon iedereen een origineel werk van Banksy aan de muur hangen. Vrijwel alle toeristen liepen het kraampje straal voorbij, in de veronderstelling dat de schilderijen wel nep moesten zijn voor die prijs.
 • 2010 BCE

  werken van Banksy (follow your dreams) (4.4)

  werken van Banksy (follow your dreams) (4.4)
  Banksy speelt met dit cliché door een grote stempel op de woorden te drukken met “cancelled”. De hoop op een beter leven is vervlogen, het najagen van je dromen heeft geen nut meer. De schildering krijgt een extra lading doordat hij in een arme buurt in Boston is geplaatst. Banksy bekritiseert de Amerikaanse maatschappij en de verschillen tussen arm en rijk. De armen uit het land hebben volgens de kunstenaar de kans niet eens meer om hun dromen na te jagen.
 • 2009 BCE

  theo Maassen zonder pardon (4.3)

  theo Maassen zonder pardon (4.3)
  Zonder Pardon is een schaamteloze en hilarische tirade over de tegenwoordige tijd. Theo Maassen ijsbeert over het podium en denkt hardop na over zijn leven, over Nederland, over de wereld en de mensheid in het algemeen. Door zijn gitzwarte humor en zelfspot blijft hij de wanhoop een stap voor. Anderhalf uur lang sleept hij de toeschouwer meedogenloos mee. Ontsnappen is onmogelijk. gevonden door module H3
 • 2007 BCE

  werken van Banksy (sweep it under the carpet) (4.4)

  werken van Banksy (sweep it under the carpet) (4.4)
  Een plaatje van een schoonmaakster die vuil onder het tapijt veegt gaat over de overheid die misstanden verdoezelt, toch? Niets is minder waar. Na vele verkeerde interpretaties van dit werk gaf Banksy aan dat hij een portret wilde maken van schoonmaakster Leanne die hij ooit tegenkwam in een hotel. Zijn redenatie is dat vroeger alleen koningen en koninginnen een portret van zichzelf konden laten maken, maar dat het nu tijd was voor schoonmaaksters zoals Leanne om zichzelf te laten vereeuwigen.
 • 2005 BCE

  werken van Banksy (flower thrower) (4.4)

  werken van Banksy (flower thrower) (4.4)
  Deze afbeelding van een man met een sjaal voor zijn gezicht doet denken aan de beelden van rellende en vechtende hooligans of protestanten op straat. Waar in zijn handen normaal gesproken misschien een wapen zou liggen, is er nu een bos met bloemen te zien. Banksy combineert een beeld van haat en geweld met een teken voor hoop en liefde. Een rooskleurige blik op de toekomst.
 • 2004 BCE

  handtas van een kat (Tinkebell) (4.3)

  handtas van een kat (Tinkebell) (4.3)
  In 2004 verkreeg TINKEBELL landelijke bekendheid met een handtas die zij gefabriceerd had van het bont van haar eigen kat. Zij gaf daarbij aan het dier zelf gedood te hebben, door het de nek te breken en te villen[1]. Doel van dit werk was de vraag op te roepen waarom het wel maatschappelijk geaccepteerd is productiedieren als koeien en varkens te doden voor consumptie, maar een huisdier niet.
  gevonden door module H3.
 • 2004 BCE

  werken van Banksy (napalm) (4.4)

  werken van Banksy (napalm) (4.4)
  Het is één van de meest iconische foto’s die ooit gemaakt is: de afbeelding van een huilend meisje dat wegrent van een napalm bom. Banksy neemt dit beeld en geeft er een andere draai aan. De kunstenaar heeft altijd al kritiek gehad op de kapitalistische samenleving waar we in leven en de macht die grote bedrijven hebben. De vraag die Banksy met dit werk oproept is duidelijk: zijn Mickey Mouse en Ronald McDonald de nieuwe napalmbommen van onze tijd?
 • 2002 BCE

  werken van Banksy (laugh now) (4.4)

  werken van Banksy (laugh now) (4.4)
  Banksy gebruikt regelmatig apen in zijn kunstwerken, en de Laugh Now serie is daar een bekend voorbeeld van. De afbeelding van een vernederde aap met een reclamebord om zijn lichaam doet denken aan de manieren waarop de mens dieren uitbuit. “Laugh now, but one day we’ll be in charge” geldt als een waarschuwing: het is niet vanzelfsprekend dat mensen degene zijn die de touwtjes in handen hebben.
 • 2002 BCE

  werken van Banksy (there is always hope) (4.4)

  werken van Banksy (there is always hope) (4.4)
  Het beeld van het meisje met een hartjesballon die langzaam wegvliegt in de wind is het meest iconische werk van Banksy. Het beeld is te vinden op schilderijen, shirts, mokken, en alle andere vormen van merchandise die je je kunt bedenken. De boodschap is simpel en universeel: een kind verliest haar hoop en onschuld, maar tegelijkertijd zijn deze idealen nog voor ons allemaal binnen handbereik. Zoals Banksy zelf schilderde bij dit kunstwerk: “There is Always Hope”.
 • 1967 BCE

  sgt peppers lonely heartsclub Band (Beatles) (4.3)

  sgt peppers lonely heartsclub Band (Beatles) (4.3)
  Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band is een lp uit 1967 van The Beatles. Het album behoort tot de belangrijkste en invloedrijkste albums aller tijden,[1] omdat dit een van de eerste lp's was die zich (mede door de opvallende hoes, innovatieve opnametechnieken, experimenten met nieuwe invloeden uit verscheidene muziekstijlen en -genres) meer presenteerde als een artistiek werk dan als een verzameling liedjes. verder is dit album het begin van popart.
  gevonden vanwege de module periode 3.
 • 1952 BCE

  waiting for godot (4.3)

  waiting for godot (4.3)
  Vladimir en Estragon wachten op Godot, op een onbepaalde plek, met als enige herkenningspunt een boom (die het verstrijken van de tijd aangeeft). De tijd is ook onbepaald, de tweede akte wordt geïntroduceerd als "volgende dag", maar het is onduidelijk hoe lang Vladimir en Estragon al wachten op Godot. Dat kan twee dagen zijn, maar ook hun hele leven (meer dan 50 jaar).
  hun toneelstuk kreeg kritiek vanwege de naamgeving.
  gevonden door module H3
 • Period: 1950 BCE to 2019 BCE

  tijd van televisie en computer

 • 1936 BCE

  modern times (chalie chaplin) (4.3)

  modern times (chalie chaplin) (4.3)
  Modern Times is een film van Charlie Chaplin die ontstond in de jaren 1933 tot 1936. De film werd gemaakt in de Verenigde Staten en ging op 6 februari 1936 in première. In de film speelt Charlie Chaplin een arme zwerver die als werkloze een bestaan probeert te vinden binnen een systeem van scientific management ten tijde van de Grote Depressie.
  gevonden door module H3
 • 1906 BCE

  Scharrebiersluis

  Scharrebiersluis
  Deze brug kwamen we tegen in Amsterdam. Het is een groen stalen brug. Het viel me op en daarom heb ik het gefotografeerd
 • 1906 BCE

  les demoiselles dÁvignon (pablo picasso) (4.3)

  les demoiselles dÁvignon (pablo picasso) (4.3)
  Les Demoiselles d'Avignon is een van de bekendste werken van Pablo Picasso (1881-1973). Het is geschilderd in Parijs, in een periode van negen maanden gedurende 1906 en 1907. Toen hij het zijn avant-gardevrienden liet zien, vielen ze stil. Alleen Matisse brak in lachen uit. In 1916 werd het in een privésalon getoond. De naam van deze salon werd toen tijdelijk veranderd van "Le bordel d'Avignon" in "Les Demoiselles". Het doek werd pas in 1937 voor het eerst in het openbaar getoond.
  (gevonden H3)
 • Period: 1900 BCE to 1950 BCE

  tijd van wereldoorlogen

 • 1895 BCE

  Het klasieke Zwanenmeer (4.3)

  Het klasieke Zwanenmeer (4.3)
  Zwanenmeer is een klassiek ballet in vier bedrijven. Het Bolsjojballet bracht het stuk in première op 4 maart 1877 in het theater te Moskou. Vermoedelijk waren Vladimir Begitsjev en Vasily Geltser de auteurs. Het verhaal toont gelijkenissen met verschillende sprookjes, waaronder De gestolen sluier van Duits schrijver Johann Musäus en het Russische sprookje De witte eend. De oorspronkelijke choreografie is van Julius Reisinger. Tsjajkovski componeerde de muziek.
  gevonden door mudule H3.
 • 1885 BCE

  Bibliotheek van het Rijksmuseum

  Bibliotheek van het Rijksmuseum
  Tijdens ons bezoek aan het Rijksmuseum zijn we ook nog door de bibliotheek van het Rijksmuseum heen gelopen
 • 1800 BCE

  Rijksmuseum

  Rijksmuseum
  Tijdens onze CAP1 hebben wij het Rijksmuseum bezocht, interessant om een keer te zien en fijn dat wij gratis toegang kregen.
 • Period: 1800 BCE to 1900 BCE

  tijd van burgers en stoommachines

 • Period: 1700 BCE to 1800 BCE

  tijd van pruiken en revoluties

 • 1642 BCE

  de nachtwacht

  de nachtwacht
  tijdens onze eerste CAP1 zijn we naar Amsterdam geweest en hebben we het rijksmuseum bezocht, hier hebben we de nachtwacht gezien. de nachtwacht is gemaakt door de schilder Rembrandt. op het doek staat de schutterscompanie van de Amsterdamse wijk 2
  het doek is 363 x 438 cm tegenwoordig, het is groter geweest.
 • Period: 1600 BCE to 1700 BCE

  tijd van regenten en vorsten

 • Period: 1500 BCE to 1600 BCE

  tijd van ontdekkers en hervormers

 • 1418 BCE

  de geboorte van venus (4.3)

  de geboorte van venus (4.3)
  Het schilderij is vervaardigd met tempera op canvas en meet 172,5 cm bij 278,5 cm. Het beeldt de godin Venus uit die oprijst uit de zee als een volgroeide vrouw, zoals deze beschreven wordt in de Griekse mythologie. De naam van het werk is echter niet helemaal in overeenkomst met de gebeurtenis die erop staat afgebeeld, aangezien Venus volgens de legende uit het zeeschuim zou zijn geboren. Deze afbeelding toont echter haar aankomst in Cyprus, staande op een schelp.
  door module H3
 • Period: 1000 BCE to 1500 BCE

  tijd van steden en staten

 • Period: 500 BCE to 1000 BCE

  tijd van de monniken en ridders

 • Period: 500 to 300 BCE

  tijd van de grieken en romeinen

 • werken van Banksy (exit through the giftshop) (4.4)

  werken van Banksy (exit through the giftshop) (4.4)
  Deze film over en door Banksy is op de meest unieke wijze tot stand gekomen. De film werd oorspronkelijk gemaakt door een fan van straatkunst die graag zoveel mogelijk kunstenaars op beeld wilde krijgen. De film begint als een zoektocht naar Banksy, maar al gauw draait de kunstenaar de rollen om: hij begint de film zelf te regisseren. Het eindresultaat is een fascinerende film over de verhouding tussen straatkunstenaars, hun anonimiteit en de fans die ze proberen te ontmaskeren.
 • werken van Banksy (dismaland) (4.4)

  werken van Banksy (dismaland) (4.4)
  Met dit project zette Banksy de ideeën van het magische Disneyland helemaal op zijn kop. Hij creëerde een pretpark dat vooral draait om vervreemding, teleurstelling en de meest trieste beelden. he park is van begin tot eind geheel door de kunstenaar ontworpen, en duidelijk kritiek levert op de magische illusie die Disney probeert te verkopen. De tentoonstelling richt zich niet alleen op Disney: ook kritiek over vluchtelingenpolitiek en de verheerlijking van sterren komt aan bod.
 • Period: to 300

  circa 3000 v.Chr

 • Period: to

  circa 4000 v.Chr.