Edad media musicas

Fets històrics durant l'Edat Mitjana

 • 476

  Caiguda de l'Imperi Romà d'Occident

  Caiguda de l'Imperi Romà d'Occident
  Els bàrbars del nord aconsegueixen conquerir Roma i formen nous regnes. A la Península Ibèrica s'assenten els visigots.
 • Period: 476 to Oct 12, 1492

  EDAT MITJANA

 • Period: 476 to Jan 1, 1100

  Alta Edat Mitjana

 • Jan 1, 711

  Invasió Musulmana de la Península Ibèrica

  Invasió Musulmana de la Península Ibèrica
  Els Musulmans, pertanyents a una nova religió que té menys d'un segle d'història, han anant conquerint territoris desde la Península Aràbiga fins l'Estret de Gibraltar. L'any 711 es quan creuen l'Estret i invaeixen el regne visigot que s'havia establit tras la caiguda de l'Imperi Romà. Els musulmans avancen ràpidament perquè no troben gairebé resistència i les antigues calçades romanes els permet moure's ràpidament.
 • Period: Jan 1, 1000 to Sep 12, 1213

  ROMÀNIC

  Aquest és el primer període artístic de l'Edat Mitjana. Es desenvolupa entre els segles XI i XIII i té com a característiques bàsiques i pròpies la construcció d'edificis de poques dimensions, sostres baixos i poques finestres. Els murs són grossos i de pedra. També s'adorenen els edificis amb pintures pintades directament sobre les parets anomenades "frescos". Aquestes pintures presenten una peculiaritat: estan fetes en dues dimensions. Un exemple clar són petites esglèsies que hi ha a Girona.
 • Jan 1, 1010

  Glosas Emilianenses

  Glosas Emilianenses
  S'escriuen "Las Glosas Emilianenses", un conjunt de textos escrits per monjos que tradueixen el llatí a un primitiu castellà. És el primer text en castellà del qual es té constància. La data és aproximada
 • Period: Jan 1, 1100 to Oct 12, 1492

  Baixa Edat Mitjana

 • Sep 12, 1213

  Batalla de Muret

  Batalla de Muret
  La Batalla de Muret té lloc al Occitània quan el papa convoca una croada contra els "càtars" i el rei de França aprofita per a conquerir i anexionarse els territoris vasalls del rei d'Aragó.
  El catarisme és una nova religió que surgeix en eixe lloc i que creix rapidíssim entre la població. Quan arriben els soldats francesos fan una massacre i implanten la Inquisició.
  El Regne d'Aragó perd la influència en el sud de França i les oportunitats d'ampliar fronteres per Europa.
 • Period: Sep 12, 1213 to Oct 12, 1492

  GÒTIC

  El gòtic es el període que ocupa els segles XIII, XIV i XV. Aquesta època presenta moltíssimes innovacions però la més important és l'ús de contraforts als edificis, que permeten repartir el pes de les parets i fer els sostres més altos. A més s'incloeixen grans finestrals que donen una sensació d'amplitut i d'ascenció al cel, que era el que es pretenia produïr. Hi han exemples per tota Europa, com la catedral de Colònia, però a Espanya pertanyen al gòtic la majoria de les catedrals, com Burgos.
 • Oct 9, 1238

  Conquesta de València

  Conquesta de València
  Jaume I forma un exèrcit a Catalunya i conquista les Illes Balears als musulmans i desprès marxa sota València i despès sota el sudde la regió. A partid d'aquest moment la Corona d'Aragó no tornarà a barallar-se amb els musulmans i es dedicarà a establir un mini-imperi comercial a la Mediterrània.
 • Jan 1, 1241

  Fòrum Iudicum

  Fòrum Iudicum
  El Fòrum Iudicum és el text més antic escrit en català que s'ha trobat. És una traducció al català d'unes lleis escrites l'any 654 en el dialecte visigot.
 • Jan 1, 1492

  Caiguda del Regne de Granada

  Caiguda del Regne de Granada
  L'últim regne musulmà de la la Península es conquerit pels Reis Catòlics.
 • Oct 12, 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  Cristòbal Colón arriba a Amèrica en tres carabel.les. Ell mor creient que ha arribat a l'India.
 • Creació del Califat Omeia de Còrdoba

  Creació del Califat Omeia de Còrdoba
  La dinastia omeia que controla tot l'imperi musulmà ha sigut expulsada de la seua terra i es refugia en Al-Àndalus, constituint un nou regne independent que asoleix el seu punt àlgid durant el segle X. El califat es dissol l'any 1031, quan una guerra civil el disolveix en petits regnes anomenats "taifes"
 • Fundació de l'Ordre de Sant Benet

  Fundació de l'Ordre de Sant Benet
  Sant Benet, un monjo que entén el missatge de Déu com resar i treballar marxa a ajudar als més desfavorits i, amb altres que pensen com ell, estableixen l'Ordre de Sant Benet que en pocs anys s'estendrà per tot arreu d'Europa i serà clau en l'evangelització d'Europa.