104238766 gettyimages 566455379

Fases de a guerra mundial

 • Guerra dels moviments

  Guerra dels moviments
  En el frent occidental, Alemaya va atacar a francia despres d'have invadit Bélgica i Luxemburg i Bèlgica.
  En el frent oriental Rússia va ser derrotada a Tannenber, a la vegada Austria-Hongria va atacar a Serbia sense un objecti significatiu.
 • Period: to

  La guerra dels moviments

 • Guerra de les trinxeres

  Guerra de les trinxeres
  Els contendents van fixar les seves posicions i les van reforçar construint trinxeres , refugis, filferros d'arç, on van posar mines i homes, que estaven en aquest espai ple de fang, de polls i de rates, des de les costes belgues del mar del Nord fins a l'alpina Suïssa.
  Amb la situaió exposada es van buscar nous aliats.
 • Period: to

  La guerra de es trinxeres

 • La crisi de 1917

  La crisi de 1917
  Al front oriental , Rússia es va veure afectada per la revolució interna dels bolxevics i va sol·licitar l'armistici començant les negociacions de pau. Alemanya va redirigir els seus recursos bèl·lics a la lluita contra França i la Gran Bretanya.
  Al front occidental els Estats Units d'Amèrica van entrar en el conflicte a favor de França i la Gran Bretanya.
 • Period: to

  De la crisi del 1917 a l'armistici

 • La fi de la gran guerra

  La fi de la gran guerra
  La Pau entre Alemanya i Rússia va ser beneficiosa en territoris per als germànics i va marcar el final del conflicte al front oriental. Gran Bretanya, França i Itàlia, van atacar conjuntament i Àustria-Hongria va acabar rendint-se. També Turquia derrotada, es va retirar del conflicte. Alemanya, sola i esgotada, va intentar una última ofensiva a la segona batalla del Marne , però les tropes de refresc nord-americanes van ser decisives per contenir-los.