Evolució del Jazz

 • Blues

  Blues
  El blues és un gènere musical vocal i instrumental basat en la utilització d'unes determinades notes, l'ús de les progressions d'acords del blues, i d'un patró repetitiu que sol seguir una estructura de dotze compassos. El terme anglès, que vol dir 'blaus', pren també la significació de 'tristesa'.
 • Ragtime

  Ragtime
  El ragtime és un estil i un gènere de música de ball desenvolupat als Estats Units cap a finals del segle xix. Es va convertir principalment en un gènere pianístic en què destaca una melodia sincopada a la mà dreta sobre un compàs uniforme en estil de marxa a la mà esquerra.
 • Period: to

  Evolució del Jazz

  El Jazz és un estil de música que té molts subestils. Es caracteritza per fer improvitzacions, per uns ritmes repetitius asincopats i va costar molt ser acceptada publicament. Va nèixer al segle XIX de la cmunitat d'esclaus africans.
 • Gòspel

  Gòspel
  El gòspel és un estil musical d'origen religiós originat al començament del segle xx als Estats Units entre la població afroamericana, que es caracteritza per polifonies i síncopes. El mot anglès és una evolució de godspell.
 • Swing

  Swing
  El swing és un estil de jazz que va néixer durant la dècada del 1930 i que es caracteritza per un augment en la quantitat i varietat d'instruments utilitzats per formar les anomenades "Big Bands", com, per exemple, les de Benny Goodman, Glenn Miller, Woody Herman, Count Basie o Duke Ellington.
 • Worksongs

  Worksongs
  És una música estretament relacionada amb una forma de treball, ja sigui cantada mentre realitza una tasca o una cançó vinculada a una tasca que pot ser una narració, una descripció o una cançó de protesta connectada.
 • Bebop

  Bebop
  El bebop és un estil de jazz caracteritzat per tempos ràpids i una improvisació basada més en l'estructura harmònica que no en la melodia. Va ser desenvolupat a principis i a mitjans dels anys 1940.
 • Aretha Franklin

  Aretha Franklin
  Va ser una cantant afroamericana especialitzada en els estils gòspel i soul, coneguda com la Reina del Soul. Va néixer al 1942 i va morir l'any 2018
 • Janis Joplin

  Janis Joplin
  Va ser una cantant de rock and roll i blues; la seva veu i el seu esperit rebel la convertiren en una de les artistes més estimades del moviment contracultural de la dècada del 1960. Va nèixaer l'any 1943 i va morir l'any 1970.
 • Rhythm and blues

  Rhythm and blues
  El Rhythm and blues és un terme musical producte del màrqueting, introduït als Estats Units el 1949 per Jerry Wexler des de la revista Billboard. Va ser definit com una barreja de jazz, gospel i blues.
 • Soul

  Soul
  La música soul és un estil de música de mitjan anys cinquanta que va aparèixer als Estats Units i que prové de la fusió del gòspel amb el rhythm and blues. Deriven del soul els estils funk, disco i el rhythm and blues contemporani.