Etapes de la primera guerra mundial

Timeline created by sarariudavets
In History
 • Assassinat del Francesc Ferran de Habsburg

  Assassinat del Francesc Ferran de Habsburg
  Aquest dia l'arxiduc d'Austro-Hungía estava de visita, juntament amb la seva dona, Sofia Chotek, a Sarajevo. Però per molts aquesta visita no va ser benvinguda. Per això un estudiant nacionalista de Sèrbia va assessinar-lo disparant-los al coll i a l'abdomen respectivament.
 • Austro-Hungría declara la guerra a Sèrbia

  Austro-Hungría declara la guerra a Sèrbia
  Un mes després de l'assassinat Austro-Hungría declara la guerra a Sèrbia, fet que provocà l'inici de la primera guerra mundial.
 • Alemanya declara la guerra a Rusia

  Alemanya declara la guerra a Rusia
  El 31 de Juliol Rússia va començar la mobilització de les seves tropes i Alemanya va respondre com un ultimàtum: o detenia la mobilització o anava a la guerra.
  Al dia següent Alemanya va declarar-li la guerra
 • Alemanya pacta amb l'imperi Otomà

  Alemanya pacta amb l'imperi Otomà
  Varen firmar un pacte secret, ja que al principi s'havia considerat neutral. I Alemanya va fer el possible perquè entrés, ja que es volia aprofitar el seu exèrcit.
 • Alemanya declara la guerra a França

  Alemanya declara la guerra a França
  Alemanya li va demanar neutralitat a França. Però França igualment va posar amb mobilització el seu exèrcit i Alemanya va començar a atacar-los.
 • El Regne Unit declara la guerra a Alemanya

  El Regne Unit declara la guerra a Alemanya
  El 3 d'agost Alemanya declara la guerra a França i això confirmà la violació del pacte que havien fet França, Alemanya i Regne Unit per què Bulgària fos neutre. Per tant el Regne Unit va decidir declarar-li la guerra.
 • Japó declara la guerra a Alemanya

  Japó declara la guerra a Alemanya
  Japó es va aliar amb Estats Units i va declarar la guerra a Alemanya ocasionant l'enfrontament.
 • Alemanya conquereix Bèlgica

  Alemanya conquereix Bèlgica
  A principis de la guerra Bèlgica s'havia considerat neutral davant el conflicte però Alemanya no ho va respectar. I així es va ocasionar la batalla de Lieja. Només va durar dos dies però varen ser suficients perquè el belgues es rendissin al peus del alemanys.
 • Primera batalla de Marne

  Primera batalla de Marne
  La contra ofensiva Franc-britànica frena l'avanç dels alemanys a menys de 40 kilòmetres de París, fent-los retrocedir cap al nord
 • Batalla de Ypres

  Batalla de Ypres
  a primera batalla de Ypres va ser la més llarga del primer any de la Primera Guerra Mundial. Realment varen ser una seria de batalles que varen començar el 19 d'Octubre i acabaren el 13 de novembre. Les principals batalles de Ypres van ser: la batalla de Langemarck (1914), de l'21 al 24 d'octubre, la batalla de Gheluvelt, del 29 al 31 d'octubre, i la batalla de Nonne Bosschen, l'11 de novembre. Els enfrontament varen ser donats entre Alemanya i França per tal d'aconseguir el territori de Ypres.
 • ús dels gasos asfixiants

  ús dels gasos asfixiants
  Malgrat que la Convenció de l'Haia, signada tant per alemanys i aliats prohibia expressament l'ús de gasos tòxics a la guerra, ambdós bàndols van ignorar aquell tractat. Tot va començar amb el gas lacrimogen, que va ser el primer element químic utilitzat massivament en la Primera Guerra Mundial. No era letal, però produïa irritació als ulls i mucoses, suficient per debilitar l'enemic.
 • Itàlia entre a la guerra

  Itàlia entre a la guerra
  Quan la primera guerra mundial va començar, al 1914, Italia va decidir retirar-se de la triple aliança i es va declarar neutral perquè tenia por de perdre la guerra. Poc després Italia va declara la guerra a Austo-hongría.
 • Bulgària pacte amb Alemanya per entrar a la guerra

  Bulgària pacte amb Alemanya per entrar a la guerra
  Bulgària va entrar a la guerra per tal d'obtenir territoris que considerava seus
 • Bulgària declara la guerra a Sèrbia

  Bulgària declara la guerra a Sèrbia
  Després d'aquesta guerra Bulgària obté Macedònia
 • Batalla del Galípoli

  Batalla del Galípoli
  La Batalla es va iniciar el febre de l'any 1915 i va finalitzar al Gener de 1916. La batalla va ser abandonada després de diversos mesos de combat amb moltes morts per parts del dos bàndols. Per això després els francesos i els britànics es varen desplaçar a Egipte. Per tant, aquesta batalla va ser una gran victòria del L'imperi Turc.
 • Batalla de Verdú

  Batalla de Verdú
  Es va dur a terme a la ciutat de Verdú, al costat del riu Mossa, del 21 de febrer al 18 de desembre del 1916. En aquesta cruel batalla s'enfrontaren l'exèrcit francès i l'exèrcit Alemany. Al principi de la batalla Alemanya tenia el domini ja que, anava avançant algunes posicions. Però finalment el vencedor va ser França perquè l'avanç d'alemanya fa fallar i el territori va ser, finalment, defensat per França. Aquesta batalla va suposar una quantitat de morts i ferits.
 • Batalla de Somne

  Batalla de Somne
  La batalla de Somme es va dur a terme de l'1 de juliol al 18 d'agost de 1916, entre els rius de Somme i Ancre. L'enfrontament es va donar a lloc entre el Britànics amb el suport de l'exèrcit francès contra Alemanya. Aquesta batalla va ser la resposta dels Francesos i els Britànics cap als avanços dels Alemanys.
 • Alemanya utilitza la guerra dels submarins

  Alemanya utilitza la guerra dels submarins
  Alemanya va introduïr per primera vegada els submarins per poder atacar el tràfic comercial causant de mort de molts dels enemics.
 • Estats units entra a la guerra i declara la guerra a Alemanya

  Estats units entra a la guerra i declara la guerra a Alemanya
  Primerament Estats Units era neutral a la guerra però va abandonar aquesta posició quan Alemanya al 1915 amb un submarí va fer naufragar a un vaixell anglès on varen morir milers de persones. Per tant, al 4 d'abril del 1917 va declarar-li la guerra
 • Revolució Russa

  Revolució Russa
  Rússia surt de la guerra en 1918 a causa de la revolució russa en el seu propi país.
 • Tractat Brest-Litovsk

  Tractat Brest-Litovsk
  Rússia pacta amb Alemanya, Austro-hungria, Bulgària i l'impèri Otomà per sortir de la guerra.
 • L'Armistici d'Alemanya

  L'Armistici d'Alemanya
  Va ser el pacte que va firmar alemanya per donar fi a la primera guerra mundial al front occidental
 • El tractat de Versalles

  El tractat de Versalles
  El tractat de Versalles va donar fi formalment a la Primera Guerra Mundial. Encara que el procediment va durar més d'un any, moltes de les potències no estaven gaire convençuts d'aquest pacte, ja que, Alemanya havia estat el causat de la guerra i havia de pagar-ho