Th

Etapes de la historia

 • Period: 13,000 BCE to 8000 BCE

  Paleolític

  El Paleolític és una etapa de la prehistòria dels humans caracteritzada per l'ús d'instruments de pedra tallada, encara que també s'utilitzaven altres matèries primeres orgàniques (mal conservades i poc conegudes) per construir diversos estris: os, banya, fusta, cuir, fibres vegetals, etc. És el període més llarg de la història humana, ja que s'estén des de fa 2,5 milions d'anys (a l'Àfrica) fins fa uns 9.000 aproximadament .
 • Period: 8000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  El Neolític és un període de la prehistòria en el qual van tenir lloc innovacions d'una gran transcendència: els éssers humans descobreixen l'agricultura i la ramaderia, i es fan sedentaris, procés conegut com la revolució neolítica. Aquest terme va ser proposat el 1865 per l'historiador John Lubbock. El nom fa referència a la forma novella de treballar els estris de pedra, no sols percudits, sinó també polits.
 • Period: 5000 BCE to 3500 BCE

  Edat Dels Metalls

  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les que tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica. Ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia. El període començaL'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les que tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Euroasiàtica.
 • 3500 BCE

  Mesopotàmia

  Mesopotàmia
  En Mesopotàmia es possible que hagis sentit alguna vegada que Mesopotàmia va ser el bressol de la civilització. Es diu això perquè les primeres ciutats del món s'han trobat en aquesta zona. Mesopotàmia significa "entre dos rius:" el Tigris i l'Eufrates. També és freqüent anomenar "creixent fèrtil " a aquest espai geogràfic.
 • Period: 3500 BCE to 476 BCE

  Edat Antiga

  L'edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana. És, per tant, el primer període pròpiament històric. El desenvolupament varia moltíssim en funció de la regió estudiada, però a grans trets es pot caracteritzar com l'època de l'especialització social.
 • 3000 BCE

  Egipt

  Egipt
  Egipt oficialment és un estat de l'Àfrica nord-oriental. Amb una extensió d'1.020.000 km2, inclou la península del Sinaí (considerada part de l'Àsia sud-occidental), mentre que la majoria del país se situa al nord d'Àfrica. Limita amb Líbia a l'oest, amb el Sudan al sud, amb la mar Roja a l'est, amb Israel i la franja de Gaza al nord-est i amb la Mediterrània al nord.
 • 1000 BCE

  Grècia

  Grècia
  Grècia oficialment la República Hel·lènica, és un estat del sud-est d'Europa, situat a la punta meridional de la península Balcànica. Té frontera amb Albània, Macedònia del Nord i Bulgària al nord, i Turquia a l'est. El mar Egeu és a l'est de Grècia, el mar Jònic a l'oest i el mar Mediterrani al sud. Grècia inclou un vast nombre d'illes (aproximadament 1.440, de les quals 227 són habitades), incloent-hi Creta, Dodecanès, les Cíclades i les Illes Jòniques, entre d'altres.
 • 753 BCE

  Roma

  Roma
  Roma és la capital d'Itàlia, de la regió del Laci i de la ciutat metropolitana homònima. És a la riba del Tíber, a 22 km de la Mar Mediterrània. De vegades se l'anomena la “ciutat eterna” o "la ciutat dels set turons" (Aventí, Capitoli, Celi, Esquilí, Palatí, Quirinal i Viminal).
 • Period: 476 to 1492

  Edat Mitjana

  L’edat mitjana o edat medieval és el període intermedi de la història d'Europa enmig de l'edat antiga i l'edat moderna. Els seus inicis es marquen per dos grans esdeveniments: l'inici al segle V amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, l'any 476, i el final al segle XV amb la caiguda de Constantinoble, el 1453, o bé amb l'inici de la colonització europea d'Amèrica l'any 1492. El nom va ser posat pels humanistes del Renaixement com a terme despectiu.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'edat moderna és la quarta de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. L'inici de l'Edat Moderna es pot fixar entre la Caiguda de Constantinoble (any 1453) i el Descobriment d'Amèrica (any 1492), i la seva fi en la Revolució Francesa (any 1789) ,[2] va començar a néixer un nou sistema econòmic, el mercantilisme. En aquesta perspectiva, l'edat moderna seria el període dels valors de la modernitat.
 • Period: to

  Edat Contemprània

  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució Francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat. Tanmateix, cal tenir en compte que aquest període no és, en cap cas, una època lineal, sinó complexa i amb diferents canvis que la determinen. La podem caracteritzar per un marcat procés de creixement econòmic.