ETAPES DE LA HISTORIA

 • 50,000 BCE

  PREHISTORIA

  PREHISTORIA
  és el període de temps transcorregut entre l’aparició dels primers avantpassats de l’ésser humà a l’Àfrica, fa uns cinc milions d’anys, i la invenció de l’escriptura, fa uns 5.000 anys. El final de la prehistòria varia d’un lloc a un altre perquè l’escriptura no va sorgir al mateix temps a tot arreu.
 • 10,000 BCE

  PALEOLITIC

  PALEOLITIC
  s’estén des de fa uns cinc milions d’anys fins a l’aparició de l’agricultura i la ramaderia, fa uns 10.000 anys. Els grups humans es desplaçaven d’un lloc a un altre a la recerca d’aliments. Per això no vivien sempre al mateix lloc, sinó que eren nòmades.
 • 7000 BCE

  NEOLITIC

  NEOLITIC
  transcorre des de la invenció de l’agricultura i la ramaderia fins a la fabricació dels primers objectes de metall, fa uns 7.000 anys.
 • 5000 BCE

  EDAT DE METALLS

  EDAT DE METALLS
  va començar amb la fabricació dels primers objectes de metall i va finalitzar amb la invenció de l’escriptura.
 • 3000 BCE

  EDAT ANTIGA

  EDAT ANTIGA
  és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana.
 • 50 BCE

  PREHISTORIA

  PREHISTORIA
  és el període de temps transcorregut entre l’aparició dels primers avantpassats de l'ésser humà a l’Àfrica, fa uns cinc milions d’anys, i la invenció de l’escriptura, fa uns 5.000 anys. El final de la prehistòria varia d’un lloc a un altre perquè l’escriptura no va sorgir al mateix temps a tot arreu.
 • 476

  EDAT MITJANA

  EDAT MITJANA
  és el període de la història d'Europa que va des del segle v fins al segle xv. Succeeix a l'edat antiga, que acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, i precedeix el Renaixement i l'era de l'exploració.
 • 1492

  EDAT MODERNA

  EDAT MODERNA
  és la quarta de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. L'inici de l'Edat Moderna es pot fixar entre la Caiguda de Constantinoble (any 1453) i el Descobriment d'Amèrica (any 1492), i la seva fi en la Revolució Francesa (any 1789) ,[2] va començar a néixer un nou sistema econòmic, el mercantilisme.
 • EDAT CONTEPORANIA

  EDAT CONTEPORANIA
  és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat. Tanmateix, cal tenir en compte que aquest període no és, en cap cas, una època lineal, sinó complexa i amb diferents canvis que la determinen.