Baixa

Etapes de la història

 • 120,000 BCE

  Aparició dels primers homínids

  Aparició dels primers homínids
  La Terra es va formar fa 4.500 milions d'anys aproximadament i fa 500 mil anys, van aparèixer els primers homínids; antecessors directes dels humans.
 • Period: 120,000 BCE to 10,000 BCE

  prehistòria: PALEOLÍTIC

  En resum el Paleolític és l'etapa més antiga i llarga de la Prehistòria de la Humanitat. Els homes eren nòmades i es dedicaven a la recol·lecció i la caça. ... Les fonts arqueològiques que podem utilitzar per estudiar el el Paleolític són: Els fòssils humans.
 • 10,000 BCE

  Descoberta de l'Agricultura

  Descoberta de l'Agricultura
  L'inici de l'agricultura es troba en el període Neolític, quan l'economia de les societats humanes va evolucionar des de la recol·lecció, la caça i la pesca a l'agricultura i la ramaderia. Les primeres plantes cultivades van ser el blat i l'ordi.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  prehistòria: NEOLÍTIC

  El Neolític es va caracteritzar per l'ús d'eines de pedra modelada i polida. A més, es va destacar pel desenvolupament de l'agricultura i la ramaderia, la terrissa, les arts, la domesticació de certs animals i la consolidació de la vida sedentària.
 • 4000 BCE

  Descoberta dels metalls

  Descoberta dels metalls
  Fa 6,000 anys, l'home de neolític va descobrir com treballar i fondre els metalls, iniciant així les edats dels metalls (coure, bronze i ferro). ... Fa aproximadament 5,500 anys, al nord de Tailàndia, va sorgir un nou metall denominat bronze, que com es va dir, és un aliatge de coure amb estany.
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  prehistòria: EDAT DELS METALLS

  Edat dels metalls Període prehistòric, posterior a l'Edat de Pedra i anterior a l'edat antiga, que comprèn tres grans períodes: l'Edat de l'Coure, l'Edat de l'Bronze i l'Edat del Ferro, i es caracteritza per la utilització de l'metall en estris i armes.
 • 2500 BCE

  Descoberta de l'escriptura

  Descoberta de l'escriptura
  L'inici de l'escriptura es remunta fins al segle IV AC (abans de crist) amb les civilitzacions antigues. Els egipcis feien representacions de figures a les que anomenaven jeroglífics i els mesopotàmics tenien un tipus d'escriptura anomenada cuneiforme.
 • Period: 2500 BCE to 473

  Historia: L'EDAT ANTIGA

  Es diu Edat Antiga a l'etapa de la història del món mediterrani compresa entre la invenció de l'escriptura, cap al 3000 a. C., i la dissolució de l'imperi romà d'Occident, al 476 d. C. D'aquesta manera, l'Edat Antiga comprèn uns 35 segles entre el Neolític i l'Edat Mitjana.
 • Period: 473 BCE to 1492

  Història: EDAT MITJANA

  L'Edat Mitjana o l'edat mitjana és el període històric de la civilització occidental comprès entre el segle V i el XV. ... Aquesta és la divisió temporal més estesa, però també es data com any final de l'Edat Mitjana 1453, any que va caure l'Imperi bizantí, Gutenberg va inventar la impremta i va acabar la Guerra dels Cent Anys.
 • 473

  Caiguda de Roma

  Caiguda de Roma
  La gloriosa història de l'Imperi romà d'Occident va arribar a la seva fi en l'any 476, quan Odoacre, un cabdill bàrbar, va destituir el jove emperador Ròmul August i va assumir el govern d'Itàlia. En el 410 les tropes de l'visigot Alarico van saquejar Roma, causant una commoció general a tot el Imperio.
 • 1492

  Descoberta d'Amèrica

  El 12 d'octubre de 1492 un grup d'espanyols liderats per l'italià Cristóbal Colón va arribar a una illa anomenada Guanahaní després de creuar l'oceà Atlàntic. Encara que ells van pensar que eren a les Índies (a Àsia), en realitat havien descobert un nou continent: Amèrica.
 • Period: 1492 to

  Història: EDAT MODERNA

  L'Edat moderna és el període que abasta des del final de l'Edat Mitjana fins a l'inici de l'Edat Contemporània. Abasta aproximadament uns tres segles i mitjans: des de meitat del segle XV fins a finals de segle XVIII. Aquest període de la història tindrà gran importància per a la formació d'el món actual.
 • Revolució francesa

  La Revolució Francesa va ser un procés social i polític que es va desenvolupar a França entre 1789 i 1799 les principals conseqüències van ser l'abolició de la monarquia absoluta i la proclamació de la República, eliminant les bases econòmiques i socials de l'Antic Règim.
 • Period: to

  Història: EDAT CONTEMPORANIA

  Edat Contemporània és el nom amb el qual es designa a el període històric comprès entre la Declaració d'Independència dels Estats Units o la, i l'actualitat. Comprèn, si partim de la Revolució francesa, d'un total de 232 anys, entre 1789 i el present.