ETAPES DE LA HISTORIA

 • 50,000 BCE

  PREHISTORIA

  PREHISTORIA
  La prehistoria és el període de temps transcorregut entre l’aparició dels primers avantpassats de l’ésser humà a l’Àfrica, fa uns cinc milions d’anys, i la invenció de l’escriptura, fa uns 5.000 anys. El final de la prehistòria varia d’un lloc a un altre perquè l’escriptura no va sorgir al mateix temps a tot arreu.
 • 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  PALEOLÍTIC
  El paleolític és la primera etapa de la prehistòria i la més llarga. S’estén des de l’aparició dels primers éssers humans, fa uns cinc milions d’anys, fins a la invenció de l’agricultura i la ramaderia, fa uns 10.000 anys.
 • 7000 BCE

  NEOLITIC

  NEOLITIC
  Fa uns 10.000 anys, a l’Orient Mitjà, els éssers humans van aprendre a conrear plantes i a domesticar animals, i, com a conseqüència d’això, la seva manera de viure es va transformar.
 • 5000 BCE

  EDAT DEL METALLS

  EDAT DEL METALLS
  Fa uns 7.000 anys, els éssers humans van començar a fabricar objectes de metall. Primer es va utilitzar el coure; després el bronze, un aliatge d’estany i coure més resistent, i més tard es va fer servir el ferro, un metall encara més dur. L’ús dels metalls va permetre elaborar tota mena d’estris: armes, eines, adornaments...
 • 3000 BCE

  EDAT ANTIGA

  EDAT ANTIGA
  El fet històric important que marca el pas de la prehistòria a l'Edat Antiga
  és el descobriment de l'escriptura. Aquesta etapa de la història acaba amb
  la caiguda de l'imperi romà (any 476).
 • 476

  EDAT MITJANA

  EDAT MITJANA
  L'Edat Mitjana és el període històric de la civilització occidental comprès entre el segle V i el XV. El seu inici se situa l'any 476, l'any de la caiguda de l'Imperi romà d'Occident, i el seu final en 1492, any en el qual Colón va arribar a Amèrica. Aquesta és la divisió temporal més estesa, però també es data com a any final de l'Edat Mitjana 1453, any que va caure l'Imperi bizantí, Gutenberg va inventar la impremta i va acabar la Guerra dels Cent Anys.
 • 1492

  EDAT MODERNA

  EDAT MODERNA
  L’edat moderna és l’etapa històrica que comença amb el descobriment
  d’Amèrica, l’any 1492 i s’acaba amb la Revolució Francesa, en 1789.
 • EDAT CONTEMPORANIA

  EDAT CONTEMPORANIA
  L’edat contemporània s’inicia amb la Revolució francesa, l’any 1.789, on els francesos es
  rebel·len contra el rei perquè el poder no només estigui en les seves mans,