Cuanto sabes sobre historia de espana haz este test

ETAPES DE LA HISTORIA

 • Period: 8000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  El neolític és un període de la prehistòria en el qual van tenir lloc innovacions d'una gran transcendència: els éssers humans descobreixen l'agricultura i la ramaderia, i es fan sedentaris, procés conegut com la revolució neolítica.
 • Period: 5000 BCE to 3500 BCE

  Edat dels metalls

  Edat dels metalls Període prehistòric, posterior a la edat de Pedra i anterior a la Edat Antiga, que comprèn tres grans períodes: l' Edat del Coure, l' Edat del Bronze i la Edat del Ferro, i es caracteritza per la utilització del metall a estris i armes.
 • 3500 BCE

  PREHISTÒRIA

  PREHISTÒRIA
  Tradicionalment entenem per prehistòria al període de temps que va des de l'aparició dels primers homínids a la Terra, és a dir, les espècies humanes antecessores de l' Homo sapiens , fins a l'aparició de les primeres societats complexes d'aquest últim i, sobretot, a la invenció de l'escriptura, esdeveniment que va ocórrer en primer lloc en el Pròxim Orient, al voltant de l'any 3300 aC.
 • 3500 BCE

  MESOPOTÀMIA

  MESOPOTÀMIA
  Mesopotàmia és una regió històrica de l'Àsia occidental situada dins del sistema fluvial Tigris-Eufrates , a la part nord del Mitjà Crescent , en els dies actuals que corresponen a la majoria de l' Iraq , Kuwait , les parts orientals de Síria , el sud - est de Turquia i les regions al llarg de les fronteres turca-siriana i Iran-Iraq .
 • Period: 3500 BCE to 8000 BCE

  Paleolític

  El neolític, la divisió final de l’edat de la pedra, va començar fa uns 12.000 anys quan els primers desenvolupaments de l’agricultura van aparèixer a l’Epipalaeolític Pròxim Orient, i més tard a altres parts del món.
 • Period: 3500 BCE to 476

  Edat antiga

  L'edat antiga és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana. És, per tant, el primer període pròpiament històric. El desenvolupament varia moltíssim en funció de la regió estudiada, però a grans trets es pot caracteritzar com l'època de l'especialització social, del naixement de la majoria de ciències i arts actuals i d'una enorme expansió demogràfica que va portar a crear grans imperis.
 • 3000 BCE

  EGITE

  EGITE
  La història de l’antic Egipte abasta el període des dels primers assentaments prehistòrics de la vall del Nil nord fins a la conquesta romana, el 30 aC. El període faraònic data del segle 32 aC, quan es va unificar l’Alt i el Baix Egipte , fins que el 332 va caure sota el domini macedoni.
 • 1000 BCE

  GRÈCIA

  GRÈCIA
  La locució Antiga Grècia es refereix al període de la història de Grècia que abasta des de l'Edat fosca de Grècia , començant en l'any 1200 a. C. i la invasió dòrica, fins a l'any 146 a. C. i la conquesta romana de Grècia després de la batalla de Corint
 • 753 BCE

  ROMA

  ROMA
  La història de Roma és la història de la ciutat com a entitat urbana i la història dels estats i institucions dels quals ha estat capital o seu al llarg del temps. Es pot dividir en prehistòria, Roma Antiga, Roma Medieval, Roma Moderna i Contemporània; o bé a Roma Antiga, Roma Pontifícia i Roma italiana contemporània.
 • Period: 1 CE to 1 CE

  Edat moderna

  L'edat moderna és la quarta de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. L'inici de l'Edat Moderna es pot fixar entre la Caiguda de Constantinoble (any 1453) i el Descobriment d'Amèrica (any 1492), i la seva fi en la Revolució Francesa (any 1789) va començar a néixer un nou sistema econòmic, el mercantilisme.
 • Period: 1 CE to

  Edat contemporània

  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució Francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat.
 • Period: 476 to 1 CE

  Edat mitjana

  L’edat mitjana o edat medieval és el període intermedi de la història d'Europa enmig de l'edat antiga i l'edat moderna. Els seus inicis es marquen per dos grans esdeveniments: l'inici al segle V amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, l'any 476, i el final al segle XV amb la caiguda de Constantinoble, el 1453, o bé amb l'inici de la colonització europea d'Amèrica l'any 1492.