ETAPES DE LA HISTÒRIA

 • 50,000 BCE

  PREHISTÒRIA

  PREHISTÒRIA
  És el període de temps transcorregut entre l’aparició dels primers avantpassats de l’ésser humà a l’Àfrica, fa uns cinc milions d’anys, i la invenció de l’escriptura, fa uns 5.000 anys. El final de la prehistòria varia d’un lloc a un altre perquè l’escriptura no va sorgir al mateix temps a tot arreu
 • 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  PALEOLÍTIC
  És la primera etapa de la prehistòria i la més llarga. S’estén des de l’aparició dels primers éssers humans, fa uns cinc milions d’anys, fins a la invenció de l’agricultura i la ramaderia, fa uns 10.000 anys.
 • 7000 BCE

  NEOLÍTIC

  NEOLÍTIC
  Fa uns 10.000 anys, a l’Orient Mitjà, els éssers humans van aprendre a conrear plantes i a domesticar animals, i, com a conseqüència d’això, la seva manera de viure es va transformar.
 • 5000 BCE

  EDAT DE METALLS

  EDAT DE METALLS
  Fa uns 7.000 anys, els éssers humans van començar a fabricar objectes de metall. Primer es va utilitzar el coure; després el bronze, un aliatge d’estany i coure més resistent, i més tard es va fer servir el ferro, un metall encara més dur. L’ús dels metalls va permetre elaborar tota mena d’estris: armes, eines, adornaments...
 • 3000 BCE

  EDAT ANTIGA

  EDAT ANTIGA
  L'edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana. És, per tant, el primer període pròpiament històric.
 • 476

  EDAT MITJANA

  EDAT MITJANA
  L'edat mitjana o edat medieval és el període de la història d'Europa que va des del segle v fins al segle xv. Succeeix a l'edat antiga, que acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, i precedeix el Renaixement i l'era de l'exploració
 • 1492

  EDAT MODERNA

  EDAT MODERNA
  A l'inici de l'edat moderna, Europa estava formada per grans regnes o monarquies, on el rei i la reina vivien envoltats de la seva cort en luxosos palaus. Els reis es van anar fent cada vegada més poderosos: dictaven lleis, nomenaven jutges i governaven, treien les competències als parlaments... Fins i tot deien que el seu poder provenia de la voluntat de Déu. Els monarques tenien el poder absolut; per això s'anomenaven monarquies absolutes, ja que provenien d'una manera totalment autoritària.
 • EDAT CONTEMPORÀNIA

  EDAT CONTEMPORÀNIA
  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat. Tanmateix, cal tenir en compte que aquest període no és, en cap cas, una època lineal, sinó complexa i amb diferents canvis que la determinen.