Etapes de la historia

By Dareek
 • 50,000 BCE

  Prehistoria

  Prehistoria
  La prehistòria és el període de temps transcorregut entre l’aparició dels primers avantpassats de l’ésser humà a l’Àfrica, fa uns cinc milions d’anys, i la invenció de l’escriptura, fa uns 5.000 anys. El final de la prehistòria varia d’un lloc a un altre perquè l’escriptura no va sorgir al mateix temps a tot arreu.
 • 5000 BCE

  Paleolitic

  Paleolitic
  El paleolític és la primera etapa de la prehistòria i la més llarga. S’estén des de l’aparició dels primers éssers humans, fa uns cinc milions d’anys, fins a la invenció de l’agricultura i la ramaderia, fa uns 10.000 anys.
 • 1000 BCE

  Neolitic

  Neolitic
  El neolític és l'últim dels períodes en què es considera dividida l'Edat de Pedra. Aquest període va començar entre el 10000 a.C i el 7000 a.C, segons les diferents cultures que ho van aconseguir i es va estendre fins al 3000 a.C
 • 1000 BCE

  Edat mitjana

  Edat mitjana
  L'Edat Mitjana és el període històric de la civilització occidental comprès entre el segle V i el XV. El seu inici se situa l'any 476, l'any de la caiguda de l'Imperi romà d'Occident, i el seu final en 1492, any en el qual Colón va arribar a Amèrica. Aquesta és la divisió temporal més estesa, però també es data com a any final de l'Edat Mitjana 1453, any que va caure l'Imperi bizantí, Gutenberg va inventar la impremta i va acabar la Guerra dels Cent Anys.
 • 476 BCE

  L'edat antigua

  L'edat antigua
  L'edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana. És, per tant, el primer període pròpiament històric
 • 200

  edad contenpirania

  edad contenpirania
  Edat Contemporània és el nom amb el qual es designa a el període històric comprès entre la Declaració d'Independència dels Estats Units o la, i l'actualitat. Comprèn, si partim de la Revolució francesa, d'un total de 232 anys, entre 1789 i el present.
 • 500

  edat moderna

  edat moderna
  La edad moderna es el periodo que va desde el Descubrimiento de América hasta la Revolución Francesa (1492 al 1789) Siglos XVI, XVII y XVIII.
 • Edat dels metalls

  Edat dels metalls
  Fa uns 7.000 anys, els éssers humans van començar a fabricar objectes de metall. Primer es va utilitzar el coure; després el bronze, un aliatge d’estany i coure més resistent, i més tard es va fer servir el ferro, un metall encara més dur. L’ús dels metalls va permetre elaborar tota mena d’estris: armes, eines, adornaments...