Esdeveniments més importants de la Primera Guerra Mundial

Timeline created by Jtorrent03
 • L'atemptat de Sarajevo

  L'atemptat de Sarajevo
  L'arxiduc Francesc Ferran d'Àustria-Hongria i la seva esposa foren assassinats durant la seva visita a Sarajevo (Bosnia-Hezegovina) per un nacionalista serbi. Àustria-Hongria culpà a Serbia del assassinat, el que un més després desembocaria en la Gran Guerra.
 • Declaració de guerra

  Declaració de guerra
  Àustria declara la guerra a Serbia amb un bombardeig damunt Belgrad després d'haver-li donat un ultimàtum el 23 de juliol. Uns dies més tard, fou Alemanya qui declarà la guerra a França i a Rússia, a més a més, els alemanys varen envair Bèlgica, país neutral, aquest fet provocà que Gran Bretanya declares la guerra a l'Imperi Alemany.
 • Primera batalla de Marne

  Primera batalla de Marne
  Els britànics i francesos varen aconseguir aturar un primer intent dels alemanys per envair Paris i els atacs ràpids es converteixen en una guerra de trinxeres molt més llarga del que es preveia.
 • Tractat de Londres

  Tractat de Londres
  En aquest tractat, Itàlia pacta secretament amb la Triple Entesa el seu canvi de bàndol. A canvi, obtindrien guanys territorials al final de la guerra.
 • Entada en guerra per part de Bulgària

  Entada en guerra per part de Bulgària
  Bulgària va entra en guerra unint-se al bàndol alemany en un intent de recuperar uns territoris que Bulgària considerava propis. Un més mes tard declara la guerra a Sèrbia i obten Macedònia.
 • Batalla de Verdun

  Batalla de Verdun
  La Batalla de Verdun va ser la batalla més llarga i la segona més sanguinària de tota la guerra. Va començar amb un gran atac dels alemanys els quals van poder avançar però els francesos, amb el lema "No passaran", varen aconseguir recuperar els seus territoris.
 • La batalla més sagnant de la guerra

  La batalla més sagnant de la guerra
  La batalla de Somme es va iniciar amb un atac dels britànics sobre els alemanys al nord de França, la batalla durà cinc mesos però cap de les dues nacions varen aconseguir un gran avenç sobre el territori comparat amb les víctimes d'aquesta batalla, en total, 1,2 milions d'homes entre ferits, morts i desapareguts.
 • La guerra submarina

  La guerra submarina
  Es tracta de l'enfonsament, per part dels submarins alemanys, dels combois de subministres que viatjaven dels Estats Units fins Gran Bretanya per ajudar-los en la guerra.
 • Entada dels EUA en guerra contra Alemanya

  Entada dels EUA en guerra contra Alemanya
  Els enfonsaments de combois americans a l'atlàntic nord va suposar l'entrada de Estats Units a la guerra del bàndol de la Triple Entesa, fet que va començar a desequilibrar la balança molt a favor de la Triple Entesa.
 • Revolució Russa

  Revolució Russa
  El març de 1917, una primera revolució va obligar al Tsar Nicolau II de Rússia a abdicar i la creació d'un govern provisional, el que va decidir continuar amb la guerra. El novembre d'aquell mateix any, els Bolxevics varen fer-se amb el poder. Mesos després, varen fer un tractat amb Alemanya per aturar la guerra entre ells, a canvi, Rússia entregaria a Alemanya gran part dels seus territoris occidentals.
 • Contraatac final per part de la Triple Entesa

  Contraatac final per part de la Triple Entesa
  Després de suportar dures batalles en les que semblava que Alemanya anava guanyant terreny, la Triple Entesa ajudats pels nord-americans varen dur a terme un gran contraatac que canvià totalment la guerra i obligà la retirada de tots els fronts alemanys. Els aliats es varen anar enfonsant un a un, primer Bulgària, a continuació Àustria i per últim Turquia.
 • Rendiment d'Alemanya

  Rendiment d'Alemanya
  Dos dies després de l'abdicació de l'emperador Guillem II d'Alemanya a causa d'unes revoltes a dins del seu imperi, Alemanya presentà la seva retirada.
 • Tractat de Versalles

  Tractat de Versalles
  Aquest consisteix en un tractat de pau firmat a Versalles una vegada acabada la Primera Guerra Mundial per més de 50 països segons pel qual, els perdedors haurien de desarmar-se, realitzar importants concessions territorials als vencedors i pagar exorbitants indemnitzacions econòmiques als estats victoriosos.