Esdeveniments més importants de la Primera Guerra Mundial

Timeline created by Jtorrent03
 • L'atemptat de Sarajevo

  L'atemptat de Sarajevo
  L'arxiduc Francesc Ferran d'Àustria-Hongria i la seva esposa foren assassinats durant la seva visita a Sarajevo (Bosnia-Hezegovina) per un nacionalista serbi. Àustria-Hongria culpà a Serbia del assassinat, el que un més després desembocaria en la Gran Guerra.
 • Declaració de guerra

  Declaració de guerra
  Àustria declara la guerra a Serbia amb un bombardeig damunt Belgrad després d'haver-li donat un ultimàtum el 23 de juliol. Uns dies més tard, fou Alemanya qui declarà la guerra a França i a Rússia, a més a més, els alemanys varen envair Bèlgica, país neutral, aquest fet provocà que Gran Bretanya declares la guerra a l'Imperi Alemany.
 • Primera batalla de Marne

  Primera batalla de Marne
  Els britànics i francesos varen aconseguir aturar un primer intent dels alemanys per envair Paris i els atacs ràpids es converteixen en una guerra de trinxeres molt més llarga del que es preveia.
 • Tractat de Londres

  Tractat de Londres
  En aquest tractat, Itàlia pacta secretament amb la Triple Entesa el seu canvi de bàndol. A canvi, obtindrien guanys territorials al final de la guerra.
 • Entada en guerra per part de Bulgària

  Entada en guerra per part de Bulgària
  Bulgària va entra en guerra unint-se al bàndol alemany en un intent de recuperar uns territoris que Bulgària considerava propis. Un més mes tard declara la guerra a Sèrbia i obten Macedònia.
 • Batalla de Verdun

  Batalla de Verdun
  La Batalla de Verdun va ser la batalla més llarga i la segona més sanguinària de tota la guerra. Va començar amb un gran atac dels alemanys els quals van poder avançar però els francesos, amb el lema "No passaran", varen aconseguir recuperar els seus territoris.