Esdeveniments més importants de la Primera Guerra Mundial

Timeline created by joseppons7
In History
 • Assassinat de Francesc Ferran

  Assassinat de Francesc Ferran
  L'arxiduc Francesc Ferran va ser assassinat a Sarajevo per un nacionalista serbiobosnià, Gavrilo Princip. Això va ocórrer per la invasió d'Àustria-Hongria a Bòsnia. Aquest fet va ser el detonant de l'esclat de la Primera Guerra Mundial.
 • Àustria-Hongria declara la guerra a Sèrbia

  Àustria-Hongria declara la guerra a Sèrbia
  Després de l'assassinat de Francesc Ferran, que va ser el detonant de l'esclat de la Primera Guerra Mundial, Àustria-Hongria va enviar un ultimàtum als serbis, i el van ignorar. Per aquest motiu, Àustria-Hongria va declarar la guerra.
 • Alemanya declara la guerra a Rússia

  Alemanya declara la guerra a Rússia
  Rússia va començar a mobilitzar les tropes al veure que Àustria-Hongria havia entrat en guerra amb Sèrbia, i Alemanya va enviar un ultimàtum a Rússia dient que si no aturaven la mobilització, entrarien en guerra ells també, i ho van fer.
 • Alemanya envaeix Bèlgica i França, Anglaterra entra en guerra

  Alemanya envaeix Bèlgica i França, Anglaterra entra en guerra
  El 4 d'agost de 1914, Alemanya va envair Bèlgica, que havia dit que es mostraria neutral en la guerra. Més tard, els alemanys van envair França, però els francesos van aconseguir aturar l'atac. Aquest fet va provocar que els anglesos declaressin la guerra a Alemanya.
 • Primera Batalla del Marne

  Primera Batalla del Marne
  Les tropes britàniques i franceses van bloquejar l'avanç d'Alemanya, que cada dia avançaven entre 30 i 40 km al territori francès, i els van fer retrocedir al nord. Va ser la primera gran victòria de la Triple Entesa
 • Itàlia s'uneix als aliats

  Itàlia s'uneix als aliats
  Itàlia declara la guerra a Àustria-Hongria, a Alemanya, a Bulgària i a l'imperi otomà. Un mes abans, havien firmat el tractat de Londres, en el que Itàlia renunciava a les seves obligacions amb la Triple Aliança
 • Bulgària pacta amb Alemanya l'entrada en guerra

  Bulgària pacta amb Alemanya l'entrada en guerra
  El 6 de setembre de 1915 Bulgària es va aliar amb Alemanya per a la guerra. Va ser l'únic país de la regió que es va unir amb les Potències Centrals.
  Un mes després, van atacar el Regne de Sèrbia.
 • Inici de la Batalla de Verdun

  Inici de la Batalla de Verdun
  Aquesta batalla també és coneguda com "L'infern de Verdun", que va causar més de 700000 víctimes. Es va iniciar quan Alemanya va llançar una ofensiva a la ciutat de Verdun (Mosa) que representava per França un important símbol de la seva capacitat de resistència. L'objectiu dels francesos era bloquejar l'atac alemany.
 • Portugal entra en guerra

  Portugal entra en guerra
  Portugal va voler mantenir-se neutral a principi de la Primera Guerra Mundial. Però en nom de l'antiga aliança luso-britànica, els anglesos van demanar als portuguesos que prenguessin els vaixells alemanys que flotaven en els ports del riu Tajo. Llavors l'entrada a la guerra va ser immediata. Alemanya li va declarar automàticament la guerra a Portugal.
 • Inici de la Batalla del Somme

  Inici de la Batalla del Somme
  La batalla del Somme va ser una de les més llargues i sagnants de la Primera Guerra Mundial, amb més d'un milió de morts. Les forces britàniques i franceses van intentar rompre les línies alemanyes al llarg d'un front de 40 quilòmetres al nord i al sud del riu Somme, al nord de França. El principal objectiu de la batalla era distreure a les tropes germàniques de la batalla de Verdun; però, les baixes de la batalla del Somme van acabar sent superiors a les de Verdun.
 • Tractat secret rus-japonès sobre Xina

  Tractat secret rus-japonès sobre Xina
  En aquest tractat les potències russes i japoneses van evitar provocar la guerra als territoris que tenien a Xina.
 • Romania entra en guerra

  Romania entra en guerra
  Romania s'havia mantingut neutre a la Primera Guerra Mundial des del 1914, i volien sumar-se a la guerra amb el bàndol que oferís més recompenses. La Triple Entente anava amb avantatge ja que podia oferir els territoris de Transilvania i Bucovina. Finalment, al 1916, el país romanès va entrar amb la Entente, a canvi de grans concessions territorials. A més, es van unir amb el bàndol que creien que guanyaria la guerra.
 • Fi de la Batalla de Verdun

  Fi de la Batalla de Verdun
  El 18 de desembre de 1916 va acabar la batalla més llarga de la Primera Guerra Mundial, que va durar més de deu mesos. La batalla va acabar amb més de 300000 morts contant els dos bàndols. En aquesta batalla la victòria va ser francesa.