Ferrocarril

Els Transports

 • Màquina de Vapor de Newcomen

  Màquina de Vapor de Newcomen
  La màquina de vapor és un dels invents més importants de la història. Va ser inventada per Newcomen i la seva funció principal era transformar l'energia tèrmica en energia mecànica, és a dir, en moviment. Gràcies a la màquina de vapor es van produir diversos avenços en la societat, destacant especialment en els transports.
 • Màquina de Vapor de James Watt

  Màquina de Vapor de James Watt
  James Watt va observar que la màquina dissenyada per Newcomen perdia molta energia i va cercar la manera de disminuir aquesta pèrdua adaptant un condensador per al vapor d’aigua. D’aquesta forma a l’any 1769 va dissenyar la seva pròpia màquina de vapor i es va convertir en el principal instrument per generar energia durant la primera Revolució Industrial.
 • Primer vehicle de vapor

  Primer vehicle de vapor
  El primer vehicle propulsat per vapor va ser creat a l'any 1769 a mans de Cugnot. Aquest però, no era prou ràpid i per aquest motiu a l'any 1770 va dissenyar un de nou que podia anar a 4km/h . Tenia forma de tricicle i estava compost principalment per una caldera, on s'escalfava l'aigua i s'obtenia el vapor a alta pressió, i dos cilindres verticals.
 • Piròscaf, embarcació de vapor d'Abbans

  Piròscaf, embarcació de vapor d'Abbans
  Abbans va ser un enginyer francès i, tot i que sovint se li atribueix la invenció del vaixell de vapor a Robert Fulton, el va inventar ell. A l'any 1774 va entrar a formar part d'una empresa que pretenia fer navegar un vaixell de vapor i a l'any 1783 es va fer possible. Abbans va fabricar un vaixell amb rodes anomenat Piròscaf que funcionava amb vapor. Malauradament, es va prohibir el seu ús a París i diversos contratemps que van succeir durant la Revolució Francesa van impedir el seu progrés.
 • Primers Telers moguts per Vapor

  Primers Telers moguts per Vapor
  Els primers telers moguts per vapor van aparèixer a l'any 1785 gràcies a Cartwright. L'ésser humà va descobrir el poder de l'aigua i el vapor, i ho va utilitzar de la manera més eficient amb el disseny de sistemes mecànics i telers, els quals van reduir la necessitat de l'energia humana en processos de producció.
 • Primera Màquina de Vapor d'alta precisió

  Primera Màquina de Vapor d'alta precisió
  Trevithick va ser un enginyer i inventor anglès i va ser qui va inventar la primera màquina de vapor d'alta precisió. La va inventar amb l'objectiu d'ajudar a una indústria siderúrgica i la seva invenció va ser a l'any 1802 .
 • Primer vaixell de vapor amb rodes

  Primer vaixell de vapor amb rodes
  Abans del vaixell de vapor, l'inventor nord-americà Robert Fulton, havia construït i operat amb èxit un submarí a França però, va ser el seu talent per convertir els vaixells de vapor en un mode de transport viable que el va proclamar com a pare de la navegació a vapor. A l'any 1807, Fulton va construir el primer vaixell de vapor amb rodes anomenat Clermont.
 • Primera Locomotora de Vapor

  Primera Locomotora de Vapor
  La Rocket de Stephenson va ser una de les primeres locomotores de vapor i va sortir gunyadora per impulsar el primer ferrocarril. Tot i no ser la primera locomotora de vapor, va ser la primera en reunir diverses innovacions, sent així la més avançada. Es va construir a l'any 1814 i estava composta per una xemeneia alta a la part davantera, una caldera cilíndrica al centre i un fogó separat a la part posterior.
 • Inauguració del Ferrocarril

  Inauguració del Ferrocarril
  El Ferrocarril de Stockton y Darlington va ser la primera companyia ferroviària tenint el primer ferrocarril en utilitzar locomotores de vapor. Es va inaugurar a l'any 1825 i tot i que es diu molt ràpid, van fer falta segles i segles d'evolució per poder arribar a aquell moment. Només transportava mercaderies.
 • Primera línia regular de viatgers (Liverpool-Machester)

  Primera línia regular de viatgers (Liverpool-Machester)
  El Ferrocarril de Liverpool-Manchester va ser una línia de ferrocarril entre aquestes dues ciutats. Estava basat exclusivament en l'energia de vapor, és a dir, funcionaven gràcies a les locomotores de vapor. Aquest ferrocarril es va construir principalment per per proporcionar un transport més ràpid de matèries primeres, productes manufacturats i passatgers, cosa mai vista.
 • Arada de Vapor

  Arada de Vapor
  A l'any 1777 es va inventar la primera arada completament de ferro i a partir d'aquell moment el seu perfeccionament va ser continu. John Fowler, enginyer agrònom anglès, va ser pioner en utilitzar les màquines de vapor per llaurar i cavar la terra. A l'any 1858 va inventar l'arada de vapor, fet que va substituir als cavalls que antigament arrossegaven l'arada.